ANVR logo
SGR logo
Calamiteitenfonds logo

Naar boven

Op weg naar Canada

bouwsteen

 • Reisschema:
  Yellowstone - Missoula - Glacier NP
 • Reisduur:
  4 dagen / 3 nachten
 • Reissom:
  vanaf € 308,- p.p. bij 2 personen
✓ Verblijf in een middenklasse hotel in de hoofdstad van Montana, Helena.

✓ Verblijf 2 nachten in een middenklasse hotel bij de ingang van Glacier National Park
st.marys-lake-glacier-national-park-montana
Decorative torn edge

Dag 1 – Yellowstone – Helena

Reisafstand: 4,5 uur

Je hebt de ochtend nog in Yellowstone National park te besteden. Omdat je het park vanmiddag aan de noordkant verlaat is het handig deze dag te gebruiken voor het noordelijke gedeelte van Yellowstone. Tuur over de vlaktes in de Lamar Valley op zoek naar kuddes bizon’s en bezoek de pruttelende modderpoelen en heetwaterterrassen in Mammoth Hot Springs. in de loop van de middag dag rijd je via de noordelijke uitgang naar Gardiner net buiten het park waar je overnacht.

 

 

Decorative torn edge

Dag 2 – Helena – Glacier National Park

Reisafstand: 3,5 uur

Je kunt op je gemak ontbijten want de afstand die je vandaag moet afleggen is niet ver. Wij kozen voor de iets langere route via Missoula, een leuke studentenstad waar wij stopte om lekker te lunchen. Vervolgens kom je net buiten de stad langs het grootste smokejumpers centre van Amerika. Leuk voor een korte stop of als je wat langer de tijd hebt voor de rondleiding die ze hier geven. Zeker in de zomermaanden staat alles startklaar om uit te rukken bij grote bosbranden. Wij vonden het indrukwekkend dit te zien.

Je reist vervolgens door naar Glacier National Park waar we aan het begin van het park een hotel voor je boeken.

Foto : Montana Office of Tourism, Talia Salem
Decorative torn edge

Dag 3 – Glacier National Park, verblijf

Vandaag een vrije dag om Glacier National Park te ontdekken. Er gaat één weg door het park van de ene naar de andere kant. Langs deze weg zijn verschillende stops mogelijk. Houdt er rekening mee dat het in de zomermaanden druk is en dat het kan voorkomen dat je bij een aantal trails even moet wachten op een parkeerplek. Wij reden naar het visitor center bovenop de bergpas voor de Hidden lakes trail. Een deel van deze trail was afgesloten in verband met veel beren in het gebied. We konden gelukkig wel tot een mooi uitzichtpunt komen. Daar keerden we om en liepen we via dezelfde weg weer terug. Onderweg zagen we berggeiten, maar ook beren beneden bij de rivier!

Decorative torn edge

Dag 4 – Glacier National Park – Waterton Lakes  (Canada)

Reisafstand: 3 uur

Vandaag trek je echt het park in en reist de zon tegemoet over de Going-to-the-sun-road. Deze weg loopt dwars door het park over het hoogste punt, de Logan Pass. Hier heb je ook het visitor center voor meer informatie over de (wandel) mogelijkheden in het park. Kijk onderweg je ogen uit, wij zagen hier een beer met haar jongen in de berm!

Eind van de dag steek je de grens met Canada over en slaapt in het aangrenzende Waterton Lakes National Park. (Je kunt vanaf hier ook voor kiezen je reis de andere kant op te vervolgen richting Seattle)

Foto : Montana Office of Tourism, Donnie Sexton
Decorative torn edge
torn-edge

Op weg naar Canada

Deze bouwsteen is goed te combineren met

bouwsteen

Bizonder Yellowstone

 • Yellowstone NP
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 1.058,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern