Menu background

Naar boven

Een kijkje in de Grote Oceaan

bouwsteen

 • Reisschema:
  Puerto Ángel
 • Reisduur:
  3 dagen / 2 nachten
 • Reissom:
  € 150,- p.p. bij 2 personen
 • Vervoer:
  per auto of lijnbus
Bij de Grote Oceaan vonden we een klein plaatsje waar je even tot rust kunt komen. Puerto Ángel ligt in een rotsachtige baai met palmbomen tot op het strand. Om er optimaal van te genieten reserveren wij een kleurrijk hotel met uitzicht over de het dorp en de baai.Onderwater is er tijdens je Mexico reis ook genoeg te zien, dus regelen we een halve dag snorkelen. Je verkent kleurrijke koraalriffen en baaien waar zeeschildpadden vaak gezien worden. Af en toe zwemmen dolfijnen met de boot mee en van november tot februari komen in dit deel van de Grote Oceaan ook walvissen voor.
Puerto Angel strand Mexico
Decorative torn edge

Dag 1 aankomst Puerto Ángel

Vanuit het bergachtige binnenland rijd je met de huurauto in 6 uur naar de Pacifische kust. Leuk is het om een hele dag voor de reis te nemen, zodat je ook een deel van de Pacifische kust route kunt rijden. Wij kiezen niet voor drukkere plaatsen zoals Puerto Escondido of Zipolote, maar juist voor het lome en relaxte Puerto Ángel. Reis je met de lijnbus dan doe je er ongeveer 10 uur over en stopt de bus in het plaatsje Pochutla. Van hieruit is het nog maar een klein stukje met de taxi naar je slaapplek dicht bij het strand. Er is een zwembad en vanaf het terras kijk je uit over het strand, de palmbomen en het vissersdorp.

Decorative torn edge

Dag 2 boottocht langs de Pacifische kust

Een spannende dag vandaag, want je gaat op zoek naar zeeschildpadden, dolfijnen en andere zeedieren. Op een steenworp afstand van je hotel begint de halve dag varen. Vergeet de zonnebrand en wat drinken niet, want de zon is hier heel intens. Tijdens de tour stop je in de verschillende baaien, waar je kunt afkoelen in de Grote Oceaan en gaat snorkelen. Ons hoogtepunt was dat er twee zeeschildpadden heel sereen en nieuwsgierig met ons mee zwommen – een ongelooflijk gevoel. Reis je tussen november en februari dan kun je onderweg ook walvissen tegenkomen. Na de boottocht heb je de rest van de middag om te ontspannen op het strand of in het zwembad van je hotel. Beide kan natuurlijk ook ;).

Decorative torn edge

Dag 3 vertrek Puerto Ángel

Of toch niet? Verlengen op deze relaxte plek is geen probleem. Na een laatste blik op de baai ga je uiteindelijk weer op pad. Reis je met de lijnbus dan heb je wat langer om op het strand te liggen. Stap aan het einde van de middag in een taxi naar Pochutla. Hier vandaan brengt de nachtbus je in 12 uur naar de kleurrijke indianen bij San Cristobal de las Casas.

Liever geen nachtbus of wanneer je met de huurauto rijdt, dan plannen we een tussennacht bij Tehuantepec voor je in. Onderweg kun je met de huurauto een stop te maken bij een koffie finca. Hoewel sommige villa’s met restaurant en museum wat toeristisch zijn, geven ze wel een goed beeld van de koffieproductie en verwerking.

Surfen:

De Pacifische kust van Mexico is bekend om de goede surfspots. Wanneer je over de golven van de Grote Oceaan wilt surfen, plannen we een hotel in Puerto Escondido in. De surfcondities zijn er veel beter.

 

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Een kijkje in de Grote Oceaan

Deze bouwsteen is goed te combineren met

Uitzicht Teotihuacan tempel Mexico
bouwsteen

Downhill Oaxaca

 • Oaxaca - Monte Albán
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 180,- p.p. bij 2 personen in koloniaal stadshotel
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
cristobal indianen chamula mexico
bouwsteen

Colors and indians

 • San Cristobal de las Casas
 • 3 dagen / 2 nachten
 • p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern