Dacht je dat je Thailand kende? Mooi niet!

blog

Geschreven op
dinsdag 2 februari
Geschreven door
Delen op social media

Thailand: het is het land van paradijselijke eilanden, witte stranden met wuivende palmbomen, grote tempels en monniken in oranje pijen. Toch? Nou vooruit, we kunnen moeilijk beweren dat dat niet waar is. Het is dat én nog zoveel meer. Net zoals Nederland meer herbergt dan tulpen, kaas, molens en coffeeshops, kent ook Thailand plekken waar de gemiddelde reiziger niets vanaf weet. Tot nu. We geven onze geheimen prijs.

De drijvende markt van Amphawa

thailand-reis-drijvende-mar

Op zo’n uurtje boemelen van Bangkok ligt Amphawa, een slaperig stadje aan de rivier. Doordeweeks een plek om tot rust te komen; rondwandelende monniken domineren dan het straatbeeld en veel winkels zijn gesloten. Maar vergis je niet, zo rustig als het gedurende de week is, zo levendig is het in het weekend. Dan verandert de rivier in een grote drijvende markt en kun je genieten van een levendig schouwspel.

Safari op het platteland

32627_611720718854685_854264999_n

Sla rechtsaf waar de anderen rechtdoor gaan: in het ongerepte noordoosten vind je Thailand op z’n best. In het dorpje Wang Saphung ben je zelf de bezienswaardigheid, de dorpelingen zullen graag met je op de foto gaan. Stap op de fiets en meander rond en breng ook vooral ook een bezoek aan de traditionele ecofarm waar o.a. mango, ananas en cashewnoten verbouwd worden. Het dorpje is misschien rustiek, maar je slaapplek is dat niet: kruip onder de wol in een luxe safaritent met badkamer en veranda.
Tip: reis hierna door naar Huay Krating Mountain Lake, stap aan boord van een drijvend huisje en vaar het meer op. Geniet in totale rust van een schitterend uitzicht tussen smaragdgroene bergen.

Wat, roze dolfijnen?!

khanom-dolfijnen1

Jazeker, ze bestaan echt! Nabij Khanom, welteverstaan. Klim in een longtailboot, vaar de zee op en laat je verwelkomen door de vrolijke flipperaars, die enthousiast meespringen met de boot. Mochten ze een dagje verlof hebben genomen, dan kun je alsnog genieten van het uitzicht over uitgesleten rotspartijen en groene mangroves. Khanom is ook een prima plek om lekker te relaxen op het strand, je buik rond te eten (en vervolgens uit te buiken) of je voeten in een fish-spa te steken en schoon te laten sabbelen.

Nog niet verzadigd?

Goede plekjes, toch? En dat is nog maar het tipje van de ijsberg. Onze Thailandfanaten Tessa, Sharon, Ellen en Harm hebben het land uitgeplozen en zijn gelukkig best bereid om hun ontdekkingen met je te delen. Bekijk onze bouwstenen op Thailand online voor nog meer insidertips.