Naar boven

Beste reistijd en klimaat - Costa Rica

Deze zomer naar Costa Rica

blog

Pura vida! Oftewel genieten in Costa Rica. Dat is niet moeilijk met de groene natuur, de hoeveelheid dieren, de verschillende activiteiten en de lege stranden die het land te bieden heeft. Wil je deze zomer nog een reis maken? Rondreizen door Costa Rica is precies wat je zoekt! Wij leggen je graag uit waarom.

Decorative torn edge
Geschreven op
woensdag 27 juni
Geschreven door
Kiki van Nes

1 Natuur, activiteiten en stranden

Watervallen, tropisch regenwoud, plantages, vulkanen… Er zijn weinig landen waar de natuur zo divers is als in Costa Rica. In deze natuur zijn ontelbare dieren te vinden zoals schildpadden, luiaards, kaaimannen, kikkers, dolfijnen en nog veel meer! Ben je graag actief bezig? Dan kun je er onder anderen gaan hiken, ziplinen, raften, kajakken en fietsen. Kom daarna lekker bij op één van de stranden als Playa Carillo, Corcovado of Manuel Antonio.

2 Broedende schildpadden 

Altijd al zeeschildpadden willen zien? Dan mag je een bezoek aan Tortugero National Park niet overslaan. Dit natuurgebied staat vooral bekend om de schildpadden die hun eieren komen leggen van juli tot oktober. Het is erg bijzonder om te zien hoe de moederschildpadden na zonsondergang  op de stranden gaan nestelen. Ook leuk: Alles en iedereen wordt per boot vervoerd in de immense jungle.

3 Walvissen spotten

Costa Rica staat er niet direct om bekend, maar je kunt er prima walvissen spotten. Dit doe je aan de Pacifische kust waar de ruige stranden nog vrij onontdekt zijn. De best tijd voor het spotten van walvissen loopt van juli tot en oktober. Als je gelukt hebt, trekken er ook nog eens dolfijnen langs. Verder kun je er goed snorkelen.

4 Groener dan groen

Het regenseizoen van Costa Rica loopt van april tot en met december. Je zou het niet zeggen, maar het merendeel van onze reizigers gaat juist in de natte periode naar Costa Rica. De natuur staat namelijk in bloei en is dan diepgroen, puur Costa Rica! Het regent dan overigens niet de hele dag, maar met name in de ochtend of in de namiddag. Het zijn dan vaak korte, hevige buien waarna de zon zich regelmatig laat zien.

5 Makkelijk te bereizen

Ook niet geheel onbelangrijk: Costa Rica is een makkelijk te bereizen land. Het is iets groter dan Nederland en heeft een uitgebreid wegenstelstel. De afstanden zijn niet groot, waardoor je dus niet hele dagen in de auto zit. Doordat de wegen niet overal goed geasfalteerd zijn, reis je met een four wheel drive jeep. Hoe avontuurlijk is dat!

Ga deze zomer nog op reis!

Nieuwsgierig geworden naar Costa Rica? Dat komt goed uit, want we hebben twee rondreizen voor je samengesteld die je last minute kunt boeken (uiterlijk 48 uur voor vertrek). In ongeveer drie weken tijd maak je een echte natuurreis waarbij je onder anderen de Arenal vulkaan ziet, een bezoek brengt aan een ananasboer, maar waarbij er ook tijd is voor strand.

De reizen zijn zo opgebouwd dat je af en toe een excursie hebt, maar daarnaast zeker nog tijd om zelf in te delen. Onze Costa Rica experts selecteren de meest sfeervolle slaapplekken voor je en het vervoer. Dus daar hoef je niet meer aan te denken. Heb je ter plekke nog vragen? Dan kun je onze lokale vertegenwoordigers 24/7 bereiken.

Nog meer inspiratie opdoen? Lees meer blogs

Bekijk onze rondreizen en bouwstenen

background-pattern