Je hebt nog geen rondreis geselecteerd.

Bouw je Maleisië familiereis

Individuele familiereis Maleisië

Met het gezin een reis naar Maleisie maken? Doen! Of je nu met kleine kinderen of tieners reist, Maleisie is geschikt voor het hele gezin. Zet je snorkel op en spot kleurrijke vissen, Ga met een ranger het regenwoud in op zoek naar wilde olifanten, verzamel kokosnoten in de kampung en sta oog in oog met oerang oetans en neusapen.

In Maleisië combineer je een avontuurlijke en culturele rondreis met een ontspannen vakantie. De ene dag loop je in een levendige stad of door de jungle, de volgende dag is het relaxen op poederwitte stranden. Wij passen de rondreizen graag aan op reistempo, afstanden en slaapplekken voor je gezin.

Borneo is vanwege Malaria vooral geschikt voor wat oudere kinderen, maar ook in west Maleisië is veel wild te spotten en het maakt de reis voor kleintjes minder vermoeiend omdat je minder binnenlandse vluchten nodig hebt.

Rondreizen Maleisië & Rondreizen Borneo 


Goed om te weten

Slaapplekken
Wij werken in Maleisië voornamelijk met kleinschalige hotels die niet allemaal over familiekamers beschikken. In dat geval proberen we voor gezinnen kamers naast elkaar te boeken.

Zwemmen
Maleisië is een islamitisch land en een stuk conservatiever dan bijvoorbeeld een Thailand of Vietnam. Bij je hotel kan je prima in bikini rondlopen, maar bezoek je een openbaar strand of waterpark dan zie je vooral burkini’s. Zelf voelden we ons prettiger in een badpak met daarover en korte broek. Kinderen dragen hier vaak een uv-pakje of badpak met rokje.

Vervoer
Maleisië is een van de makkelijkste landen in Azië om met een gezin doorheen te reizen. Tijdens sommige bouwstenen reis je per huurauto. Voor andere bouwstenen is openbaar vervoer of een binnenlandse vlucht handiger. Tussen verschillende delen van Maleisië is een goede treinverbinding en anders is er altijd nog de bus. Dankzij Uber en Grab zijn taxi’s hier ook betaalbaar.

Reisafstanden
Wij merkten ook dat wij tijdens onze reis behoorlijk op ons eigen reisgezelschap waren aangewezen, je komt dus maar weinig andere gezinnen tegen.

Gezondheid
Ga je naar Borneo? Dan is het verstandig om rekening te houden met Malaria. Neem sowieso altijd even contact op met een medische instantie die jullie daarin het beste kunnen adviseren.

Reisperiode
Van mei tot en met september kan je in heel Maleisië goed reizen. Ook de tropische eilandjes in Oost Maleisië zijn in deze periode fijn. Reis je in de kerstvakantie dan zijn deze eilandjes geen aanrader. Je kan dan beter naar het eiland Langkawi in west Maleisië.

Reis met kleintjes
Maleisië is erg babyvriendelijk. Op veel openbare plekken als treinstations of winkelcentrums zijn vaak aparte ruimtes waar je borstvoeding kan geven en ruime wc’s met verschoontafel. Luiers zijn in Maleisië goed verkrijgbaar. Dat scheelt weer plek in je koffer! Ook hebben veel restaurants een kinderstoel Potjes voeding zijn alleen in de grote westerse supermarkten te vinden. Melkpoeder is verkrijgbaar van lokale merken.

 

Riksja Family: samen de wereld ontdekken

Naast Maleisië bieden we nog een groot aantal kindvriendelijke bestemmingen aan. Deze bestemmingen vind je terug op de website van Riksja Family. Riksja Family bestaat uit een team van reizende ouders én reisfanaten. Zij adviseren je uit eigen ervaring over het reizen met kinderen: van baby’s tot tieners.

“Je kinderen laten je met een onbevangen blik naar de wereld kijken. Maar bovenal is contact met de lokale bevolking veel sneller gemaakt. Reizen met kinderen brengt je zo echt dichter bij het land.” – Leonie, bestemmingsexpert Riksja Family

Naar Riksja Family bestemmingen

Als je doorsurft op deze website, ga je akkoord met de plaatsing van cookies. Meer informatie

Deze melding verbergen