Je hebt nog geen rondreis geselecteerd.

Even voorstellen

Wij zijn de Europafanaten bij Riksja Travel. Met veel plezier verzorgen we voor jou een onvergetelijke belevenis door IJsland.

Wij nemen je graag mee op één van onze belevenissen. 

Reisgoeroe Astrid
IJsland is voor mij een land met zoveel verschillende gezichten. Geisers, gletsjers, zwarte stranden, watervallen en mosgroene heuvels. Een avontuurlijke, outdoor bestemming is het zeker. De beste manier om het land te ontdekken? Met de vrijheid van een huurauto stoppen waar je wilt. Zo kan je aan alles proeven, genieten van kleine momenten en ansichtkaartwaardige foto’s schieten. Houd rekening met onverwachte weersomstandigheden. Van zonneschijn tot een regenachtige storm. Alles kan op IJsland.

Reisfanaat Joyce
Als ik aan IJsland denk dan denk ik aan een eigenwijs eiland. Want hier ervaar je vier siezoenen in één dag en hike je de ene dag over gletsjers en badder je de andere dag in natuurlijke warmwaterbronnen. Het eiland staat voor avontuur en activiteit. Met je 4×4 rijd je langs ruige kusten, door uitgestrekte vlaktes en over slingerende bergwegen. Om in een klein dorp compleet tot rust te komen.

Reisgek Itte
Zeg je IJsland dan zeg ik uniek en onvoorspelbaar. Een ruige natuur, een overvloed aan ruimte en pure stilte. Trektochten maken op een IJslands paard, hiken door de natuur, over gletsjers en langs kusten. IJsland is de sportieve en actieve tegenhanger van de zonnige eilanden in het zuiden van Europa. Als je echt eens een ander soort eiland ervaring wilt hebben is IJsland een aanrader.

Riksja Travel - IJsland specialist

Deze IJsland-reizen worden georganiseerd door Riksja Travel, een reisorganisatie van reizigers voor reizigers. Op het kantoor in Leiden werken we met enthousiaste mensen met een passie voor reizen. We reizen het liefste de aardbol rond, waar en wanneer we maar kunnen. We bieden dan ook die manier van reizen aan die we zelf het leukste vinden.

Wij bieden verschillende rondreizen aan, waarbij je zelf naar smaak excursies of andere hotels kunt toevoegen. Je kunt ze direct online boeken, of je kunt ons eerst nog mailen als je vragen hebt of specifieke tips wilt. Zo proberen wij iedereen reizen te bieden met eigen invulling, waarbij je een land en zijn bevolking echt leert kennen en waarna je thuiskomt met een verhaal. Een grappige, mooie of bijzondere ervaring die je nog lang bijblijft. Daarnaast vinden we het belangrijk dat onze reizen verantwoord zijn met respect voor mens en natuur. Lees hier meer over onze kijk op verantwoord reizen.

Uiteraard is Riksja Travel lid van SGR, ANVR en aangesloten bij het Calamiteitenfonds.

Onze lokale collega's

In IJsland werken wij samen met lokale partners die je ter plaatse met raad en daad ter zijde staan. Omdat ze weten hoe onze reizen werken noemen we ze hierom ook collega’s. Wij selecteren onze lokale partners met zorg. Wij vinden dezelfde dingen belangrijk; vrijheid, echtheid en goed zijn voor mensen. Zij regelen ter plaatse jouw reis. Reizen waarin de mens centraal staat, kleinschalig en vanzelfsprekend verantwoord. Zo kunnen wij erop vertrouwen dat je niet alleen vóór je reis, maar ook tijdens je IJsland-reis, in goede handen bent.

Reizen met Riksja Travel

Wij zijn onderdeel van Riksja Travel, vernoemd naar het eenvoudige vervoermiddel en zijn hardwerkende berijders. Een riksja is een laagdrempelig vervoermiddel waarbij je echt contact maakt met de lokale bevolking. Door hier gebruik van te maken draag je direct bij aan de lokale economie. Riksja staat voor de verre, kleinschalige en individuele reizen die we sinds 2000 aanbieden. Reizen waarbij mensen centraal staan. Deze manier van reizen is mogelijk op al onze bestemmingen, ver weg en ook dichtbij.

Wil je meer over ons weten? Kijk dan op de overkoepelende website van Riksja Travel.

Ga met ons mee op reis

Nieuwsgierig geworden? Neem contact op met één van onze reisspecialisten.

Wij van Riksja IJsland wensen iedereen veel avontuurlijk reisplezier in IJsland!

Als je doorsurft op deze website, ga je akkoord met de plaatsing van cookies. Meer informatie

Deze melding verbergen