Naar boven

Hua Hin: Strand en safari

bouwsteen

 • Reisschema:
  Hua Hin
 • Reisduur:
  3 dagen / 2 nachten
 • Reissom:
  vanaf € 310,- p.p. bij 2 personen
✓ Je verblijft in een bungalow in een tropische tuin met zwembad
✓ Hua Hin heeft een langgerekt strand; je resort ligt aan zee
✓ Dé plek in Thailand om wilde olifanten te spotten
✓ Je gaat op excursie naar Kuiburi Nationaal Park en ondersteunt hiermee een van onze duurzaamheidsdoelen; beschermen biodiversiteit
✓ Combineer Kuiburi met Sam Roi Yot Nationaal Park (optionele excursie)
✓ Hua Hin ligt centraal tussen Bangkok en het zuiden; je stapt hier op de nachttrein
Decorative torn edge

Dag 1 – Aankomst in Hua Hin

Hua Hin ligt centraal tussen Bangkok en Zuid-Thailand. En Hua Hin is op allerlei manieren in te plannen in je Thailand-reis: aan het begin van je reis, aan het einde van je reis, of halverwege. De trein van noord naar zuid stopt in Hua Hin, dus het is ook nog eens goed bereikbaar. Denk je aan Hua Hin, dan denk je aan langgerekte stranden. En daarom is het ook een populaire badplaats voor de Thai. Hua Hin is dé ideale plek om bij te komen van een druk bestaan in Bangkok. Wij hebben dan ook een kleinschalig resort gevonden buiten het centrum. De kamers kijken uit op een tropische tuin en vanuit het zwembad kijk je uit over zee. Wandel over het strand naar lokale restaurants en geniet daar van een hapje en een drankje. Kijk onderaan deze pagina voor onze special stay-mogelijkheden in Pranburi; dit kleine dorp ligt verder naar het zuiden en heeft minder reizigers dan Hua Hin.

Decorative torn edge

Hua Hin

Hua Hin is met name onder de Thai zo populair vanwege het gunstige klimaat (je hebt hier weinig kans op regen vanwege de beschutte ligging) en omdat het relatief dichtbij Bangkok ligt. Zelfs de koninklijke familie gaat naar Hua Hin voor ontspanning. Ga je de stad in? Vergeet dan niet het treinstation op de foto te zetten. Hop daarna naar de night market voor het heerlijke streetfood. Houd je van kunst en handgemaakte spullen, dan mag je de Cidada Market (alleen in het weekend) zeker niet overslaan. Daarnaast is Hua Hin ook een hippe plek aan het worden met verschillende leuke streetfood markets. Vooral de Pad thai is hier echt goddelijk!

Vanuit je resort ben je in no time in twee van de mooiste nationale parken in deze regio: Kuiburi Nationaal Park en Sam Roi Yot Nationaal Park. Zo combineer je strand met de prachtige natuur rondom.

 

Decorative torn edge

Dag 2 – Op safari in Kuiburi Nationaal Park

Aan het einde van de ochtend brengt de chauffeur je naar Kuiburi Nationaal Park. Het park is alleen in de middag geopend, zodat de wilde dieren echt helemaal hun eigen gang kunnen gaan. Eenmaal bij het park stap je over in een open jeep; zo heb je goed zicht. Er gaat ook een ranger met je mee; hij kent het park én de dieren. Hij weet precies waar ze hun eten halen en waar ze drinken. De kans om wilde olifanten te zien is dan ook erg groot. De ranger vertelt over de dieren en over hun habitat terwijl je door het park rijdt. De eerste keer dat je een olifant spot zul je niet meer vergeten. De grijze dieren zijn immens groot. Ongestoord doen ze hun ding, terwijl jij ademloos (en met je camera) toekijkt. Na een kleine snack reis je weer terug naar Hua Hin. Een ervaring rijker!

Omdat je slechts een klein gedeelte van het park ziet en de auto’s ook niet off road gaan, hebben de olifanten zeeën van ruimte om te gaan en staan waar ze willen zonder mensen tegen te komen. Het gebied is immers bijna 1.000 vierkante kilometer groot. Met het bezoek aan Kuiburi ondersteunen je de lokale activiteiten op het gebied van wildlife-conservatie. Zo dragen we bij aan de duurzaamheidsdoelstelling: bescherming van de biodiversiteit.

 

Decorative torn edge

Sam Roi Yot Nationaal Park – optionele excursie

Ben je in Hua Hin dan mag je eigenlijk het Sam Roi Yot Nationaal Park niet overslaan. Waarom niet? Sam Roi Yot heeft schitterende stranden, mangrovebossen, landschappen vol kalksteen rotsen, wildlife én verborgen grotten, zoals de indrukwekkende Praya Nakhon cave.  Vroeger een schuilplek voor zeevaarders, nu een hot spot. Het dak van de grot is lang geleden ingestort, na een aardbeving waardoor elke dag (rond half 11) de zon een uur lang naar binnen schijnt. Koning Rama V heeft ongeveer 200 jaar geleden een paviljoen in de grot laten bouwen, dat elke dag heel even door zonnestralen verlicht wordt. Klim naar boven voor één van de mooiste uitzichten, vaar met een boot naar zandstranden en geniet van een lokale lunch. Onderaan deze pagina voeg je de excursie makkelijk toe aan je reis. Het is wel zo handig om een extra nacht in Hua Hin in te plannen.

Decorative torn edge

Dag 3 – Vertrek uit Hua Hin

Vandaag reis je verder. Je kunt met de trein naar Bangkok reizen om vanaf daar naar huis te vliegen. Vlieg je vandaag al terug naar huis? Dan regelen we een privé-transfer voor je, direct naar de luchthaven. Zin in een expeditie? Reis dan door naar Chumpon, voor hét Robinson Avontuur op een onbewoond eiland. Liefhebbers voor de jungle óf de eilanden nemen de trein (nacht of dag, de keuze is aan jou) vanaf het station van Hua Hin en stappen uit in Surat Thani. Vanaf daar is het nog maar een kleine rit naar Khao Sok of de tropische eilanden voor de kust.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Hua Hin: Strand en safari

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

Variant
1

Overnacht in kleinschalig Pranburi

 • Reissom:
  vanaf € 395,- p.p. (vanaf 2 personen)
 • Inbegrepen:
  overnachtingen inclusief ontbijt in Pranburi, safari in Kuiburi Nationaal Park

Lange zandstranden, dichtbij nationale parken én van het gebaande pad. Dat is Pranburi. Pranburi ligt een half uur ten zuiden van Hua Hin; hier geniet je van het strandleven, maar ook het lokale leven. Je hotel ligt aan het strand, met fijne kamers en bungalows in een groene tropische tuin. Vanuit het zwembad kijk je uit over zee. Er is niet veel in de buurt; boek een grab om naar het centrum van het dorp te gaan, of eet ’s avonds in het restaurant van je hotel. Vanaf je resort reis je in ongeveer een uur naar Kuiburi Nationaal Park, terwijl het Sam Roi Yot Nationaal Park op ongeveer een kwartier rijden ligt. Terug naar Bangkok of de internationale luchthaven? Dan neemt ruim 3,5 uur in beslag.

Decorative torn edge
Variant
2

Excursie naar Sam Roi Yot Nationaal Park

 • Reissom:
  € 135,- p.p. (vanaf 2 personen)
 • Inbegrepen:
  Excursie naar Sam Roi Yot Nationaal Park, inclusief alle transfers, entree en Engelstalige gids

Het Sam Roi Yot Nationaal Park, ten zuiden van Hua Hin, is één van de meest veelzijdige nationale parken van Thailand. Je vindt hier een combinatie van langgerekte stranden, kalksteen rotsen, verborgen grotten, wild life en tropische bossen. Én vergeet niet de indrukwekkende Praya Nakhon-grot. Deze grot was vroeger een schuilplek voor zeevaarders, nu een hot spot. Het dak van de grot is lang geleden ingestort, na een aardbeving, waardoor elke dag (rond half 11) de zon een uur lang naar binnen schijnt. Koning Rama V heeft ongeveer 200 jaar geleden een paviljoen in de grot laten bouwen, dat elke dag heel even door zonnestralen verlicht wordt. Klim naar boven voor één van de mooiste uitzichten, vaar met een boot naar zandstranden en geniet van een lokale lunch. Het is wel zo handig om een extra nacht in Hua Hin in te plannen.

Decorative torn edge
Variant
3

WFFT

 • Reissom:
  vanaf € 70,- p.p. (vanaf 2 personen)
 • Inbegrepen:
  vervoer naar WFFT, gids, lunch

Wil je niet op safari, maar wil je olifanten verzorgen? Ga dan naar WFFT: de Wildlife Friends Foundation Thailand. Deze organisatie heeft als doel zoveel mogelijk dieren te redden die in gevangenschap onder erbarmelijke omstandigheden leven. In de ochtend krijg je uitleg over wat de WFFT doet en loop je door een soort dierentuin. Je maakt kennis met de vele dieren die er in het opvangcentrum zijn en hoort hun persoonlijke, vaak schrijnende, verhalen. Daarna word je met een jeep of treintje naar een ander gedeelte van het opvangcentrum gebracht. Vanaf je lunchplek kijk je uit over het enorme olifantenverblijf. Grote kans dat je de grijze reuzen ergens ziet. De lunch is in buffetvorm en een drankje (exclusief) kun je kopen bij de bar. ’s Middags kun je vanaf een platform in het reservaat de olifanten bewonderen. Als je geluk hebt komen ze heel dichtbij en heb je de mogelijkheid om ze te voeren.

Decorative torn edge

Deze bouwsteen is goed te combineren met

Jungle | Riksja Thailand
bouwsteen

Expeditie jungle Thailand

 • Khao Sok National Park
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 330,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Zegening door monnik Thailand
bouwsteen

Zegening aan de waterkant in Amphawa

 • Amphawa
 • 2 dagen / 1 nacht
 • vanaf € 155,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Kamperen | Riksja Thailand
bouwsteen

Kamperen op een onbewoond eiland

 • Chumpon - onbewoond Robinson eiland
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 437,- p.p.
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
bouwsteen

Nemo’s en poederzand op Koh Tao

 • Koh Tao
 • 4 dagen / 3 nachten
 • vanaf € 150,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
3 weken Thailand | Riksja Thailand
bouwsteen

Bangkok your own way

 • Bangkok
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 95,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern