Naar boven

Silk tour to Kerala

bouwsteen

 • Reisschema:
  Mysore – Wayanad – Coonoor - Cochin
 • Reisduur:
  5 dagen / 4 nachten
 • Reissom:
  € 453,- p.p. bij 2 personen
Met deze bouwsteen door Kerala, India, reis je in een prettig reistempo langs de hoogtepunten van de provincie Kerala en maak je kennis met tropisch India. Je route begint in de zijdestad Mysore. Je gids neemt je mee naar een lokale, authentieke zijdefabriek en een kleurrijke lokale markt. In Wayanad slaap je in een gezellige homestay op een plantage die wordt gerund door een vriendelijk Indiaas koppel. We regelen een leuke fietstocht voor je door de theevelden. Via de theeheuvels van Ooty, waarbij je deels met een trein reist, kom je uit bij het eindpunt, de koloniale stad Cochin.De beste reistijd voor Zuid-India is oktober t/m april, in de overige maanden van het jaar kunnen de temperaturen enorm oplopen (mei-juni) of vallen er geregeld flinke regenbuien (juni-september).
markt kerala india
Decorative torn edge

Dag 1 – Van Bangalore naar paleizenstad Mysore

Vanuit Bangalore rijd je in ongeveer 3,5 uur naar Mysore. Mysore staat bekend om haar zijde. Je chauffeur neemt je mee naar een lokale, authentieke fabriek waar je als rustig rond kan kijken. De werknemers vinden het leuk om je her en der wat meer te vertellen over het proces. Daarna word je naar je hotel gebracht om te lunchen en even te relaxen. Je logeert in een elegant paleis met groene tuinen en koloniaal ingerichte kamers.

In de middag breng je een bezoek aan de lokale markt Devaraja. Je gids neemt je mee in de dagelijkse chaos en leidt je naar de leukste kraampjes. Proef exotisch fruit, ruik de essentiële oliën en maak een praatje met de glimlachende marktverkopers. De rest van de middag heb je vrij te besteden. Je kunt het immense paleis van Mysore bezoeken of de ‘Chamundi Hill Temple’, bij deze tempel heb je een adembenemend uitzicht over de hele stad.

Decorative torn edge

Dag 2 – Fietsen tussen theevelden en verblijf in homestay

Na het ontbijt vertrek je naar Wayanad. Je logeert bij een gastvrij Indiaas echtpaar dat hun eigen homestay heeft op de plantage, met uitzicht over de theevelden. De vrouw des huizes kan ontzettend lekker koken en van babbelen houdt ze ook. Er zijn maar vier kamers, dus als er geen beschikbaarheid is dan boeken we je een ander hotel voor je.

Na de lunch is het tijd voor een beetje actie. Vanuit de homestay vertrek je op de fiets voor een tocht door de theevelden. Er gaan twee gidsen met je mee, maar je bepaalt zelf het tempo. Stoppen kan onderweg voor een slok water of het maken van een foto. Na een klein uur te hebben gefietst kom je bij de rand van het bos waar je even van de fiets afstapt voor een wandeling door het bos naar een klein riviertje. Vervolgens kom je weer terug bij de fietsen en fiets je (via een andere weg) terug naar de homestay.

Decorative torn edge

Dag 3 – Glooiende theeheuvels van Ooty

Vandaag vertrek je na het ontbijt voor een slingerende rit dwars door de heuvels naar Ooty. Word je snel wagenziek dan is dit het moment om alvast een pilletje in te nemen… Onderweg kun je op de lokale markt nog wat lekkernijen voor in de auto kopen. In Ooty hebben we een ritje met de toy train voor je geregeld. Vanuit deze ouderwetse stoomtrein heb je een uur lang adembenemend uitzicht op Nilgiri Hills.

De middag staat in het teken van thee. Temidden van de theeplantages zie je vrouwen in kleurige sari’s de beste theeblaadjes plukken, terwijl aan de kant van de weg de gevulde manden klaar staan voor transport. Zelf maak je ook een stop bij een authentieke theefabriek waar je kennis maakt met de productie van thee. Je slaapt deze nacht in Coonoor.

Decorative torn edge

Dag 4 – Naar koloniaal Cochin

Na het ontbijt brengt de chauffeur je naar het treinstation. In ongeveer 4,5 uur reis je vervolgens met de trein naar Cochin. Bij aankomst word je van het treinstation naar je hotel gebracht. Cochin (de nieuwe naam is Kochi) is een eilandenplaats waar je veel Portugese en Nederlandse invloeden zult terugvinden. Cochin is de grootste stad in de deelstaat Kerala, India en een belangrijke havenstad voor de handel in goud, textiel en vis. Je slaapt in een koloniaal hotel gelegen in het oude stadsdeel ‘Fort Cochin’.

’s Avonds kun je een bezoek brengen aan een Kathakali dansshow. Dit is een typische dansvorm uit Kerala. Kathakali betekent letterlijk ‘gespeeld verhaal’ en wordt gekenmerkt door de overdadige make-up, kleding en muziek. Vraag de reisspecialist om het alvast voor je in te plannen.

Decorative torn edge

Dag 5 – Cochin, einde bouwsteen

Na het ontbijt heb je de gelegenheid om Cochin te gaan zien. Bezoek bijvoorbeeld de ‘Dutch Palace’, de Joodse Synagoge in het hart van de Joodse wijk en de Sint Francis Kerk (de oudste Europese kerk in India). Natuurlijk neem je ook een kijkje bij de Chinese visnetten die zeer waarschijnlijk via Chinese handelaren in Cochin zijn beland. Heb je een extra dag te besteden, dan kunnen we je een extra nacht in Cochin zeker aanraden.

Vervolgens verlaat je Cochin om naar je volgende bestemming in de provincie Kerala te reizen. Je kunt verder reizen met de bouwsteen Backwaters en wildlife waarbij je slaapt in een boot op de rivier of een vlucht nemen naar Chennai voor de Levende Tempels van het zuiden.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Silk tour to Kerala

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

heritage hotel pool
cochin heritage hotel
pool jungle lodge
Variant
1

Verblijf in onze heritage hotels

 • Reissom:
  € 649,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  4 nachten in een luxe heritage hotel met zwembad

Je kunt ook iets luxer verblijven. Hiernaast een indruk van onze heritage hotels.

Decorative torn edge

Deze bouwsteen is goed te combineren met

houseboat kerala Backwaters India
bouwsteen

Backwaters en wildlife

 • Backwaters - Periyar
 • 4 dagen / 3 nachten
 • € 407,- p.p. bij 2 personen (authentiek)
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
tanjore tempel olifant
bouwsteen

Levende tempels van het zuiden

 • Tamil Nadu
 • 6 dagen / 5 nachten
 • € 479,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern