Riksja Mexico Guatemala en Belize

Naar boven

Hoe reis je in Mexico?

Algemene informatie

Route-advies voor je Mexico-reis

Je Mexico vakantie per huurauto?

Even bijkomen van de vlucht en dan de huurauto instappen om Mexico te gaan ontdekken, vinden wij dé manier om te reizen tijdens je Mexico vakantie. Met een huurauto heb je de vrijheid om je eigen reisritme te bepalen, wel zo prettig want Mexico is ongeveer 47 keer groter dan Nederland. Tijdens een self drive van Riksja Mexico hoef je niet steeds op zoek naar overnachtingsplaatsen, want we kennen de leukste plekjes en reserveren ze voor je. Je rijdt ontspannen (er is weinig verkeer) en kom je ook in kleine plaatsjes waar de Mexicanen in de schaduw siësta houden. Je bent echt op vakantie. Tijdens de wat langere ritten stop je bij minder bezochte Maya ruïnes of spring je in een cenote (ondergrondse rivier) voor wat verkoeling.

Je Mexico vakantie per bus?

Liever niet zelf rijden? Je kunt ook per lijnbus door Mexico reizen. Bij de Mexico bouwstenen staat vermeld welke bouwstenen je ook per bus kunt bereizen.  Voordelen: het is goedkoper, je hoeft je niet druk te maken over de juiste weg en reist per vooraf gereserveerde, eersteklas lijnbus met airco. Je bent wat minder flexibel qua route, maar toch kun je op onze routes ook rustigere plaatsen bereiken. Wil je Mexico combineren met Guatemala en Belize dan reis je ook in Mexico per bus.

Mexico combineren met Guatemala en Belize?

Je kunt Mexico goed combineren met de omliggende landen Guatemala en Belize. Je reist in deze landen per lijnbus of shuttlebus. Klik verder voor onze Guatemala en Belize bouwstenen.

Mexico vakantie van ongeveer twee weken

Mexico en dan vooral schiereiland Yucatan of alleen Centraal Mexico kun je prima ontdekken in twee weken. Sfeervolle koloniale steden combineer je met een van de zeven wereld wonderen Chichen Itza en de jungle tempels van Palenque. Je vakantie Mexico eindigt op de hagelwitte stranden van Tulum of het levendige Playa del Carmen. Een voorbeeld van zo’n self drive is de rondreis Langs cenotes en cabaña’s. Reis je liever per bus dan volg je de route van onze Go Mexico per bus rondreis.

Wil je wat sneller door Mexico reizen? Ga dan al slingerend de bergen in naar het kleurrijke San Cristobal. In de omliggende dorpen San Juan Chamula leven de Tzotzil indianen die nog hun eigen tradities hebben. De Arriba Yucatan rondreis laat je Mexico in een sneller tempo zien.

Mexico vakantie van ongeveer drie weken

Heb je wat meer tijd voor je Mexico vakantie dan kun je de Arriba Yucatan rondreis uitbreiden met extra bouwstenen zoals het blote- voeten eiland Holbox en blijf wat langer in het goudgele Izamal voor een smakelijke kookworkshop. Tijdens de Mexico Mañana rondreis doe je het net wat rustiger aan.

Wil je in drie weken meer van Mexico zien? Begin dan in de metropool Mexico City met paleizen en kathedralen. Via cactuswoestijnen en koloniale steden zoals Puebla en Oaxaca reis je naar San Cristobal de las Casas en de Mayaruines Palenque. Je eindigt met een margarita op de witte stranden van Playa del Carmen. De Maya’s en Mariachi’s rondreis beschrijft wat je beleeft op deze Mexico route per lijnbus. Deze route liever per huurauto, ook een een kijkje in de Grote Oceaan nemen of raftend Rapido de rivier af? Vraag onze reisspecialisten naar de mogelijkheden.

Relaxen aan het strand...

Veel Mexico vakanties beginnen en eindigen aan de ”Riviera Maya”. Europese reizigers kiezen vaak voor het relaxte en levendige Playa del Carmen. “Playa” doet kleinschalig aan, maar met genoeg restaurants, bars en uitgaansmogelijkheden is het ideaal om je Mexico vakantie te beginnen of af te sluiten. Zoek je meer een rustig palmenstrand, dan ligt een uur zuidelijker Tulum. Vooral bekend om de gelijknamige Mayaruïne die er op een klif aan zee ligt en om de spierwitte stranden. Geen souvenirstraat of nachtleven zoals in Playa del Carmen en minder accommodatie dan dat er reizigers zijn, waardoor het verblijf een wat exclusief karakter heeft. Holbox eiland is ideaal om met je boek op het strand te liggen. Hier geen Mayaruïne of palmen óp het strand, maar wel brede, witte stranden, zandweggetjes met cabañas en een low-key sfeer.

Je overnachtingen tijdens je vakantie Mexico

Zo goed als alle steden en plaatsen op deze website hebben we zelf bezocht. We hebben er accommodaties bekeken en een keuze gemaakt op basis van prijs, locatie en comfort, maar vooral ook op sfeer. We zoeken accommodatie die uitstraalt waar je verblijft. Ben je in een dorp, dan verblijf je bijvoorbeeld in een kleinschalig familiehotel. Slaap je in een stad waar de Spanjaarden heersten, dan boeken we je in een koloniaal pension of posada.
Meer informatie vind je op de aparte pagina overnachten. Bij sommige hotels is het ontbijt inbegrepen, bij andere niet en is het leuk om zelf ’s morgens een plekje voor ’t ontbijt op te zoeken.

De begeleiding tijdens je Mexico vakantie

Bij aankomst op de luchthaven word je door een vertegenwoordiger/ster van onze agent opgewacht. Deze overhandigt je alle lokaal benodigde informatie en vouchers voor de geboekte services. Je krijgt van ons reisbescheiden met daarop het contactadres en telefoonnummer van onze lokale Nederlandstalige partner. Deze is gevestigd in Playa del Carmen en zij hebben een noodnummer dat 24 uur per dag bereikbaar is. In Guatemala en Belize heb je ook de gegevens van de lokale agenten daar. Zij spreken goed Engels.

Als Riksja Mexico hebben we veel gereisd door Mexico en de buurlanden. Wil je advies over Mexico vakanties; bijvoorbeeld over klimaat of veiligheid, bel dan gerust even: 071-5162024, of stuur een mail. Op de over ons pagina vind je informatie over wie we zijn.

background-pattern