Je hebt nog geen rondreis geselecteerd.

Over Riksja IJsland

IJsland specialist

Deze IJsland-reizen worden georganiseerd door Riksja Travel, een reisorganisatie van reizigers voor reizigers. Op het kantoor in Leiden werken we met enthousiaste mensen met een passie voor reizen. We reizen het liefste de aardbol rond, waar en wanneer we maar kunnen. We bieden dan ook die manier van reizen aan die we zelf het leukste vinden.

Wij bieden verschillende rondreizen aan, waarbij je zelf naar smaak excursies of andere hotels kunt toevoegen. Je kunt ze direct online boeken, of je kunt ons eerst nog mailen als je vragen hebt of specifieke tips wilt. Zo proberen wij iedereen reizen te bieden met eigen invulling, waarbij je een land en zijn bevolking echt leert kennen en waarna je thuiskomt met een verhaal. Een grappige, mooie of bijzondere ervaring die je nog lang bijblijft. Daarnaast vinden we het belangrijk dat onze reizen verantwoord zijn met respect voor mens en natuur. Lees hier meer over onze kijk op verantwoord reizen.

Uiteraard is Riksja Travel lid van SGR, ANVR en aangesloten bij het Calamiteitenfonds.

Tessa Vermij

Bestemmingsexpert IJsland

Net nadat ik mijn studie had afgerond heb ik mijn backpack ingepakt en ben ik vertrokken naar Australië voor een reis van vier maanden. Vanaf dat moment wist ik dat reizen een onderdeel van mijn leven zou worden. Nadat ik terugkwam uit Australië mocht ik aan de slag bij Riksja Travel. Ik zit hier helemaal op mijn plek, omdat Riksja Travel reizen aanbied zoals ik zelf ook graag reis. Zo kan ik mijn hobby en werk mooi combineren.

Ik heb vooral veel in Azië gezien (ik krijg geen genoeg van het heerlijke eten, de tropische temperaturen en de vriendelijke bevolking), maar ik heb ook andere werelddelen leren kennen. Nu werd ik toch ook wel nieuwsgierig naar al het moois wat er in de ‘buurt’ te verkennen is en zo ben ik verliefd geworden op IJsland. Het is een fantastische bestemming met prachtige natuur en dat op maar drie uur vliegen. Iedere dag is anders, niet alleen qua landschap, maar ook qua weer en dat maakt het een verrassende bestemming, zowel in de winter als in de zomer. Ik help je graag verder met het samenstellen van je droomreis naar IJsland!

Kirsten Dame

Bestemmingsexpert IJsland

Vanaf het eerste moment heeft IJsland mijn hart gestolen. Ik had nog nooit zulke ruige en bijzondere natuur mogen aanschouwen en dat maar 3 uurtjes van huis! Het begint al met Reykjavik die een hele lieve uitstraling heeft met alle kleurrijke houten huisjes en straatjes. Vervolgens stap je in de auto en reis je door de uitgestrekte landschappen van waterval naar geiser en van groene bergvelden naar zwarte stranden, het één nog mooier dan het ander. Ik vergeet vooral de wandeling over de gletsjer met de ijsbinders onder de schoenen niet meer. Een heel gaaf gevoel om je zo klein te voelen omringt door de indrukwekkende natuur. De temperaturen mogen dan soms wel laag liggen, het bijzondere IJsland warmt je vanzelf helemaal op.

Onze lokale collega's

In IJsland werken wij samen met lokale partners die je ter plaatse met raad en daad ter zijde staan. Omdat ze weten hoe onze reizen werken noemen we ze hierom ook collega’s. Wij selecteren onze lokale partners met zorg. Wij vinden dezelfde dingen belangrijk; vrijheid, echtheid en goed zijn voor mensen. Zij regelen ter plaatse jouw reis. Reizen waarin de mens centraal staat, kleinschalig en vanzelfsprekend verantwoord. Zo kunnen wij erop vertrouwen dat je niet alleen vóór je reis, maar ook tijdens je IJsland-reis, in goede handen bent.

Reizen met Riksja Travel

Wij zijn onderdeel van Riksja Travel, vernoemd naar het eenvoudige vervoermiddel en zijn hardwerkende berijders. Een riksja is een laagdrempelig vervoermiddel waarbij je echt contact maakt met de lokale bevolking. Door hier gebruik van te maken draag je direct bij aan de lokale economie. Riksja staat voor de verre, kleinschalige en individuele reizen die we sinds 2000 aanbieden. Reizen waarbij mensen centraal staan. Deze manier van reizen is mogelijk op al onze bestemmingen, ver weg en ook dichtbij.

Wil je meer over ons weten? Kijk dan op de overkoepelende website van Riksja Travel.

Ga met ons mee op reis

Nieuwsgierig geworden? Neem contact op met één van onze reisspecialisten.

Wij van Riksja IJsland wensen iedereen veel avontuurlijk reisplezier in IJsland!

Als je doorsurft op deze website, ga je akkoord met de plaatsing van cookies. Meer informatie

Deze melding verbergen