Rondreis Andalusië: Spaanse levenslust

rondreis

 • Reisschema:
  Granada – Sevilla – Montejaque – Costa de la Luz
 • Reisduur:
  13 dagen / 12 nachten
 • Reissom:
  vanaf € 1.376,- p.p. bij twee personen
 • Huurauto:
  optioneel bij te boeken vanaf € 300,-
 • Vluchten:
  optioneel bij te boeken
 • Excursies:
  bezoek aan Alhambra, authentieke flamencovoorstelling en dolfijnen en orka's spotten
✓ Van Arabische sferen tot de Spaanse levenslust
✓ Bezoek de paleizen Alhambra en Real Alcazar
✓ Het temperament van Sevilla: flamenco
✓ Rijd over de witte dorpen route en verblijf in een dorpshuis
✓ Zon, zee en strand als afsluiter
Rondreis Andalusië Witte dorpen route

Dag 1 – Ben ik echt in Spanje?

Welkom in Andalusië! Het vliegtuig landt in Malaga, waar jij op de luchthaven waarschijnlijk de huurauto ophaalt. De komende tijd rijd je in vrijheid door het Spaanse landschap met als eerste bestemming Granada. De stad is een indrukwekkende mix van Spanje en Arabië. Spaans, maar ook een beetje mysterieus. Dit proef je in de lokale tapas met Arabische kruiden en zie je als je slentert door de smalle straatjes. Stop bij een van de theehuizen en waan je in een Marokkaanse souk.

Maar voordat je de stad gaat ontdekken, parkeer je de auto en drop je de bagage bij de eerste overnachtingsplek. Dit is een patiohotel in het hart van de stad. Kronkelende steegjes op loopafstand en tapasbars om de hoek.

Dag 2 & 3 – Must-see rondreis Andalusië: Alhambra

Leer meer over de Moorse cultuur in Andalusië en verken in een halve dag de paleizen uit de middeleeuwen. Tickets regelen voor het Alhambra is niet altijd even makkelijk, dus dat doen wij voor je. Jij wandelt vervolgens door tuinen met fonteinen naar de mozaïekbogen en binnenplaatsen van de paleizen. Keer op keer kijk je uit over de stad. De rest van je tijd in Granada besteed je zoals jij dat wilt. Wij vonden het de moeite waard om het Alhambra vanuit een ander perspectief te bekijken, vanaf het uitzichtpunt. Ook de oude binnenstad van Granada verdient een bezoek. Ben je een avontuurlijke natuurliefhebber? Ga dan voor een wandeling richting de besneeuwde bergtoppen van de Sierra Nevada.

Dag 4 – Sevilla’s temperament

Vandaag vervolg je de rondreis door Andalusië. Je rijdt van Granada naar Sevilla. Dit kan rechtstreeks of met een omweg via Córdoba. Kleiner dan Granada en Sevilla, maar bekend om de Moorse moskee-kathedraal: Mezquita Córdoba. Wij maakten van het moment gebruik om hier ook een kopje koffie te drinken en het straatleven van Córdoba te aanschouwen. Maar daarna is het echt tijd voor Sevilla. Spaanser ga je het niet krijgen deze vakantie. Sevilla is de stad van passie en flamenco. Zodra de zon ondergaat, komt de stad tot leven. De tapasbars lopen vol, castagnetten kletteren en de dans begint. ¡Olé!

Je overnacht in een sfeervol hotel tussen vrolijke bloementuinen en sinaasappelbomen in de wijk Santa Cruz.

Dag 5 & 6– Passion y Flamenco!

Vandaag en morgen is het tijd voor de schoonheid van Sevilla, zoals het mini-Alhambra Real Alcazar, het betegelde plein Plaza España, de sfeervolle barrios (wijken) en de rivier met uitzicht op een kleurrijke puzzel van huizen. Houd de avond op de vijfde dag vrij, want dan wordt de flamenco naar een hoger niveau getild. Samen met een echte flamenco kenner woon je een kleine flamencoshow bij. Dit is geen drukke toeristenshow, maar een originele voorstelling. In een romantische patio bij kaarslicht zorgen de gitaargeluiden voor minutenlang kippenvel. De dansers op het podium schitteren van passie. Voor ons is dit puur Sevilla!

Dag 7 – Witte dorpen route

De naam zegt het al, de witte dorpen route brengt je langs de witte bergdorpen van Andalusië. De bestemming voor vandaag is na twee uur bereikt: het witte dorp Montejaque. Als een echte dorpeling overnacht je hier in een dorpshuis. De huizen staan verspreid over het dorp en er is altijd een zwembad in de buurt.

Dag 8 & 9 – Bruggen en stieren van Ronda

Onderweg over de witte dorpen route zijn de enorme borden met levensgrote stieren je vast al opgevallen. De stier is het symbool van Andalusië en Osborn Sherry. De bekende stierenarena Plaza del Toros ligt in Ronda, op een half uur rijden van Montejaque. Ons voorkeur ging uit naar een bezoek aan de arena in de vroege ochtend of late namiddag. Dan is het minder warm en andere toeristen zijn dan meestal al weg. Andere activiteiten die je hier kan ondernemen zijn wandelen, paardrijden, fietsen of mountainbiken in het natuurrijke binnenland. Natuurlijk met een bezoek aan de beroemde bruggen over de kloof. Vogels en dieren spot je in het natuurpark Sierra de Grazelema en het stadje zelf leer je kennen door op z’n Spaans rond te slenteren.

Dag 10 – 12 – Time-out aan de Costa de la Luz

Reis naar de winderige kust van Andalusië. De kustlijn van de Costa de la Luz past niet in het typische beeld van de Spaanse kusten en juist daarom sloten wij onze Andalusië rondreis hier af. Geen hoge hotelgebouwen, maar surfplanken en hangmatten. ‘Mañana, mañana’ zeggen ze hier. Of te wel, rustig aan. Overdag ontspan je op een strandbedje en ’s avonds geniet je van de beste tonijn op je bord. Op dag elf ga je wilde dolfijnen en orka’s spotten. Daarvoor is de Straat van Gilbraltar een van de beste plekken in Europa. Samen met een ervaren kapitein en internationaal groepje ga je op zoek. De beste kans om orka’s te spotten is van april tot augustus.

Waar je verblijft? In een klein hotel aan het strand natuurlijk. In het hotel zelf is een goed restaurant met lekkere visgerechten. Ga voor meer keuze en gezelligheid naar het vissersdorp Zahara de los Atunes. Eet waar de Spanjaarden eten: in een van de zijstraten.

Dag 13 – Einde Andalusië rondreis

Nog met zand tussen je tenen rijd je in ruim drie uur van Costa de la Luz naar de luchthaven van Malaga. Want ja, de vakantie in het Spaanse Andalusië is voorbij. Je levert de auto in en stapt in het vliegtuig naar Nederland.

Onze slaapplekken