De 10 beste vliegtuigmaaltijden in economy class

blog

Geschreven op
woensdag 11 april
Geschreven door
Delen op social media

Smullen in economy class, het kan

Economy class in vliegtuigen staat nou niet bepaald bekend om het heerlijke eten dat aangeboden wordt. Toch is het allemaal heus niet zo slecht. Volgens de Skytrax World Airline Awards van 2017 – noem het de Oscars van de vliegmaatschappijen – bieden de volgende tien maatschappijen de beste economy class-maaltijden aan. Vliegen en smullen dus maar!

Vliegtuigmaatschappij #10: EVA Air

Op de tiende plaats staat Taiwans grootste onafhankelijke vliegtuigmaatschappij EVA Air. Deze airline vliegt naar meer dan zestig internationale bestemmingen. De vliegtuigmaatschappij heeft in de loop der jaren verschillende prijzen in ontvangst mogen nemen, onder andere voor de schoonste cabines en het beste premiumeconomy-aanbod.  En nu hebben ze dus een prijs voor de beste catering in economy class in de wacht gesleept.

Deze prijs is niet geheel onverwacht. EVA Air gaf zichzelf een voorsprong door passagiers een culinaire verrassing te bieden bij de maaltijd. Daarnaast veranderen de gerechten elke maand en krijgen passagiers de keuze tussen chocolade- of fruittaart als dessert. Op sommige routes heb je echt geluk: daar word je getrakteerd op een lekkernij van de prestigieuze Franse bakkerij PAUL.

Vliegtuigmaatschappij #9: Lufthansa

Op de negende plek staat Lufthansa. De luchtvaartmaatschappij heeft recent de cabines vernieuwd en daarvoor verschillende prijzen in ontvangst mogen nemen. Lufthansa werd bovendien door Skytrax bekroond tot vijfsterren airline én tot beste luchtvaartmaatschappij binnen Europa.

Reken op een volle buik tijdens een Lufthansa-vlucht. Maaltijden worden met regelmaat opgediend en de drankjes worden continu aangeboden. Je krijgt een driegangenmaaltijd met hoofdgerecht naar keuze. Daarbij worden natuurlijk salades, een dessert en warme dranken geserveerd. Ook leuk: op sommige internationale vluchten krijg je gerechten die typerend zijn voor de bestemming.

Vliegtuigmaatschappij #8: Cathay Pacific

Op nummer acht staat luchtvaartmaatschappij Cathay Pacific uit Hong Kong. Deze maatschappij heeft bijna tweehonderd vliegtuigen tot haar beschikking. Het vliegt naar zo’n tweehonderd bestemmingen in Azië, Noord-Amerika, Australië, Europa en Afrika.

Cathay Pacific biedt in economy class veel verschillende soorten maaltijden aan, variërend van lokale tot internationale gerechten. De verschillende hoofdgerechten zijn bijvoorbeeld shredded pork, gestoofde kip en penne pasta. Daarnaast wordt er rekening gehouden met dieetwensen als vegetarische gerechten of gerechten met een laag zoutgehalte.

Vliegtuigmaatschappij #7: Austrian Airlines

Op de zevende plaats staat Austrian Airlines. De grote luchtvaartmaatschappij vliegt naar zo’n 130 bestemmingen, waaronder 35 bestemmingen in Centraal- en Oost-Europa. Het laatste jaar heeft Austrian Airlines een eigen record neergezet door maar liefst dertien miljoen passagiers te voorzien van heerlijk eten.

Of je nu een lange of korte vlucht in economy class met de airline maakt, eten en drinken is sowieso lekker. Op korteafstandsvluchten wordt de passagiers een scala aan drankjes aangeboden, waaronder Oostenrijkse bieren en wijnen. Op de langere vluchten kun je kiezen tussen twee verschillende menu’s en natuurlijk kunnen snacks en een ontbijt dan niet ontbreken. Als je écht lekker wilt eten, dan kun je van tevoren een à-la-cartemenu bestellen. Voor €15,- geniet je van lekkernijen als worstjes, tapas, mezze of Japanse delicatessen.

Vliegtuigmaatschappij #6: Singapore Airlines

Op nummer zes vinden we Singapore Airlines. Vliegen met deze maatschappij is altijd een feestje. Singapore Airlines heeft 109 toestellen en is een van de jongste vliegtuigmaatschappijen. Het vliegt naar Azië, Europa, Australia, Afrika en Noord-Amerika.

De maaltijden in economy class zijn volgens Skytrax smakelijk en gevarieerd. Van babymaaltijden voor tot vegetarische Indiase gerechten, visgerechten en vetarme opties: er zijn veel verschillende maaltijden waar je uit kunt kiezen.

Vliegtuigmaatschappij #5: Japan Airlines

Je hoeft bij Japan Airlines niet te bedelen om een upgrade, want de vliegtuigmaatschappij heeft recent de prijs gewonnen voor de beste economyclass-zitplaatsen. Maar het is ook bekroond om de lekkerste vliegtuigmaaltijden; het staat in de lijst op positie vijf. De maatschappij heeft 230 vliegtuigen en vliegt naar 56 landen ter wereld.

De economyclass-maaltijden zijn samengesteld door zes jonge chefs van RED U-35, Japans grootste culinaire competitie. De luchtvaartmaatschappij werkt ook samen met populaire restaurants in Japan om haar menu’s steeds te vernieuwen. Gerechten kunnen variëren van gebakkenchampignonsoep en Japanse bento tot spaghetti met hamburgersteak. Alsof dat nog niet alles is, er is ook een selfservice snackhoek, mocht je trek krijgen.

Vliegtuigmaatschappij #4: Qatar Airways

Op nummer vier staat de luxueuze airline Qatar Airways. Deze luchtvaartmaatschappij vliegt naar meer dan honderdvijftig bestemmingen in Europa, Afrika, Azië, Noord-Amerika, Zuid-Amerika en Australië.

De maaltijden in de economy class van Qatar Airways zijn niet alleen lekker, maar worden ook goed gepresenteerd. De bakjes, glazen en dienbladen zijn 99% recyclebaar. Passagiers krijgen verse salades en dips en kunnen kiezen uit drie hoofdgerechten: Maleisische kipcurry, Indiase pakora en een light maaltijd.

Vliegtuigmaatschappij #3: Asiana Airlines

De Zuid-Koreaanse vliegtuigmaatschappij Asiana Airlines bemant de derde plek. Deze airline vliegt naar elf binnenlandse bestemmingen, maar heeft in Europa, Australië, Noord-Amerika en Azië ook nog 78 bestemmingen.

Vergeet papperig vliegtuigvoer: aan boord bij Asiana Airlines kun je allerlei klassieke Koreaanse gerechten en drankjes proberen. Ga jij voor de yeongyang ssambap – een groentenwrap met noten en sausjes – of podubu bossam – een groentenwrap met gerookt varkensvlees en dungesneden tofu?

Vliegtuigmaatschappij #2: Turkish Airlines

Turkish Airlines heeft een vloot van meer dan driehonderd vliegtuigen, die vliegen naar zo’n 120 landen en 300 bestemmingen. De luchtvaartmaatschappij staat op de tweede plek in dit rijtje. Het afgelopen jaar heeft de airline verschillende awards in de wacht gesleept. Zo werd het onder andere bekroond tot Europa’s beste vliegtuigmaatschappij.

En als je dat dan bent, dan kunnen lekkere maaltijden natuurlijk niet ontbreken. Tijdens korte vluchten krijgen de passagiers belegde broodjes, een voorgerechtje en een toetje. Op intercontinentale vluchten worden er wereldse gerechten geserveerd met verse seizoensgebonden ingrediënten. Daarnaast mag je rekenen op ontbijt en snacks.

Vliegtuigmaatschappij #1: Thai Airways

En dan zijn we bij de nummer één beland! De nationale luchtvaartmaatschappij van Thailand, Thai Airways, gaat hier met de eer vandoor. Met zo’n 1.100 retourvluchten per week naar tachtig bestemmingen in 32 landen vervoerde de luchtvaartmaatschappij in 2016 maar liefst 22,2 miljoen passagiers.

De nummer één positie is niet onterecht. De prijswinnende maaltijden zijn geïnspireerd op de Thaise keuken, maar er zijn ook andere culinaire opties waaruit je je hoofdgerecht kunt kiezen. Er wordt veelal gebruik gemaakt van seizoensgebonden ingrediënten die ingekocht worden bij Thaise boeren, die daarvan dus direct profiteren. Je kunt smikkelen van verse salades, brood, vers fruit en desserts. Mmm …

Sta jij te popelen om ook op reis te gaan? Kijk bij onze bestemmingen en laat je inspireren.