Menu background
Riksja Travel brengt je dichterbij

Naar boven

Riksja brengt je dichter bij je bestemming

Duurzaam reizen

Reis met hart voor de wereld
De chauffeur die je opwacht bij de luchthaven, de eigenaren van de kleinschalige en lokaal gerunde hotels en de gidsen die je met veel enthousiasme alles vertellen over hun land. We kiezen al 20 jaar bewust voor het samenwerken met lokale ondernemers zodat jij de bestemming écht leert kennen en zij direct meeprofiteren van jouw reis: eerlijk en lokaal. Hierdoor kan hun bedrijf uitbreiden, kunnen hun kinderen naar school en wordt er meer geïnvesteerd in natuurbehoud. Zo reizen we samen met hart voor de wereld.
Decorative torn edge

Slaap in hotels met een hart

We kiezen er bewust voor om samen te werken met lokaal gerunde en kleinschalige hotels. Toch zijn er een paar accommodaties die nog iets extra’s doen. Dit zijn slaapplekken met een hart die zich inzetten voor de lokale gemeenschap, bezig houden met natuurbehoud of op een andere manier een positieve impact maken op de wereld. Hier laten we jou graag kennis mee maken. Dit zijn onze favoriete hotels met een hart:

Boomhut in Costa Rica - Hotel met een hart
In de boomhut in Costa Rica wil je slapen
Deze accommodatie in Boca Tapada wordt volledig gerund door locals. Ook kun je met hen mee op excursie om een boom te planten waarmee je het natuurbehoud van de jungle ondersteunt.

Community junglelodge in Anurak Thailand
Overnacht in onze community junglelodge in Thailand
Aan de rand van Khao Sok National Park hebben we samen met de Thai een plek gebouwd waar natuur en mensen samenkomen. Alles draait hier om de conservatie van de natuur en natuurlijk genieten!

Ecolodge in Jordanië
Kies voor de ecolodge in Jordanië
De elektriciteit wordt hier opgewekt door middel van zonnepanelen en de opbrengsten van excursies die je hier kunt doen, gaan naar de lokale bevolking. Zo wordt die kookles of hike extra bijzonder!

Activiteiten waarmee je direct impact maakt

Verantwoord, kleinschalig en lokaal reizen

Reizen geeft onvergetelijke ervaringen en brengt je op de mooiste plekken. Maar wat betekent reizen voor de lokale bevolking en het klimaat? We geloven dat je met reizen de wereld mooier kunt maken, mits je dat verantwoord doet. Wij kiezen er daarom bewust voor om te zorgen dat we met onze reizen een positieve impact maken op de lokale bevolking en duurzame projecten ondersteunen.

background-pattern