Grieks siësta-moment in Gialova

bouwsteen

 • Reisschema:
  Gialova
 • Reisduur:
  4 dagen / 3 nachten
 • Reissom:
  € 196,- p.p. bij 2 personen
 • Inclusief:
  overnachtingen, fietshuur
✓ Mondain kustplaatsje met natuurrijke omgeving
✓ Relaxen aan de goudgele zandstranden
✓ Fietsen langs de helderblauwe lagune
Haven van Gialova, Griekenland

Dag 1 – aankomst in Gialova

Net boven Pylos ligt het kleine badplaatsje Gialova. In deze oase van rust kom je helemaal bij van alle indrukken tot nu toe. Gialova heeft een kleurrijke baai met helderblauw water en een goudgeel zandstrand. Stop onderweg bij een supermarkt voor de eerste boodschappen, zodat je bij aankomst direct een koel drankje kunt drinken, op je eigen balkon. Wil je de volgende ochtend gebruik maken van het ontbijt, regel dit dan meteen bij aankomst. Je studio ligt op ongeveer tien minuten wandelen van het strand en de gezellige boulevard. Hier vind je authentieke Griekse taverna’s en terrassen, met uitzicht op zee.

Dag 2 – trappen langs de lagune

Vandaag laat je de auto staan en hebben we een fiets geregeld. Op eigen gelegenheid verken je de omgeving bij Gialova. Neem je picknick mee vanuit het winkeltje om de hoek of pak onderweg een terrasje langs de waterkant. Fietsend langs de lagune stap je af wanneer je wilt. Je zult versteld staan van het aantal vogels in de lagune van Gialova. Zelfs flamingo’s zijn er kind aan huis en je vindt er de bedreigde carretta carretta schildpad. De lagune is dan ook een beschermd gebied. Voor een mooi fotomoment fiets je wat hoger de heuvels in, zodat je uitzicht hebt op de lagune met de zandstranden.

Dag 3 – een dagje voor jezelf in Gialova

Wat je vandaag gaat doen is geheel aan jou. Zandkastelen bouwen op het strand, een bootje huren voor een ochtend of zwemmen bij een van de watervallen op nog geen tien minuten rijden. Voor de geschiedenisliefhebbers zijn er overblijfselen in o.a. Pylos van verschillende zeeslagen. In het museum van het Neokastro-kasteel vind je oude landkaarten en tekeningen van een van de vele zeeslagen. In Pylos zelf is het bovendien prima lunchen op het centrale plein, waar de vele bomen zorgen voor voldoende schaduw. Wij besloten om een bootje te huren en de lagune vanaf het water te verkennen. Laat het ons weten als je dit wilt toevoegen aan je reis.

Dag 4 – vertrek uit Gialova

Neem nog een frisse ochtendduik in het zwembad voordat je je auto vollaadt. Vandaag rijd je van Gialova waarschijnlijk richting het levendige Nafplion, een oude koningsstad met kleurrijke straatjes en terrasjes. Je verkent de stad met z’n vele trappen het beste te voet. Vanuit Nafplion bezoek je onder andere het indrukwekkende amfitheater Epidaurus en de ruïnes van Mycene.

Onze slaapplekken

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

Variant
1

Gialova comfortabel strandappartement

 • Reissom:
  € 396,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  3 overnachtingen in studio (2 personen) of appartement (meer dan 2 personen)

Wil je iets meer comfort tijdens je siësta-moment, dan regelen we een verblijf direct aan zee. De studio’s en appartementen zijn ruim opgezet en hebben elk een eigen balkon. De rustige omgeving, het zwembad en de persoonlijke service zorgen voor een aangenaam verblijf. Op een ligbedje in de tuin of op het strand heb je eindelijk tijd voor dat boek.

Variant
2

Bootje huren voor een dag

 • Reissom:
  € 59,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  motorboot huur 1 dag, exclusief benzine

Wij regelen een gemotoriseerd bootje voor je waar je zelf de zee mee opgaat. Je stuurt je boot tussen de vissers door en bekijkt Pylos en de omgeving eens vanaf het water. Stop bij een van de zandstrandjes in de baai voor een eigen meegebrachte picknick. De boot deint op de golven, terwijl de wind door je haren waait en de zon op het water schittert. Je hebt hier overigens geen vaarbewijs voor nodig.

Deze bouwsteen is goed te combineren met