Naar boven

Wegdromen op koraaleiland

bouwsteen

 • Reisschema:
  Malediven
 • Reisduur:
  5 dagen / 4 nachten
 • Reissom:
  vanaf € 1.040,- p.p. bij 2 personen
 • Best reistijd:
  november - april
Sri Lanka heeft ook mooie stranden, maar je kunt er niet zo goed snorkelen en duiken als op de Malediven. Het land bestaat uit meer dan 1100 eilanden verspreid over 26 atollen. Je hebt er onbewoonde eilanden, exclusieve resorteilanden en eilanden waar de locals wonen. Voorheen mocht je als reiziger alleen op de resorteilanden verblijven, maar sinds 2010 mogen ze op de lokale eilanden ook guesthouses en kleine hotels openen. Vonden we een aantal sfeervolle waar we sinds kort mee samenwerken.
Decorative torn edge

Dag 1 – 5 – Sri Lanka Malediven combinatie – Verblijf in het paradijs

Vandaag arriveer je op de Malediven, je eigen stukje paradijs. In het land dat bekend staat om zijn enorme all-inclusive resorts, hebben we iets anders gevonden waar je van kunt genieten. De komende dagen breng je door in een charmant eco-hotel op een vredig bewoond eiland, waar ook lokale Maldiviërs wonen. Je accommodatie is eenvoudig maar comfortabel en heeft alles wat je nodig hebt om het eilandleven te omarmen: ruime kamers met airconditioning direct aan het strand, een spa en een natuurbeschermingscentrum.

Decorative torn edge

Snorkelen, duiken en andere activiteiten op je exotische eiland

Door Sri Lanka en Malediven met elkaar te combineren sluit je een indrukwekkende rondreis in tropische sferen af. Op de Malediven vind je op nog geen 20 meter zwemmen vanaf het strand het huisrif van je exotische eiland. Echte snorkelfans komen hier volop aan hun trekken met de gekleurde vissen en schildpadden die hier tussen het koraal rondzwemmen. Ook duikers kunnen zich hier erg goed vermaken. Met een duikboot bereik je vanuit je kleinschalige resort enkele van de mooiste duikspots ter wereld.

Om je kennis te laten maken met het eiland en de lokale levensstijl, hebben wij een korte fietstocht naar een van de lokale dorpen geregeld. Het Conservation Team vertelt je alles over de tropische flora en fauna en de lokale familie verwelkomt je in hun huis met verse thee en een traditionele snack. De rest van je tijd op het eiland ben je vrij om dingen in je eigen tempo te doen. Het hotel biedt gratis yogalessen en je kunt naar hartelust snorkelen en duiken. Het Marine Conservation Centre biedt veel interessante educatieve uitstapjes, waaronder manta-monitoring. Of je kunt natuurlijk lekker met de voeten omhoog ontspannen.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Wegdromen op koraaleiland

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

Malediven hotel upgrade
Malediven hotel upgrade
Malediven hotel upgrade
Variant
1

Malediven - Special Stay

 • Reissom:
  vanaf € 1.280,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  4 nachten in een watervilla met ontbijt, diner en vervoer per watervliegtuigje

Zoek je nog net even iets meer luxe voor je verblijf op de Malediven? Dan reserveren we voor jou een romantisch verblijf in een watervilla in een kleinschalig resort. Voor je je voeten in het hagelwitte zand zet stap je eerst in een watervliegtuig voor een vluchtje van zo’n 25 minuten. Vanuit het vliegtuig zie je de atollen onder je liggen. ’s Ochtends loop je het trappetje voor je kamer af en duik je zo het heldere water in.

Decorative torn edge
background-pattern