Over ons

Over ons

Reizen met Riksja Lapland

Ik ben de sneeuwfanaat van Riksja Travel. Met veel plezier verzorg ik voor jou een onvergetelijke belevenis door Lapland. Ik neem je graag mee op één van onze belevenissen. 

Reisgek Pauline
Zeg je Lapland dan, zeg ik sledetocht met rendieren. Dik ingepakt de sneeuw in om een lekkere frisse neus te halen. En dan in je huisje een warme sfeer creëren met de kachel en kaarsjes aan. In Fins Lapland doen ze het allemaal een beetje kalmer aan. De Finnen hebben zo hun eigen recept om gelukkig te zijn. Ze noemen het Sisu. Het draait allemaal om doorzettingsvermogen en wilskracht. Dus hoe koud het buiten ook is; handschoenen aan en gaan!

Riksja Travel – Lapland specialist

Riksja Lapland is onderdeel van Riksja Travel, een reisorganisatie van reizigers voor reizigers. Op het kantoor in Leiden werken we met enthousiaste mensen met een passie voor reizen. We reizen als specialist het liefste de aardbol rond, waar en wanneer we maar kunnen. We bieden dan ook die manier van reizen aan die we zelf het leukste vinden.

Wij bieden verschillende rondreizen aan, waarbij je zelf naar smaak excursies of andere hotels kunt toevoegen. Je kunt ze direct online boeken, of je kunt ons eerst nog mailen als je vragen hebt of specifieke tips wilt. Zo proberen wij iedereen reizen te bieden met eigen invulling, waarbij je een land en zijn bevolking echt leert kennen en waarna je thuiskomt met een verhaal. Een grappige, mooie of bijzondere ervaring die je nog lang bijblijft. Daarnaast vinden we het belangrijk dat onze reizen verantwoord zijn met respect voor mens en natuur. Less hier meer over onze kijk op duurzaam reizen.

Uiteraard is Riksja Travel lid van SGR, ANVR en aangesloten bij het Calamiteitenfonds.

Over ons
Handige weetjes Lapland

Onze lokale collega’s

In Lapland werken wij samen met een lokale partner die je ter plaatse met raad en daad ter zijde staan. Omdat ze weten hoe onze reizen werken noemen we ze hierom ook collega’s. Wij selecteren onze lokale partners met zorg. Wij vinden dezelfde dingen belangrijk; vrijheid, echtheid en goed zijn voor mensen. Zij regelen ter plaatse jouw reis. Reizen waarin de mens centraal staat, kleinschalig en vanzelfsprekend verantwoord. Zo kunnen wij erop vertrouwen dat je niet alleen vóór je reis, maar ook tijdens je Lapland-reis, in goede handen bent.

Een aantal leuke verantwoorde weetjes over onze agent: samen met lokale sportclubs voor kinderen organiseert onze agent een bosschoonmaakactie. En ze support sportclubs om sporten voor kinderen toegankelijk en aantrekkelijk te maken. Daar worden wij blij van.

Reizen met Riksja Travel

Wij zijn Riksja Travel, vernoemd naar het eenvoudige vervoermiddel en zijn hardwerkende berijders. Een riksja is een laagdrempelig vervoermiddel waarbij je echt contact maakt met de lokale bevolking. Door hier gebruik van te maken, draag je direct bij aan de lokale economie. Riksja staat voor de verre, kleinschalige en individuele reizen die we sinds 2000 aanbieden. Reizen waarbij mensen centraal staan. Deze manier van reizen is mogelijk op al onze bestemmingen, inmiddels ook dichtbij, die je hieronder ziet.

Wil je meer over ons weten? Kijk dan op de overkoepelende website van Riksja Travel.