Bouw je eigen Maleisië-reis

Individuele rondreizen Maleisië

  • Bouw je eigen reis

  • Voor reizigers, door reizigers

  • Hart voor de wereld

Maleisië: het land waar groen het wint van groen. Het land laat alle buurlanden achter zich als het aankomt op natuur. Vaar met een bootje de jungle van Borneo in en spot krokodillen, olifanten en met een beetje geluk zelfs orang-oetans in het wild. Zet ‘s avonds je tentje op en val in slaap bij schreeuwende neusapen. Ook cultuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in deze smeltkroes van culturen en religies. Al toerend over goed aangelegde wegen trekken moskeeën aan je voorbij. Stop onderweg voor een sateetje waar je je vingers bij aflikt en geniet van de variatie tussen streetart en historische gebouwen.

We beloven je een reis waarbij je Maleisië en de mensen echt leert kennen. Wij regelen vervoer, gave activiteiten en overnachtingen op bijzondere plekken, zoals een houten junglechalet, een koloniaal hotel tussen de theevelden en een hutje op het strand.

Bouw je eigen Maleisië reis

Hieronder vind je onze verschillende individuele Maleisië-rondreizen. Spreekt een van deze rondreizen je aan? Deze kun je direct boeken. Wil je een deel van een rondreis maken of onze Maleisië-rondreizen combineren? Een nachtje langer of korter of een special stay? Bel of mail ons gerust om je wensen te bespreken.

maleisië
landkaart + lamp

Net even anders dan anders

Natuurlijk laten we je de highlights van Maleisië zien, maar ook de onontdekte parels. Zo neemt een gids je tijdens een fietstocht mee naar de minder bekende plekken van Kuala Lumpur en verken je de jungle niet alleen te voet, maar ook per boot. Ontspannen kun je op het strand van laid back Langkawi, maar ook op het ongerepte eiland Pangkor. Zo leer je Maleisië en de mensen echt kennen, terwijl je volop geniet van het vakantiegevoel. Je reist altijd individueel, zodat je je eigen plan kunt trekken. Onze collega’s in Maleisië staan tijdens je reis 24/7 voor je klaar. Zo reis je avontuurlijk, maar sta je er nooit alleen voor.

wereldbol

Voor reizigers, door reizigers

Wij, Maleisië-specialisten Eva, Lianne en Romy, kennen het land van A tot Z en weten precies waar je moet zijn en wat je moet zien. We hebben de gaafste activiteiten, slaapplekken en vervoermiddelen alvast voor je uitgezocht. Wil jij net zo lekker leren koken als een Maleier? Wij weten de leukste plek om een kookworkshop te volgen! Liever actief? Wij hebben een gave plek gevonden om te gaan raften. Én we weten een onbekend natuurpark waar je met een gids op zoek kunt naar de Maleisische tijger en Aziatische olifant.
Op onze inspiratiepagina delen we nog meer insidertips.

Duurzaam reizen Maleisië

Reizen met impact

Met Riksja Maleisië maak je een reis waarbij je het land en de mensen echt leert kennen. We zijn op zoek gegaan naar kleinschalige hotels weg van de massa, die niet alleen sfeervol zijn, maar waarmee ook het geld direct terugvloeit naar de lokale bevolking. We vinden het belangrijk om eerlijke prijzen te hanteren, zodat onze gidsen, hoteleigenaren en chauffeurs een eerlijk loon verdienen. En bovendien compenseren we de CO2-uitstoot van elke reis – zowel vlucht als landarrangement – door te investeren in onder andere clean cooking stoves. Zo wordt de uitstoot hetzelfde jaar nog gecompenseerd.
We willen dat jij een onvergetelijke reis maakt. Wij zorgen ervoor dat die reis zo duurzaam en verantwoord mogelijk is.

maleisië met kinderen

Familiereizen naar Maleisië

Ook met kinderen kun je Maleisië ontdekken. Of je nu met kleine kinderen of met tieners reist, Maleisië is geschikt voor het hele gezin. Natuurlijk reis je op de Riksja-manier, maar het tempo ligt een tandje lager en we kiezen waar mogelijk voor kindvriendelijke accommodaties. Wil je ook naar Borneo? Vanwege de kans op malaria raden we aan dit met wat oudere kinderen te ondernemen. In West-Maleisië is gelukkig ook meer dan genoeg wild te spotten.
Zet je snorkel of en spot kleurrijke vissen, ga met een ranger op zoek naar olifanten in het oerwoud en verzamel kokosnoten in de kampung. Combineer levendige steden met parelwitte stranden; leuk voor jong en oud.

maleisië strand

Beste reistijd Maleisië

Wanneer de beste reistijd voor Maleisië is, hangt af van waar je bent. De beste reistijd voor de oostkust is van mei tot en met september; de rest van de maanden heb je veel kans op zware regenval. De westkust van Maleisië is daarentegen het hele jaar goed te bereizen. Houd in onze wintermaanden wel rekening met wat bewolking en af en toe een bui. De temperaturen zijn nog steeds tropisch.

Visum voor Maleisië

Als je op vakantie naar Maleisië gaat, krijg je een visum upon arrival; bij aankomst op het vliegveld dus. Je ontvangt de formulieren voor je visum tijdens de vlucht. Als je korter dan dertig dagen in Maleisië verblijft, dan is dit visum gratis.
Je paspoort dient bij vertrek uit Maleisië nog minimaal zes maanden geldig te zijn.

Meer Maleisië-inspiratie

Benieuwd naar onze insidertips, reiservaringen en actuele nieuwtjes over Maleisië? Je vindt het allemaal op onze inspiratiepagina. Zo vertellen we je bijvoorbeeld wat onze favoriete plekken zijn in Maleisië.

De voordelen van reizen met Riksja Maleisië

We horen het je denken: waarom zou ik kiezen voor een reisorganisatie als Riksja Maleisië en het niet gewoon zelf regelen? Dat kun je natuurlijk doen, maar dat kost je veel tijd en veel zoekwerk. Wij zijn zelf in Maleisië geweest en hebben de leukste plekken en gaafste activiteiten al voor je uitgezocht. En dat niet alleen: we nemen je al het regelwerk uit handen. Bovendien staan we zowel voor als tijdens je reis voor je klaar. Onze collega’s ter plaatse zijn 24/7 bereikbaar. Zo sta je er in geval van nood nooit alleen voor. Riksja Travel is bovendien aangesloten bij de ANVR, de SGR en het Calamiteitenfonds, waardoor je verzekerd bent van eerlijke voorwaarden en dat je je geld terugkrijgt als je reis onverhoopt niet door kan gaan door een calamiteit of faillissement. En niet geheel onbelangrijk: we beloven je een duurzame reis met oog voor mens en planeet.

Wil je liever advies op maat dan zelf puzzelen met de bouwstenen en rondreizen? Laat ons dan je wensen en reis-ideeën weten en wij stellen jou een reis op maat voor.

maleisië kuala lumpur