Menu background

Naar boven

Nog naar Canada in 2022? Wacht dan niet te lang!

blog

Canada is de laatste jaren steeds populairder geworden als bestemming. Dat merken wij ook. Normaal gesproken boekten veel reizigers zo vanaf januari hun reis, maar de afgelopen twee jaar krijgen we het vanaf september al druk. Veel reizigers weten inmiddels dat het op tijd boeken van je reis belangrijk is. Welke voordelen heb je als je op tijd boekt? Daar hebben we al eens een blog over geschreven, maar we zullen de belangrijkste punten nog even op een rijtje zetten.

Decorative torn edge
Geschreven op
vrijdag 8 februari
Geschreven door
Lenneke van de Mast
Delen op social media

1. Overnachtingen in de sfeervolle en kleinschalige accommodaties

Wij hebben samen met onze lokale partner veel kleinschalige accommodaties gevonden in het grote Canada.  Leuke plekjes die passen bij de plaats waar je op dat moment bent. Wij werken op basis van beschikbaarheid en mocht er iets niet beschikbaar zijn dan gaan wij op zoek naar een vergelijkbaar alternatief. Dus hoe eerder je boekt, hoe beter dan zijn de allerleukste plekjes nog beschikbaar.

2. Kort reisseizoen

Canada kent een relatief korte periode die als beste reistijd wordt gezien, namelijk vanaf mei tot oktober. Dit betekend ook dat veel reizigers in die periode willen gaan en hierdoor de beschikbaarheid altijd lastig is. Groot voordeel dus om je reis op tijd te plannen voor de grote vakantiegolf in januari.

3. Voordelig vliegen

Er bestaan voldoende websites waar je kunt vinden wanneer de voordeligste tijd is om tickets te boeken. Wij kunnen een simpele tip geven, hoe eerder je je ticket boekt, des te voordeliger het is. Naarmate de vraag toeneemt zal ditzelfde gebeuren met de prijzen en hier wil je natuurlijk voor zijn.

4. Doe de excursies die je reis compleet maken

Een aantal gebieden in Canada beleef je pas echt met een excursie. Bijvoorbeeld walvissen en beren spoten vanaf boot. Of kamperen in de wildernis met onze bouwsteen ‘Into the wild’. Het aantal plekken is beperkt en in drukke maanden als juli en augustus zou je dus achter het net kunnen vissen als je er niet op tijd bij bent.

Wil je nog in 2022 naar Canada?

Als je nog in 2022 op reis wil naar Canada dan raden we je dus echt aan om niet te lang meer te wachten. Op dit moment kunnen we nog redelijke vluchten vinden en lukt het onze lokale agent om, voor een deel, nog de kleinschalige accommodaties te boeken. Juli en augustus zijn hierin wel de lastigste maanden.

Als je de flexibiliteit hebt om buiten de zomervakantie op reis te gaan, dan zouden we je dat zeker aanraden. In die maanden is het gewoonweg wat rustiger en dat is echt een geweldige manier om een bestemming als Canada te beleven. Ook is er meer beschikbaarheid bij die leuke kleinschalige accommodaties en zal je vlucht voordeliger uitvallen.

Nog meer inspiratie opdoen? Lees meer blogs

Bekijk onze rondreizen en bouwstenen

rondreis

Rondreis 2: Eigenwijs Canada

 • Canmore - Jasper - Wells Gray - Tipi tent - Victoria - Ucluelet beren -Vancouver
 • 14 dagen / 13 nachten
 • Vanaf € 1895, - p.p. bij 2 personen
Bekijk deze rondreis
Decorative torn edge
rondreis

Rondreis 9: Doe de mix: Oost Canada -en Amerika

 • Toronto - Niagara Falls - Thousand Islands - Québec - Montréal - North Conway - Boston - New York - Washington
 • 18 dagen
 • Vanaf € 3725, - p.p. bij 2 personen
Bekijk deze rondreis
Decorative torn edge
Okanagan Canada wijnstreek
bouwsteen

Santé! Op het goede leven

 • Okanagan Valley
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 325,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Saint Lawrence - vuurtoren
bouwsteen

Vuurtorenwachter voor één nacht

 • Bij Riviere-du-Loup
 • 2 dagen / 1nacht
 • vanaf € 311,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern