Coronavirus in Kroatië en Slovenië

Algemene informatie

Coronavirus Kroatië

Coronavirus Kroatië en Slovenië

Veilig reizen in Kroatië en Slovenië

We mogen weer! Inmiddels is bekend gemaakt dat het reisadvies van Kroatië en Slovenië is aangepast. Dat betekent dat er weer naar Kroatië en Slovenië gereisd mag worden met een vaccinatiebewijs of het bewijs van een negatieve PCR-test.

Voordat je vertrekt informeren wij je over de actuele lokale Corona-maatregelen op je bestemming. Wijs op reis betekent dat je als reiziger zelf ook voorbereidingen treft om je reis zo plezierig en veilig mogelijk te laten verlopen. De belangrijkste regel is: bekijk wat de voorschriften zijn op de plaats van je bestemming en zorg dat je deze opvolgt. Omdat de maatregelen regelmatig worden aangepast raden we je aan om de website de website van het Kroatisch verkeersburo bekijken voor meer informatie en details. Je vind daar ook het online registratie formulier wat je dient in te vullen voor aankomst.

Kijk voor meer informatie en details op de website van het Sloveense verkeersburo.

Reis je met je eigen auto en stop je onderweg in Duitsland? Bekijk voor meer informatie de we website van het Duits verkeersburo.

Nederlanders adviseren wij voor reisadviezen per bestemming de website van het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken in de gaten te houden.

Belgen adviseren wij voor reisadviezen de website van het Belgische Ministerie van Buitenlandse zaken in de gaten te houden.

Wij vinden het belangrijk dat je veilig in Kroatië blijft reizen. In ons reisprogramma hebben we hier dan ook volop aandacht aan besteed. Zo reis je individueel en met eigen huurauto, en slaap je op kleinschalige slaapplekken.
Wat betekent corona-proof reizen in Kroatië en Slovenië precies? We leggen het je graag uit met concrete voorbeelden, zodat je weet wat je kunt verwachten tijdens je reis. Veiligheid van onze reizigers gaat altijd boven alles. We zijn erop voorbereid jou, ook ten tijde van corona, veilig op reis te laten gaan. En gelukkig hoef je daarvoor geen concessies te doen aan de beleving van je reis. Juist niet zelfs.

Corona maatregelen tijdens je Kroatië en Slovenië reis

Kroatië

• Mondkapjes zijn verplicht in gebouwen en in het openbaar vervoer, behalve voor kinderen jonger dan zes jaar.
• Winkels zijn open. Er gelden verschillende beperkingen. Zo mag maar een beperkt aantal mensen binnen zijn.
• Horeca is open tot 23.00 uur ‘s avonds.
• Musea, bioscopen en theaters zijn geopend met een beperkte capaciteit.
• Buiten houdt je 1,5 meter afstand en binnen 2 meter afstand.

Slovenië

• Mondkapjes zijn verplicht in gebouwen en in het openbaar vervoer, behalve voor kinderen jonger dan zes jaar
• Winkels zijn open. Er gelden verschillende beperkingen. Zo mag maar een beperkt aantal mensen binnen zijn.
• Terassen zijn geopend tussen 07.00 uur en 22.00 uur. Binnen alleen met negatieve test of ingeënt. Er mogen maximaal vier personen aan één tafel zitten, kinderen onder de 18 jaar zijn een uitzondering en worden niet meegerekend.
• Musea, bioscopen en theaters zijn geopend met een beperkte capaciteit.
• Buiten houdt je 1,5 meter afstand en binnen 2 meter afstand.

Activiteiten Kroatië, Soca Vallei
Auto huren in Kroatië

Reis met je eigen (huur)auto

Je kunt heel goed met je eigen auto naar Kroatië en Slovenië rijden. Een reis met eigen auto is het meest corona-proef. Je neemt zo het minste risico en bepaalt zelf hoe laat je vertrekt en waar en wanneer je stopt. Maar het heeft meer voordelen. Met stip op één bij ons, je kunt net wat meer spullen inpakken voor je reis. Maar je ziet ook meer van de omgeving en je vakantie begint al als je de straat uitrijdt. Reizen per eigen auto is tenslotte ook duurzamer dan vliegen. Natuurlijk kun je ook kiezen voor een vlucht, bijvoorbeeld als je zo’n week de tijd hebt voor je reis. We zorgen er dan voor dat ter plaatse een huurauto voor je klaarstaat, waarmee je zelfstandig en individueel kunt rondreizen.

Safe Travels Keurmerk

Kroatie én Slovenië hebben het keurmerk Safe Travels van de World Travel and Tourism Council (WTTC) gekregen. Dit betekent dat de gezondheids- en hygiënestandaarden in beide landen in overeenstemming zijn met de wereldwijde gezondheids- en hygiëneprotocollen voor veilig reizen. Zo weet jij als reiziger dat lokaal gewerkt wordt met goede en concrete protocollen waarin jouw veiligheid gewaarborgd blijft.

Natuurlijk bespreken we deze protocollen met onze partners ter plaatse. Zo wordt bijvoorbeeld de gehele raft, sup, of kajak uitrusting gedesinfecteerd voor gebruik en worden er minder passagiers toegelaten aan boord voor je dagtrip naar de Kornati eilanden zodat er voldoende afstand bewaard kan worden. Maar ook voor de meerdaagse zeiltocht zijn goede maatregelen genomen. Zo vaar je met maximaal acht personen, heb je je eigen faciliteiten, wordt de ruimte constant geventileerd, kun je goed afstand houden van elkaar en wordt de boot regelmatig grondig schoongemaakt. Zo hoef jij alle nog maar te genieten van je reis.

Coronavirus - Riksja Kroatië

Reis weg van de massa en overnacht kleinschalig

De voor ons leukste manier van reizen is als je om de massa heen reist. Zo kun je de sfeer van het land het beste ervaren. En dat is in dit geval extra gunstig, omdat je zo de drukte zoveel mogelijk kunt vermijden. Zo ben je als eerste bij de Plitvice meren en ga je al vroeg op pad in Dubrovnik, als de stad nog rustig is. Je overnacht altijd kleinschalig. Een smakelijke maaltijd kan altijd verzorgd worden of je kunt zelf koken. Slaap bijvoorbeeld in je eigen glamping hut middenin de natuur, een appartement of een sfeervolle agriturismo op een half uur rijden van Sibenik, waar je heerlijke kunt ontspannen aan het zwembad na een dagje sightseeën.

We staan voor je klaar

Wil je graag op reis zodra het kan? Of alvast een mooie reis vooruitplannen? We staan voor je klaar om al je vragen te beantwoorden, de mogelijkheden én natuurlijk hoe je veilig in Kroatië en Slovenië kunt reizen ten tijde van corona. We houden je graag op de hoogte, maar wil je alvast wegdromen bij jouw volgende bestemming? We geven je graag een seintje wanneer de bestemming weer te bereizen is. Klik hier om je aan te melden voor dit seintje.

Je kunt ons bereiken via kroatie@riksjatravel.nl of telefonisch via +31 (0)71 516 2028.

Wil je meer weten over veilig reizen tijdens corona? Lees dan onze blog zo ga je veilig op reis tijdens corona.

Mocht je meer informatie willen rondom het coronavirus, dan kun je terecht op www.riksjatravel.nl/coronavirus/ of bellen met je reisspecialist.

Kroatië reisspecialisten
✔ Boek vóór 1 oktober 2021 en heb de zekerheid van gratis annuleren of wijzigen tot 14 dagen voor vertrek.
Lees hier meer over onze flexibele voorwaarden.