Blue Lagoon eiland

bouwsteen

 • Reisschema:
  Nadi (hoofdeiland) – Yasawa eilanden
 • Reisduur:
  4 dagen / 3 nachten
 • Reissom:
  € 567,- p.p. bij 2 personen
 • Inclusief:
  boot transfers
Naviti Island; een eiland vol witte stranden, palmen, regenwoud en watervallen. Een prettige plek om na je Nieuw-Zeeland reis nog een paar dagen te relaxen. Op een paar uur varen ten westen van het hoofdeiland Fiji liggen de Yasawa eilanden, een groep vulkanische eilanden vol met palmen en mangrove. De eilanden zijn omringd door lagunes waar je veilig kunt snorkelen en zwemmen. Eén van deze eilanden is Naviti Island. Hier duik je in het heldere zeewater, wandel je door het binnenland op zoek naar watervallen en geniet je van de rust als op een onbewoond eiland.

Naast de landschappelijke schoonheid vind je op deze eilanden een bijzonder vriendelijk volk. Een volk dat "bula" roept als ze je zien, je verwelkomen met vrolijke muziek en zelfgemaakte bloemenkransen om je nek heen hangen. Je slaapt in een 'bure' in een kleinschalig resort. Daarbij regelen we ook de boottransfers van en naar het eiland. Een compleet pakketje dus.
Nieuw Zeeland reis Fiji

Dag 1 Aankomst Nadi (op hoofdeiland Fiji) – Yasawa’s

De meeste reizigers vliegen naar de palmen, stranden en vulkanische heuvels van Fiji, na een reis door Nieuw-Zeeland. Bij aankomst op het hoofdeiland, Viti Levu, stap je afhankelijk van je aankomsttijd op de boottransfer naar de Yasawa eilanden. De transfer duurt ongeveer 3 uur en onderweg stop je bij de verschillende tropische eilandjes van de eilandengroep. Bij het inchecken betaal je FJ$10.00 (circa €4,50) aan benzine toeslag. Met uitzicht op de lagunes, de witte stranden en de zon op je bol is deze transfer absoluut geen straf. Na de ontspannen boottrip leg je aan bij jouw eindbestemming. Personeel verwelkomt je met vers fruit en brengt je naar het kleinschalige resort met 11 huisjes. Je ‘bure’ staat in een tropische tuin en vlakbij het strand. Het uitzicht zal je niet snel vergeten. Nadat je je ‘bure’ hebt gecheckt is het tijd je de “Fiji lifestyle” eigen te maken: pak je snorkel, lees een boek in je hangmat of geniet van het witte strand voor de deur.

Na de eerste nacht in je bure, trek je je slippertjes aan en wandel je richting de ‘tamba’ (restaurant) waar je ontbijt klaar staat. Geniet van het fruit, de verse sap en broodjes die klaarstaan. Na deze prettige manier van wakker worden ligt er een arsenaal aan activiteiten voor je klaar. Ga kajakken, wandelen met een gids, snorkelen, duiken of bezoek of een typisch Yasawa dorpje. Ben je op Fiji om even helemaal niets te doen, pak dan je boek, neem een duik in het heldere zeewater of leg je handdoek op het witte zandstrand en geniet van de omgeving.

’s Avonds kun je weer in de tamba terecht voor het diner, met allerlei lokale gerechten en een gezellig avondje met andere reizigers. Na een culinaire maaltijd ligt je bure op steenworp afstand. Tijd om sterren te kijken. Je betaald ter plaatse een vast bedrag per dag voor je drie maaltijden.

Dag 3 Verblijf Yasawa eilanden

Vandaag wordt je weer gewekt door het geluid van de oceaan en de tropische vogels. Je hebt nog een hele dag tot je beschikking om te genieten van de tropische omgeving. Het resort organiseert activiteiten als zee-kajakken, scuba diving en scuba diving cursussen en hier huur je natuurlijk ook je snorkel met flippers. Wil je wat van het eiland en de omgeving zien, trek dan je wandelschoenen aan. Het binnenland van het eiland is heuvelachtig, waardoor je bovenop een heuvel goed uitzicht hebt op de overige eilanden. Mangrove en palmen maken het tropische en paradijselijke gevoel compleet.

Dag 4 Yawasa – Nadi – vertrek

Geniet nog van een laatste tropische ontbijtje voordat je met de boot tussen de eilanden terug vaart. We boeken deze van tevoren, zodat je gegarandeerd een plaatsje op de boot hebt en op tijd bent voor je vlucht. Toch gaan de meeste vluchten in de ochtend en die ga je niet halen. Als dat het geval is dan boeken we nog een nachtje op het hoofdeiland. Vluchten vanaf Nadi gaan naar Auckland, Los Angeles, Australië of Hong Kong. We kunnen je vluchten van en naar Fiji ook voor je regelen.

Onze slaapplekken

Deze bouwsteen is goed te combineren met