ANVR logo
SGR logo
Calamiteitenfonds logo

Naar boven

Miami-Speedboat-Florida

Florida reiservaring

blog

Geschreven op
donderdag 11 mei
Geschreven door
Lianne Boerma

Key WestAls tiener was ik al eens met mijn ouders naar Florida geweest en daar ontstond mijn passie voor Amerika. Bijna 20 jaar later ging ik samen met Riksja collega en vriendin Maartje terug naar Florida. In deze blog vertel ik je over mijn reiservaringen in Florida.

Mijn route

Upper Keys – Key West – Miami – Everglades – Captiva Island – Crystal River – Orlando – Miami
Als basis hadden we de Cruisin’ the Sunshine state reis genomen en we hebben daar nog de Upper Keys en snorkelen met zeekoeien aan toegevoegd.
Ik vond het fijn dat de afstanden niet heel groot zijn en we echt de tijd hadden genomen voor de reis zodat we overal 2 of 3 nachten verbleven. Dat gaf veel rust, ook omdat we steeds strandplekken tussendoor hadden.

Snorkelen met zeekoeienBijzondere excursies

We hebben behoorlijk wat excursies gedaan. Zoals het zeilen en de wijproeverij bij Key West, de speedboattoar in Miami, de Everglades boattour en natuurlijk pretparken bij Orlando. Wat ik het meest uniek vond was het zwemmen met zeekoeien. Er zijn maar weinig plekken ter wereld waar dat kan en het was zo bijzonder om met zo’n groot beest in het water te liggen. Ondanks dat het hard regende en het water erg troebel was konden we toch nog wat nieuwsgierige zeekoeien vinden. In het begin best spannend maar als je zelf rustig blijft dan voelt de zeekoe dat ook aan en komt hij echt met je knuffelen.

 

Captiva Island mangroveDe leukste slaapplaats

Ik vond Captiva Island een hele mooie plek. Mooi strand en een heerlijke rustige plek met een relaxte sfeer. Het hotel is vrij standaard maar comfortabel met ruime kamers. Aan de voorkant heb je het strand en aan de achterkant mangrove. Het hotel verhuurt kajaks zodat je de mangrove in kunt peddelen. Met een beetje geluk spot je nog zeekoeien ook. Dat geluk hadden wij niet helaas.

 

 

Universal studio's FloridaPretparken in Orlando

Tijdens een bezoek aan Orlando mag een bezoek aan pretpark niet ontbreken. Wij bezochten Disney’s Magic Kingdom en Universal Studios. Het hotel biedt een shuttle service naar beide parken maar wij vonden de tijden niet zo gunstig. Vooral omdat een bezoek aan een park behoorlijk prijzig is (schrik niet maar entree is al snel zo’n 150 euro per persoon per dag per park) wilden wij er zo vroeg mogelijk zijn en al voor de openingstijd de auto geparkeerd hebben en echt bij de entree zijn. Natuurlijk betaal je dan ook voor het parkeren maar we vonden het dat wel waard. Disney is vooral veel nostalgie en mooie attracties en echt een familie park voor jong en oud. Universal Studios is wat meer een adrenaline kick. Veel snelle en heftige achtbanen maar ook leuke shows en 3d films. Met als hoogtepunt voor ons de “wizzarding world of Harry Potter.

OrlandoShoppen

Als je met twee vrouwen naar Florida gaat dan moet er eigenlijk wel geshopt worden. Je vindt in Florida fantastische outlet centers waar je grote merken voor heel weinig kunt kopen. Wij zijn nogal los gegaan in Orlando bij de premium outlets. Voor je reis kun je al inschrijven voor de nieuwsbrief en je kunt dan bij de informatie balie vaak een coupon boekje ophalen met nog meer kortingen. Wij gingen vooral los bij de outlet winkels van Tommy Hilfiger, Vicotoria’s Secret, Nike en GAP maar ook alle andere grote Amerikaanse merken vind je er. Een perfecte avond besteding in Orlando als je nog benen over hebt na een dag pretpark slenteren.

Bij Miami heb je ook nog de grote Aventura Mall. Dit is geen outlet maar wel een hele fijne plek om te shoppen. Als je bij ons een reis boekt krijgt je van ons een voucher om een coupon boekje op te halen zodat je nog wel hele goede kortingen kunt krijgen.

Weer in FloridaAchteraf anders

Starten op de Upper Keys was achteraf niet zo handig. We kwamen pas laat in de middag aan en het duurt even voordat je de bagage en huurauto hebt. We reden, behoorlijk moe, dus ook nog een stuk in het donker.

Het weer in Florida in juni

Wij gingen in juni op reis en dat is officieel regenseizoen. Vaak waren dit heftige buien aan het einde van de middag maar we hebben ook een keer een hele dag regen gehad in Key West. Dat viel een beetje tegen maar heeft gelukkig geen invloed gehad op de reis. We hebben alles kunnen doen wat we wilden en het bleef wel lekker warm. Zorg gewoon dat je altijd een poncho in je tas hebt zitten en dan komt het wel goed.

Al zin om naar Florida te reizen? Kijk dan bij onze Florida rondreizen of stel zelf je reis samen met onze Florida bouwstenen.

background-pattern