Menu background

Naar boven

Hua Hin: Strand en safari

bouwsteen

 • Reisschema:
  Hua Hin
 • Reisduur:
  3 dagen / 2 nachten
 • Reissom:
  vanaf € 320,- p.p. bij 2 personen
✓ Je verblijft in een bungalow in een tropische tuin met zwembad

✓ Hua Hin heeft een langgerekt strand; je resort ligt aan zee

✓ Dé plek in Thailand om wilde olifanten te spotten

✓ Je gaat op excursie naar Kuiburi Nationaal Park

✓ Hua Hin ligt centraal tussen Bangkok en het zuiden; je stapt hier op de nachttrein
Decorative torn edge

Dag 1 – Aankomst in Hua Hin

Hua Hin ligt centraal tussen Bangkok en Zuid-Thailand. En Hua Hin is op allerlei manieren in te plannen in je Thailand-reis: aan het begin van je reis, aan het einde van je reis, of halverwege. De trein van noord naar zuid stopt in Hua Hin, dus het is ook nog eens goed bereikbaar. Denk je aan Hua Hin, dan denk je aan langgerekte stranden. En daarom is het ook een populaire badplaats voor de Thai. Hua Hin is dé ideale plek om bij te komen van een druk bestaan in Bangkok. Wij hebben dan ook een kleinschalig resort gevonden buiten het centrum. De kamers kijken uit op een tropische tuin en vanuit het zwembad kijk je uit over zee. Wandel over het strand naar lokale restaurants en geniet daar van een hapje en een drankje.

Decorative torn edge

Hua Hin

Hua Hin is met name onder de Thai zo populair vanwege het gunstige klimaat (je hebt hier weinig kans op regen vanwege de beschutte ligging) en omdat het relatief dichtbij Bangkok ligt. Zelfs de koninklijke familie gaat naar Hua Hin voor ontspanning. Ga je de stad in? Vergeet dan niet het treinstation op de foto te zetten. Hop daarna naar de night market voor het heerlijke streetfood. Houd je van kunst en handgemaakte spullen, dan mag je de Cidada Market (alleen in het weekend) zeker niet overslaan.

Decorative torn edge

Dag 2 – Op safari in Kuiburi Nationaal Park

Aan het einde van de ochtend brengt de chauffeur je naar Kuiburi Nationaal Park. Het park is alleen in de middag geopend, zodat de wilde dieren echt helemaal hun eigen gang kunnen gaan. Eenmaal bij het park stap je over in een open jeep; zo heb je goed zicht. Er gaat ook een ranger met je mee; hij kent het park én de dieren. Hij weet precies waar ze hun eten halen en waar ze drinken. De kans om wilde olifanten te zien is dan ook erg groot. De ranger vertelt over de dieren en over hun habitat terwijl je door het park rijdt. De eerste keer dat je een olifant spot zul je niet meer vergeten. De grijze dieren zijn immens groot. Ongestoord doen ze hun ding, terwijl jij ademloos (en met je camera) toekijkt. Na een kleine snack reis je weer terug naar Hua Hin. Een ervaring rijker!

 

Decorative torn edge

Dag 3 – Vertrek uit Hua Hin

Vandaag reis je verder. Je kunt met de trein naar Bangkok reizen om vanaf daar naar huis te vliegen. Vlieg je vandaag al terug naar huis? Dan regelen we een privé-transfer voor je, direct naar de luchthaven. Zin in een expeditie? Reis dan door naar Chumpon, voor hét Robinson Avontuur op een onbewoond eiland. Liefhebbers voor de jungle nemen vanavond de nachttrein vanaf het station van Hua Hin en worden morgenochtend wakker in Surat Thani. Vanaf daar is het nog maar een kleine rit naar Khao Sok.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Hua Hin: Strand en safari

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

Variant
1

WFFT

 • Reissom:
  vanaf € 70,- p.p. (vanaf 2 personen)
 • Inbegrepen:
  vervoer naar WFFT, gids, lunch

Wil je niet op safari, maar wil je olifanten verzorgen? Ga dan naar WFFT: de Wildlife Friends Foundation Thailand. Deze organisatie heeft als doel zoveel mogelijk dieren te redden die in gevangenschap onder erbarmelijke omstandigheden leven. In de ochtend krijg je uitleg over wat de WFFT doet en loop je door een soort dierentuin. Je maakt kennis met de vele dieren die er in het opvangcentrum zijn en hoort hun persoonlijke, vaak schrijnende, verhalen. Daarna word je met een jeep of treintje naar een ander gedeelte van het opvangcentrum gebracht. Vanaf je lunchplek kijk je uit over het enorme olifantenverblijf. Grote kans dat je de grijze reuzen ergens ziet. De lunch is in buffetvorm en een drankje (exclusief) kun je kopen bij de bar. ’s Middags kun je vanaf een platform in het reservaat de olifanten bewonderen. Als je geluk hebt komen ze heel dichtbij en heb je de mogelijkheid om ze te voeren.

Decorative torn edge

Deze bouwsteen is goed te combineren met

bouwsteen

Expeditie jungle Thailand

 • Khao Sok National Park
 • 4 dagen / 3 nachten
 • vanaf € 595,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Zegening door monnik Thailand
bouwsteen

Zegening aan de waterkant in Amphawa

 • Amphawa
 • 2 dagen / 1 nacht
 • vanaf € 175,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Kamperen | Riksja Thailand
bouwsteen

Kamperen op een onbewoond eiland

 • Chumpon - onbewoond Robinson eiland
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € {28441},- p.p. bij minimaal 4 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
bouwsteen

Nemo’s en poederzand op Koh Tao

 • Koh Tao
 • 4 dagen / 3 nachten
 • vanaf € 135,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
bouwsteen

Bangkok your own way

 • Bangkok
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 95,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern