Private camping Kenia en Tanzania

Algemene informatie

Kamperen Kenia en Tanzania

Kamperen in Kenia en Tanzania is voor ons dé ideale manier om een safari echt te beleven. Je leeft buiten, dicht bij de elementen, midden in de ruige natuur. In Tanzania en Kenia kamperen hoeft niet zomaar met een tentje op een standaard camping. Onze lokale agenten hebben zelf private camps opgezet: tenten, matrassen (in Kenia), echte bedden (in Tanzania), comfortabele safaristoelen, een complete keuken, een schoon (chemisch) toilet en een (warme) bush douche.

Het is niet te vergelijken met een comfortabele lodge en meestal deel je de sanitaire voorzieningen met enkele medereizigers. Maar doordat de kampen klein zijn, is het schoon en rustig. Het water in de douche wordt verwarmd met behulp van zonne-energie, daardoor heb je een warme douche alleen aan het eind van de dag. ’s Ochtends wordt er wat water gekookt, zodat je je daarmee kunt scheren of wassen.

Kleinschalige camps op unieke locaties

Een private campsite in Kenia en Tanzania is een kleinschalige kampeerlocatie midden in de natuur. De naam zegt het al, de campsite heeft een privé karakter. Je komt hier bijna geen andere reizigers tegen. Dit in tegenstelling tot kamperen in Kenia en Tanzania op publieke campsites wat veel massaler is.

In Tanzania en Kenia kamperen we op bijzondere en speciaal geselecteerde plekjes waar je niet of nauwelijks andere reizigers zult tegenkomen. Afgezien van het individuele karakter is het een groot voordeel dat we bijvoorbeeld tijdens de grote trek, wanneer miljoenen wilde dieren op zoek gaan naar vers gras en water, ons private camp kunnen neerzetten op de beste plekken vanwaar we gamedrives kunnen maken. De vriendelijke staff is geselecteerd en opgeleid door onze eigen buitenlandse partner en de sfeervolle camps zijn opgebouwd uit natuurlijke materialen.

’s Ochtends wordt er naast uiteraard thee en koffie op het kampvuur brood geroosterd en eieren met spek gebakken of pannenkoeken en een gezonde fruitsalade toe. ’s Middags worden er sandwiches gemaakt met tonijn, kaas en groenten of een soepje en vers fruit. Bij langere reisdagen wordt er een lunchbox gemaakt voor onderweg. ’s Avonds is het tijd voor de echte bush cuisine, veelal een uitgebreid 3-gangen menu met gerechten uit alle windstreken. Heb je speciale dieetwensen, laat het ons vooraf weten zodat de kok er rekening mee kan houden tijdens het kamperen in Kenia en Tanzania.

Comfortabel kamperen

Het blijft kamperen, maar door veel van onze reizigers worden de goede faciliteiten in de private camps erg gewaardeerd. Voor alles wordt gezorgd, lakens en dekens en een (warme) douche. De toiletten staan op een gat in de grond en zijn geen spoeltoiletten. Maar je zit als een koning op een troon en het uitzicht over de savanne maakt een hoop goed.

Veiligheid

In Tanzania en Kenia kamperen we op kampeerplekken die niet omheind zijn. Maar waar mensen zijn en (kamp)vuur gemaakt wordt, blijven wilde dieren op veilige afstand. De campsites worden ook in de gaten gehouden door parkrangers, die voornamelijk ’s nachts patrouilleren in de omgeving. Uiteraard blijft het kamperen middenin de vrije natuur, en komt het zo nu en dan voor dat nieuwsgierige dieren een kijkje komen nemen. Onze ervaren en gediplomeerde chauffeurs en koks zijn opgeleid voor dit soort situaties en weten hoe ze moeten handelen, mocht een dergelijke, uitzonderlijke situatie zich voordoen.

Onze bouwstenen met private camping

Met onze bouwsteen Bouw je eigen Kenia safari zie je alle hoogtepunten van Kenia. Je gaat op (wandel)safari in de mooiste parken en kampeert 2 nachten bij een private camping bij de Masai. Alle andere nachten verblijf je in tented camps. De verkorte versie van ‘Bouw je eigen Kenia safari’ is de bouwsteen Dus zo leven de Masai….

Vanuit Kenia doorreizen naar Tanzania? Kies dan de bouwsteen Zebrapad naar de Serengeti. Vanaf de grens bij Kenia word je naar een fijne lodge aan het Victoriameer gebracht. Vervolgens slaap je 2 nachten in een private camp in de Serengeti, om tot slot weer een nacht in een comfortabele lodge/tented camp te slapen bij de wereldberoemde Ngorongoro krater.

Met de bouwsteen Op zoek naar de big five bezoek je de wildparken Tarangire, Serengeti en Ngorongoro krater en overnacht je deels in private camps en deels in fijne lodges/tented camps.