ANVR logo
SGR logo
Calamiteitenfonds logo

Naar boven

New Orleans - Amerika

Southern Charm

rondreis

 • Reisschema:
  Savannah - Charleston - The Great Smoky Mountains - Nashville - Memphis - Natchez - katoenplantages - New Orleans
 • Reisduur:
  19 dagen / 18 nachten
 • Reissom:
  Vanaf € 2.995,- p.p. bij 2 personen
 • Inclusief:
  Tickets voor Graceland, tour op een katoenplantage en foodtour in New Orleans
 • Huurauto:
  Optioneel bij te boeken vanaf € 1.000,- per auto
 • One Way kosten ca. US$ 370,- ter plaatse te betalen
 • Vluchten:
  Optioneel bij te boeken vanaf € 700,- p.p.
✔ Combinatie van steden, muziek en natuur van het zuiden

✔ Charmant Charleston en Savannah

✔ Great Smoky Mountains National Park

✔ Muzieksteden Nashville, Memphis en New Orleans

✔ Bezoek aan Graceland

✔ Foodtour in New Orleans
✔ Excursie over een katoenplantage
New_Orleans_Shoppen
Decorative torn edge

Dag 1 – Vlucht naar Savannah, aankomst

Vandaag start je reis door de Deep South. Bij aankomst op de luchthaven ga je door de douane, pak je je koffer van de bagageband en volg je de borden naar de autoverhuur. Hier haal je de huurauto op waarmee je de aankomende weken op pad gaat. Al bij aankomst in de stad word je ondergedompeld in de Spaanse en Franse invloeden. Je verblijft de komende nachten in een fijn gelegen hotel, direct bij de waterfront en in het centrum van de stad.

Decorative torn edge

Dag 2 – Savannah, verblijf

Savannah is de stad van de parken en pleinen en daarom een fijne plek om even bij te komen en je huurauto te laten staan. Velen zeggen dat het er spookt. Hier heeft de stad leuk op ingespeeld door stadstours te organiseren die je alles vertellen over de griezelige legendes. Het Bonaventure Cemetery dat net buiten de stad gelegen is, is zeker een bezoek waard. Hier vind je veel ongewone grafstenen. Nu je toch in de auto zit kun je nog wat verder rijden naar Tybee Island, een heerlijk zandstrand aan de kust. Waai lekker uit voordat je begint aan je rondreis door de Deep South.

Decorative torn edge

Dag 2 – Savannah – Charleston

Reistijd: circa 2 uur

Vandaag ga je echt beginnen aan je rondreis, je rijdt vanuit Savannah naar Charleston. Charleston is een historische stad vol gekleurde huisjes met een koloniale uitstraling, omdat het vroeger in handen was van Franse handelaren. Het ligt aan het water en speelde daardoor een grote rol in de Amerikaanse burgeroorlog, hier werd namelijk het eerste schot gelost. Je kunt dan ook een bezoek brengen aan Fort Sumter dat te bereiken is met een ferry. Een bezoek aan The Old Slave Mart Museum mag zeker niet ontbreken. Hier leer je meer over het slavernijverleden van South Carolina. De komende nachten slaap je in een centraal gelegen stadshotel met zwembad.

Decorative torn edge

Dag 4 – Charleston, verblijf

Tijdens je verblijf in Charleston lijkt het alsof je toch dicht bij huis verblijft, de stad voelt aan als Zuid-Frankrijk. Vandaag zou je een bezoek kunnen brengen aan de Boone Hall Plantation, hier is de film ‘The Notebook’ opgenomen. Dit is een van de grootste, nog werkende plantages waar momenteel nog steeds groente wordt verbouwd. Je kunt deelnemen aan een begeleide tour door het woonhuis. Vlakbij het woonhuis staan acht slavenwoningen. In elke woning vind je een kleine expositie, bestaande uit foto’s, oude voorwerpen en informatieborden. Ook worden er korte films vertoond. Elke expositie staat voor een andere periode uit de geschiedenis van de slavernij.

 

Decorative torn edge

Dag 5 –  Charleston – The Great Smoky Mountains

Reistijd: circa 5 uur

De reisafstand is vandaag wat langer, je reist vanuit Charleston naar Cherokee. Dit is je eerste overnachtingsplek bij de Great Smoky Mountains. In Cherokee verblijf je naast de Blue Ridge Parkway. Op weg hiernaartoe kom je langs het Museum of Cherokee Indian waar je meer te weten kunt komen over hun leven, gebruiken en tradities. In de zomermaanden vindt er elke avond een voorstelling plaats waar dit verhaal wordt verteld en waarbij de ‘Trail of Tears’ een grote rol speelt.

Decorative torn edge

Dag 6 – Cherokee – Gatlinburg

Reistijd: circa 1 uur

Het park Great Smoky Mountains heeft deze naam gekregen omdat er vaak nevel hangt rond de bergtoppen. Je route van vandaag loopt dwars door het park heen. Ga van tevoren langs bij het bezoekerscentrum voor een plattegrond met de uitkijkpunten en wandelroutes. Je rijdt de 50 kilometer lange weg Newfound Gap Road (Highway 441) richting Gatlinburg. Dit is de bekendste route door het park en een leuke stop voor onderweg is het Mountain Farm Museum. Het is een openluchtmuseum met verschillende houten gebouwen zoals een schuur en boerenhuis. Het ligt tegen het bezoekerscentrum aan. Ook de Mingus Mill, een oude watertoren, is leuk om te zien. De komende nachten verblijf je in het kleine plaatsje Gatlinburg.

Decorative torn edge

Dag 7 –  Gatlinburg, verblijf

Vanuit Gatlinburg kun je de Roaring Fork Motor Nature Trail rijden. Dit is een smalle en kronkelige weg van ongeveer tien kilometer die je in een rondje door de Smokies leidt. Op deze trail vind je bossen, watervallen en oude huizen en wij zagen zelfs kleine beren en wasberen. Daarnaast vind je in de omgeving ook tal van activiteiten als ziplining, paardrijden en je kunt er tuben.

op een kwartiertje rijden ligt Pigeon Forge. Deze plaats doet sommigen denken aan een klein Las Vegas. Je vindt er een lange straat vol restaurants, bars en shopping malls en vanuit Pigeon Forge kun je ook een bezoek brengen aan Dollywood, het attractiepark van de countryzangeres Dolly Parton.

Decorative torn edge

Dag 8 – Gatlinburg – Nashville

Reistijd: circa 3,5 uur

De reisafstand is vandaag niet heel lang en zo kom je al aan het begin van de middag aan in Nashville. Nashville staat bekend om zijn countrymuziek en hier vind je dan ook de Country Music Hall of Fame and Museum. Dit museum is een echte aanrader wanneer je nog niet zoveel kennis van countrymuziek hebt en er een goede eerste indruk van wilt krijgen.

Ben je fan van de muziek van Johnny Cash? Dan is het Johnny Cash Museum een echte aanrader. Hier vind je van alles over zijn leven en carrière. ’s Avonds is het leuk om langs te gaan in de wijk Music Row. Daar liggen Broadway en Printers Ally, waar de muziek je al tegemoet komt uit de vele barren, cafés en karaokebars.

Decorative torn edge

Dag 9 –  Nashville, verblijf

Vandaag heb je de hele dag de tijd om erop uit te gaan. Je kunt langs gaan bij het Ryman Auditorium, het belangrijkste concertgebouw in Nashville. Er zijn verschillende tours mogelijk, maar wij vinden de backstage experience het leukst. Het was ook de plaats voor de Grand Ole Opry. Dit is het countrymuziekprogramma dat tegenwoordig bijna dagelijks uitgezonden wordt vanuit het Grand Ole Opry House. Je kunt kaartjes regelen om de live-opnames ’s avonds bij te wonen waarbij er afwisselende optredens zijn van beginnende muzikanten tot grote namen.

Wil je een beetje bijkomen van alle indrukken, dan is het Centennial Park een fijne plaats om bij te komen. Hier vind je het Parthenon met een gouden standbeeld vande godin Pallas Athene. Dit is een replica van het Parthenon uit Athene.

Decorative torn edge

Dag 10 –  Nashville – Memphis

Reistijd: circa 3 uur

Je hebt vandaag een korte reisdag waardoor je in de middag aan kunt komen in Memphis. Het is de ‘city of Rock’n Roll’, Elvis Presley, maar het kent ook een geschiedenis van slavernij en de strijd voor de burgerrechten.

Vooral het National Civil Rights Museum mag je niet missen als je in Memphis bent. Dit museum is om het motel gebouwd waar Martin Luther King Jr. is doodgeschoten. Zijn hotelkamer is nog in tact gebleven en hierdoor is het een indrukwekkend museum geworden. De komende nachten slaap je in een hotel dat op zo’n tien minuten loopafstand ligt van het bekende Beale Street. Hier vind je optredens van straatartiesten en muziekgroepen in de vele cafés, clubs en restaurants.

Decorative torn edge

Dag 11 –  Memphis, verblijf

Voor vandaag regelen wij tickets voor een bezoek aan Graceland, het landgoed van The King of Rock-‘n-Roll, Elvis Presley. Hier vind je niet alleen zijn huis, maar ook zijn privévliegtuigen en graf. Ook de pakken die hij droeg tijdens zijn optredens zijn hier te bewonderen en er is een tentoonstelling over zijn persoonlijke leven en zijn tijd in het leger.  Neem rustig de tijd, je kunt je hier zeker een paar uur vermaken.

Vanavond kun je opnieuw de gezelligheid van de Beale Street opzoeken. Wij vonden de B.B. King’s Blues Club een echte aanrader. Je betaalt hier een kleine entree en de artiesten wisselen elkaar af met optredens.

 

Decorative torn edge

Dag 12 –  Memphis – Clarksdale

Reistijd: circa 1,5 uur

De rit vandaag is niet ver, dus in de ochtend heb je nog tijd om uitgebreid het Civil Rights Museum te bezoeken. Gevestigd in het Lorraine Motel waar Martin Luther King werd doodgeschoten. Eind van de middag rijd je verder zuidelijk naar de staat Mississippi. Je slaapt hier een nachtje in Clarksdale. Clarksdale ademt blues en ligt aan de Blues Highway (route 61). Ike Turner is hier geboren, naast de bekende Crossroads vindt je hier Hopson Plantation en de Ground Zero Blues Club. Dit is het restaurant van Morgan Freeman en zeker de pulled pork vinden wij een aanrader.

Decorative torn edge

Dag 13 – Clarksdale – Natchez

Reistijd: circa 4 uur

Vandaag reis je vanuit Clarksdale naar Natchez.
Onderweg stop je in Vicksburg dat aan de Mississippi ligt. Hier is zwaar gevochten tijdens de burgeroorlog van Amerika, je mag dan ook het National Military Park niet missen. Er loopt een autoroute doorheen die ongeveer 25 kilometer lang is, waarbij je alles leert over dit stukje geschiedenis van Amerika.

Decorative torn edge

Dag 14 –  Natchez, verblijf

Natchez is een oude nederzetting aan de Mississippi waarbij je antebellumhuizen (vooroorlogs) ziet en vele katoenplantages tegen komt. Het handigste is om de dag te beginnen met een bezoek aan het bezoekerscentrum. Hier kun je een plattegrond ophalen van de stad en de omgeving. Vergeet ook niet te vragen naar de verschillende openingstijden van de plantagehuizen,want ze zijn niet dagelijks geopend. Wij regelen alvast een tour voor je naar een katoenplantage die nu ook nog wordt gebruikt. Je leert over het slavernijverleden, hoe katoen toen geoogst werd en hoe dat proces nu gaat. En als er katoen op het veld staat, mag je zelfs helpen plukken.

Decorative torn edge

Dag 15 –  Natchez – plantagehuis

Reistijd: circa 2,5 uur

Vanuit Natchez rijd je richting New Orleans. Voor vannacht regelen wij een bijzondere overnachting in een van de plantagehuizen onderweg.  Je hebt hier de kans om plantagehuizen te bezoeken, zoals Magnolia Mound Plantation House of Myrtles Plantation. Over de laatste wordt ook wel gezegd dat het er spookt. Het bekendste plantagehuis is misschien nog wel Oak Alley Plantation. Vooral de oprijlaan is bekend, omringd door eikenbomen.

Heb je nog wat tijd over, dan kun je een bezoek brengen aan Baton Rouge, de hoofdstad van Louisiana. Hier vind je een mix van culturen, maar het staat het vooral bekend om het voormalige plantageleven op de katoenplantages.

Decorative torn edge

Dag 16 –  plantagehuis- New Orleans

Reistijd: circa 1 uur

Vandaag rijd je verder naar alweer de laatste bestemming van je rondreis. New Orleans staat bekend als de stad van de jazz en de Mardi Grass. Wij vonden het een fijne stad om de reis mee af te sluiten. De bekendste wijk is de French Quarter wat het historische hart is van deze stad. Een aanrader is Bourbon Street waar je de hele dag live muziek hoort uit de vele restaurants, bars en souvenirshops. Wil je het iets rustiger? Loop dan verder naar Frenchmen Street. Je slaapt de laatste nachten in een hotel dat is gebouwd in koloniale stijl, gelegen in de French Quarter.

 

 

Decorative torn edge

Dag 17 –  New Orleans, verblijf

Vandaag kun je nog de gehele dag genieten van New Orleans. Einde van de ochtend ontmoet je laurent in een klein winkeltje in de French Quarter. Hij neemt je drie uur lang mee door de stad en laat je proeven van de lokale keuken. In New Orleans vind je veel franse en afrikaanse invloeden die je terug ziet in de keuken. Proef van de Gumbo en Jambalaya en sla ook zeker de Po boy niet over, een wit broodje met Garnalen. Verder zijn ook Jackson Square Frenchman Street (veel live-muziek), French Market en Fulton Street leuke aanraders om te bezoeken.

 

Decorative torn edge

Dag 18/19 –  New Orleans – Amsterdam

Vandaag is het alweer de laatste dag van je reis door Amerika. Veel vluchten vanuit New Orleans vertrekken pas in de namiddag, waardoor je in de ochtend nog even tijd hebt om voor een laatste keer de stad in te gaan voor het shoppen van de laatste souvernirs. Je gaat met de huurauto naar de luchthaven, waar je de auto inlevert en incheckt voor je vlucht. Dan zijn jullie echt klaar voor de terugvlucht waarbij je de volgende dag aankomt in Nederland.

Decorative torn edge
torn-edge

Southern Charm

Onze slaapplekken

background-pattern