ANVR logo
SGR logo
Calamiteitenfonds logo

Naar boven

wie is de mol Amerika

Wie is de Mol – in Amerika

blog

Geschreven op
vrijdag 17 februari
Geschreven door
Lianne Boerma

Grand Canyon


Ooo … we zijn gek op het programma ‘Wie is de Mol’! En zeker nu het programma in Amerika is opgenomen, zitten we elke zaterdag vol spanning te wachten wat voor spectaculairs er nu weer gaat komen.

De mol-kandidaten bevinden zich dit seizoen in de staat Oregon in het noordwesten van Amerika. Deze staat bieden wij niet aan, maar we zien veel overeenkomsten met plekken die we wel aanbieden. Dus wil jij ook ‘Wie is de Mol’ herbeleven in Amerika en bijna hetzelfde doen als de kandidaten deden? Dit zijn onze tips!

#1 Regel een helikoptervlucht

Dit ‘Wie is de Mol’-seizoen begon spectaculair met een helikoptervlucht … wij dachten meteen: jaaaaaa gaaf!  En weet je? Zo’n spectaculaire helikopterbeleving bieden we aan boven de Grand Canyon. Het eerste stuk vlieg je boven naaldbossen en ineens zweef je boven de canyon. Het uitzicht? Onbeschrijfelijk! Geloof ons: de Grand Canyon zien is al gaaf, maar erboven zweven en de diepte inkijken is ronduit gaaf.

Yosemite#2 Hike door overweldigende natuur


Kletterende watervallen tussen besneeuwde bergtoppen en groene naaldbomen. Dat is het beeld van Oregon dat je tijdens ‘Wie is de Mol’ meekrijgt. Heb je dit alleen in Oregon? Wel nee!  We kunnen zo tien alternatieven noemen, met op nummer één: Yosemite National Park. Met de auto kun je heel makkelijk veel uitzichtpunten en watervallen bereiken, maar  wij vinden het nog gaver om een trail te pakken! Collega Evelyn deed er één: “Zelf liep ik de 4 mile trail die veel zwaarder was dan gedacht. Hij bleek 4.8 mile (7.7 km) te zijn, waarbij het steil klimmen was naar het uitzichtpunt Glacier Point én vervolgens hetzelfde stuk (weer 4.8 mile) terug naar beneden. We deden er 7 uur over en waren écht kapot, maar toegegeven: het uitzicht was spectaculair! En stiekem waren we best opgelucht dat we op het smalle pad niet oog in oog kwamen te staan met een beer.”

rodeo

 

#3 Wild West Rodeo: beleef het zelf!


Ja, ook tijdens het programma kwam rodeo de revue. Wil je een keer een echte rodeo beleven dan moet je absoluut in Cody zijn! Een prima stop voordat je Yellowstone National Park in gaat (of als je uit het park komt). In de zomermaanden (juni-september) is er bijna elke avond een rodeo. En als je op zoek bent naar echte cowboylaarzen dan ga je hier ook zeker slagen. Onze tip? Ga zeker ook even naar Irma’s saloon in het Buffulo Bill’s Irma hotel. Alsof je net in een western-film terecht komt!

#4 Per paard als een Navajo indiaan

Een omgeving per paard ontdekken is gewoon leuk als je het ons vraagt! Want zie je het al voor je? Samen met een echte Navajo indiaan hobbel je tussen de rode rotsen met onze bouwsteen bij Monument Valley. Even alsof je in de tijd van de indianen zit en wij voelden ons ook behoorlijk klein tussen al die reusachtige rotsformaties. En het leukste van alles? Weinig reizigers doen zo’n tocht per paard, dus veel andere reizigers kom je hoogwaarschijnlijk niet tegen tijdens je tocht.

San Francisco

#5 Excentrieke steden bezoeken

Tijdens de eerste afleveringen bevonden de mol kandidaten zich in de stad Portland. De stad heeft als motto ‘keep Portland weird’ en de stad trekt excentrieke bewoners aan. De stad San Francisco heeft precies dit sfeertje ook! Hippies en flower-power zie je nog steeds terug in een aantal wijken van San Francisco en ook is er een actieve GLBT (lesbian, gay, bisexual, transgender) community. San Fran, in de volksmond, is daarom een lekkere open minded stad!

#6 Geld verbrassen in Las Vegas

Weet je nog de aflevering waarin Roos, Diederik en Jeroen een verhaal moesten vertellen en de andere kandidaten moesten raden of het verhaal waar was? Roos vertelde een verhaal over Las Vegas en dat verhaal kan jij ook beleven. Of nou ja … what happens in Vegas stays in Vegas!  Las Vegas is gewoon bizar! Fonkelende neonborden, Elvis in een glitterpak en rinkelende gokkasten op een rij, welcome to Vegas! Wij regelen een hotel direct aan de strip: dan kun je lekker met een grote roze bril kijken hoe anderen hun geld verbrassen. 😉

Wie is de Mol houdt van Amerika, maar wij ook! ♥

Oregon is prachtig en dat zie je ook tijdens ‘Wie is de Mol’, maar veel dingen die zij deden kun je ook in West-Amerika doen. Pas op: het Amerika virus is zeer besmettelijk …  voordat je het weet heb je tijdens je reis alweer plannen gemaakt voor een volgende Amerika reis.

Ook naar Amerika? Bekijk dan nu onze Amerika-bouwstenen en Amerika-rondreizen.

wie is de mol Amerika
background-pattern