Brrr … wat een horror-reisverhaal!

blog

Geschreven op
woensdag 7 december
Geschreven door
Delen op social media

Ultieme horror-reisverhalen

Klaar voor een potje horror? Op ons Riksja Reisevent vroegen we onze reizigers om hun ultieme horrorverhaal op reis. Het resultaat? Veel reisverhalen om nachtmerries van te krijgen: kakkerlakken in je koffer of een nachtbus waar het kots langs je voeten stroomt. Brrr … de gruwelijkste verhalen hebben we met afschuw op Facebook gedeeld en ook daarop kwamen weer afschuwelijke horrorverhalen. Dus we sommen ze op. Gruwel je met ons mee?

Onderweg en bagageproblemen

1foto2

Je bagage kwijtraken op reis, vreselijk! Je zit zonder kleding, zonder tandenborstel … ook wij hebben het meegemaakt.  En dan continue de angst of je hem wel terugkrijgt, de horrors van onze reizigers:

Violetta vertelt: “Je volledige bagage die is zoekgeraakt in Jamaica. Je koffer vervolgens na dágen terugkrijgen, wanneer blijkt dat hij ook nog helemaal is leeggeplunderd!”

Chantal: “Vijf maanden gaan backpacken en met de eerste de beste vlucht je rugzak al kwijt zijn! Sta je dan in Moskou zonder spullen. Mijn rugzak heb ik ook niet meer teruggevonden.”

Gonny: “In Panama, op de terugreis vanuit Costa Rica, uit de rij gehaald door de luchthavenpolitie voor controle. Onze bagage wordt doorgespit en moet voor het röntgenapparaat om te controleren of we bolletjes geslikt hadden. Nee dus! De vlammen slaan me uit. We zijn gelukkig net op tijd terug om in ons vliegtuig te stappen.”

Diana vertelt: “2000 in Maleisië. Onze chauffeur raakt tijdens onze rondreis zijn enige autosleutel kwijt in een waterval, tijdens een zwemstop onderweg. We hebben een klas met kinderen laten zoeken voor een zak snoep … Even later vinden we gelukkig de autosleutel!”

Ziek, zwak en misselijk

1foto3

Je bent ziek tijdens je reis en dát bederft meteen de pret. Natuurlijk probeer je er het beste van te maken, maar het is de slechtste timing die je kunt hebben! Ziek zijn op reis, ook onze reizigers hebben het meegemaakt:

Gini deelt: “In Thailand een uitstapje hebben waarbij ook een grote groep Chinezen meegaat. Na de barbecue waarbij de Chinezen zich erg volgepropt hebben, gaan we de ruige zee op met een glass-bottom boot. Al snel was het zicht door de glazen bodem beperkt door een heleboel kots …”

Marcella: “Twee prachtige gebieden verkennen met de boot: de Whitsundayeilanden in Australië en de Galapagoseilanden in Ecuador. Beide reizen zijn we het grootste gedeelte zeeziek, zowel ik als mijn man.”

Moeder natuur

1foto6

Je reis kan natuurlijk ook (letterlijk) in het water vallen door moeder natuur. Je hebt simpelweg veel regen tijdens je reis, er barst een vulkaan uit of er raast net een orkaan over je bestemmingsland. Lees een paar pechverhalen van onze reizigers hieronder!

Lyda deelt haar top 3 met ons: “Wij zijn vaak verzekerd van een gezond potje horror tijdens de vakantie. Hierbij onze top 3!
1. 2014: landen in de dikke mist náast de landingsbaan op het vliegveld van Kathmandu, Nepal.
2. 2011: vier dagen vastzitten op Gran Canaria door de vulkaanuitbarsting in IJsland.
3. 2005: Een week lang omringd zijn door bosbranden in Zuid-Frankrijk.
We gaan nog steeds met veel plezier op vakantie, alleen wil er niemand meer met ons mee.”

Frank: “Landen in Orlando, de Verenigde Staten, waar de taxichauffeur vroeg bij aankomst of we speciaal kwamen voor de orkaan …”

Lisanne: “In Sri Lanka een wandeling maken zonder gids. Heel eigenwijs zijn en voor de terugweg een ander pad kiezen. Door de keiharde regen veranderen de paden in stromende beekjes, waardoor er geen pad meer is. Na lang dwalen en veel rondjes lopen, waarbij de bloedzuigers continu je benen opkruipen, éindelijk een huisje zien waar een lief vrouwtje je meteen ontvangt met een warme handdoek.”

Beestenboel

1foto9

Je kent het wel: een kakkerlak in je bed, spinnen in de badkamer of slangen in je tuin. Bah! Je maakt vast wel eens een reis mee waarbij je gruwelt van de nare beestjes die er rondkruipen. De gruwelverhalen van onze reizigers:

Diana vertelt: “In Thailand in een eersteklas-coupé met je kinderen in de nachttrein slapen tussen ontelbaar veel kakkerlakken, groot en klein. Hetzelfde jaar in Cambodja: een grote geplette kakkerlak uit je schoen schudden, als je ze weer aan wilt doen. Ik schud altijd mijn schoenen uit voordat ik ze aantrek, maar had dus niets gevoeld toen ik ze aan had gedaan.”

Jan: “’s Nachts wakker worden met tienduizend mieren in je bed in Vietnam!”

Een ongeluk zit in een klein hoekje

Je bent op weg met de auto en krijgt een lekke band, of je glijdt uit en breekt je arm. Zulke ongelukjes zijn nooit leuk en vaak pijnlijk. Je probeert ondanks de pech iets moois te maken van je reis. Hieronder een greep uit de pechverhalen van onze reizigers.

Marion: “Op de terugweg van Frankrijk met de auto een klapband krijgen. Vervolgens bel je met niet-Engelssprekende Fransozen, tegen wie je probeert uit te leggen dat je band geplakt moet worden. Eenmaal geplakt een paar honderd euro verder …”

Bram deelt: “Op dag twee van je reis, van vijftig dagen door Siberië, uitglijden waardoor je schouder uit de kom gaat. Na vijf ‘goede’ dagen bij het Baikalmeer, schiet hij er weer uit met een onderkoeling als gevolg. Het was een onvergetelijke reis.”

Al deze verschillende pechverhalen zijn allemaal erg vervelend. Pech uit één van de categorieën is dan al erg genoeg. Maar soms heb je alle pech in één reis bij elkaar, zoals Nennien:

“Je boekt een vakantie naar Turkije, maar hoort een week voor je vertrek dat de organisatie failliet is. Last-minute boek je een ander hotel, dat overgeboekt blijkt te zijn bij aankomst. In het hotel waar je uiteindelijk slaapt zijn de kamers smerig en krijg je een heftige allergische reactie op de beschimmelde airco en de stof onder het bed. De dokter van het hotel brengt je naar ‘zijn eigen praktijk’, waar je aan een infuus wordt gelegd. Ze prikken maar liefst dertien keer voor ze het infuus eraan leggen, waardoor je er helemaal gehavend uit ziet. Het personeel spreekt geen Engels en je Turks is niet meer wat het geweest is.

Je vrienden weten je na uren te traceren, omdat je geen telefoon bij je hebt, en komen je ophalen. Na vijf uren aan het infuus te liggen, blijkt het alleen maar een zoutoplossing te zijn waar je toch nog driehonderd euro voor moet neerleggen. Zonder echt geholpen te zijn en nog mét de allergische reacties vertrek je de kliniek. Later kom je erachter, via een ziekenhuis met Nederlands personeel, dat de bezochte kliniek op ‘de zwarte lijst’ van zorgverleners staat en je dus opgelicht bent. De diagnose bleek een acute luchtweginfectie, waardoor je nogmaals aan het infuus ligt, ditmaal mét antibiotica.”

Brrr …. wat een horror op reis!

Maar gelukkig zijn (horror)verhalen ook ervaringen en naar ons idee vaak ‘mooie verhalen voor achteraf en voor het thuisfront’. Een reis, vinden we, is een schakel aan ervaringen, een ketting van momenten die je bijblijven. Je onthoudt immers nooit de hele reis, het zijn de flinters die het doen. En mooie verhalen van onze eigen reizen hebben we ook zeker. Lees onze reisverhalen die we niet meer zo snel vergeten.