Madagaskars highlights

rondreis

 • Reisschema:
  Antananarivo - Antsirabe - Ranomafana NP - Ambalavao - Isalo NP - Ifaty - Antananarivo
 • Reisduur:
  14 dagen / 13 nachten
 • Reissom:
  vanaf € 1552,- p.p. bij 2 personen
 • Inclusief:
  Overnachtingen met ontbijt, excursies, autohuur met full-cover verzekering (indien self-drive), auto met chauffeur (indien reis met chauffeur)
 • Vluchten:
  Vluchten optioneel bij te boeken
Beleef hier de hoogtepunten van Madagaskar, tijdens je rit over de Route National 7 (de langste verharde weg van Madagaskar) maak je 'uitstapjes' naar verschillende nationale parken die je passeert. In Ranomafana NP hike je door de jungle, speurend naar de gouden bamboemaki. In Isalo NP wandel je over de uitgestrekte savanne en groene kloof tussen de rotsen. Je gaat hier op zoek naar unieke vogelsoorten, ondeugende maki's en de kleinste kameleons. Tussen dit natuurschoon door struin je door kleine en gezellige stadjes, je privé-chauffeur kent vaak de leukste plekken. Het verste punt van je reis bereik je aan de westkust waar je, met waarschijnlijk een geheugenkaart vol aan foto's, bijkomt van alle highlights van Madagaskar.

De reis staat beschreven op basis van reizen met een chauffeur. Ben je op zoek naar een avontuurlijkere reis dan kun je er ook voor kiezen deze reis met een eigen huurauto te doen. Wel is het van belang dat je avontuurlijk ingesteld bent en een zeer zelfstandige reiziger. De voorzieningen in Madagaskar zijn namelijk niet altijd overal even goed.
Decorative torn edge

Dag 1 & 2 – Tonga soa in Madagaskar!

Na een lange vlucht land je in Antananarivo! Deze tongbreker hoef je gelukkig niet vaak uit te spreken, want in de volksmond wordt de hoofdstad gewoon Tana genoemd. Hier start je reis langs de hoogtepunten van Madagaskar. Na wat regelzaken op de luchthaven zoals je visum en het wisselen van geld, brengt een chauffeur je direct de bruisende hoofdstad van Madagaskar in. In het drukke verkeer richting het centrum waar je eerste slaapplek ligt, verbaas je je over de kriskras rijdende auto’s, brommers, busjes die elkaar toeterend aan alle kanten voorbij sjezen. Na een ritje van ongeveer een uur, plof je neer in je hotelkamer, die in vergelijking met het rumoer van de straat een oase van rust vormt. Opgefrist en wel ga je vervolgens op zoek naar een sfeervol restaurant om misschien wel direct kennis te maken met de Malagasy keuken.

Decorative torn edge

Dag 3 – Plezier in de pousse pousse

Na ongeveer vier uur waarin de glooiende terrassen langs de Route National 7 aan je voorbij glijden, rijd je het sfeervolle Antsirabe binnen. Tussen de koloniale gebouwen wemelt het van de Pousse Pousse: vrolijk gekleurde Rikja’s voortgetrokken te voet of per fiets. Kijk je ogen uit naar de hectiek van de straat, waar ambachtslieden hun koopwaar aan je proberen te slijten. De Pousse Pousse brengt je voor een habbekrats waar je maar wilt.

Decorative torn edge

Dag 4 & 5 – Oog in oog met de gouden bamboemaki

Na het ontbijt rijd je in een vijftal uur naar het volgende hoogtepunt, Ranomafana Nationaal Park. Hier kom je ogen en oren te kort. Ontelbare vogelsoorten vormen een mooi orkest terwijl je je een weg baant door het woud van tropische palmbomen en bamboe. Een ervaren gids helpt je oog in oog te komen met de gouden bamboemaki, een unieke makisoort die je alleen in deze regio in het wild vindt. Ongetwijfeld zul je ook een aantal van zijn ‘broers’ en ‘zussen’ tegenkomen. Wanneer je je benen na de speurtocht in het park wat rust gunt, stap je in één van de weldadige warmtebronnen die de stad Ranomafana rijk is. Je overnacht twee nachten in een comfortabel hotel.

Decorative torn edge

Dag 6 – Sfeervol slenteren door Ambalavao

Volgestapelde oude auto’s met kippen, ganzen, touw, groenten, fruit en ander koopwaar wapperend in de wind. Je passeert ze, terwijl de chauffeur behendig de kuilen van de beste geasfalteerde weg van Madagaskar ontwijkt. In een flits denk je dat je Frankrijk binnenrijdt wanneer je de vrolijk gekleurde houten balkonnetjes van stad Ambalavao ziet. In alle rust slenter je door de straten en meng je je in de bedrijvigheid rond de kleine winkeltjes. Of je bezoekt een traditioneel papierfabriekje waar vrouwen bloemen in ansichtkaarten verwerken. De kaarten worden verkocht als extra inkomstenbron om uit de armoede te komen. Je slaapt vandaag in een prachtig gelegen hotel met een mooi uitzicht.

Decorative torn edge

Dag 7 & 8 – Isalo’s verborgen wonderen

Vandaag reis je richting Ranohira, het plaatsje aan de poort van het Isalo Nationaal Park. Absoluut het mooiste park van het land. Als je na de wandeling over de zinderende savanne richting de rotsformaties loopt, ben je blij met de tropische verkoeling die de kloof biedt. Een paar seconden twijfel je, maar dan spring je toch in een van de natuurlijke zwembaden die zich hier hebben gevormd. Daarna gun je jezelf een moment van stilte. Terwijl je in alle rust om je heen kijkt, vind je ook de kleine wonderen van Isalo: bijna onzichtbare insecten, snelle hagedissen en kleurrijke kameleons. Tijdens de picknick hoor je de nieuwsgierige ringstaartmaki’s ritselen in het struikgewas achter je.

Decorative torn edge

Dag 9 & 10 – Ontspannen snorkelen bij Ifaty’s koraalrif

De Route National brengt je tot in Tulear waar je via een zanderige kustweg naar het badplaatsje Ifaty wordt gebracht. Wat is een betere plek om alle indrukken op een rijtje te zetten, dan aan de kust turend over de zee? Je kijkt toe hoe de vissers van Ifaty op gezette tijden met zo’n vijftig gekleurde boten tegelijk hun vangst aan wal brengen, hoe de netten gerepareerd worden en hoe vrouwen met grote manden op hun hoofd jouw uitzicht over het strand kleuren. Met een snorkel en een goede duikbril dobber je uren boven het koraalrif. Heb je nog energie over? Dan waag je je aan een van de andere watersporten die je hier kunt beoefenen. In het juiste seizoen kun je vanuit Ifaty walvissen spotten of maak je een uitstapje naar Madagaskars visitekaartje: de heilige baobabs.

Decorative torn edge

Dag 11 – Binnenlandse vlucht van Tulear naar Tana

Een chauffeur van het hotel brengt je naar de luchthaven van Tulear voor je vlucht terug naar Tana. De binnenlandse vlucht zelf is niet bij de prijs inbegrepen. We maken hiervoor graag een passende offerte voor je, samen met de internationale vlucht.

Decorative torn edge

Dag 11 & 12 – Laatste vleugje Madagaskar

Het laatste deel van je reis breng je in Tana door. Of je je reis nu relaxed wilt afsluiten of nog tot het laatste moment zoveel mogelijk indrukken wil opdoen en cultuur wil snuiven: het is aan jou. Neem de lange trap die je van Upper Town naar Lower Town brengt. Kies voor een taxi (meestal een Renault 4) of Pousse Pousse als je het wat rustiger aan wilt doen. Plan een bezoek aan de oude hoofdstad Ambohimanga die 20 kilometer noordelijker ligt, of bezoek het Rova Palace, vanwaar je een panoramisch uitzicht over Tana en omgeving hebt. Kortom, te veel te doen, in te weinig tijd!

Decorative torn edge

Dag 13 & 14 – Bye bye Tana en aankomst thuis

En dan zit je Madagaskar-reis erop! Je wordt naar de luchthaven gebracht voor je terugvlucht. Wil je de reis verlengen? Hier of daar een nachtje langer, dat kan! Voor de ultieme tropische afsluiter van je Madagaskar reis plak je er nog een paar dagen Mauritius aan vast. Laat het ons weten. Hoe dan ook zul je je reis voldaan afsluiten en met een koffer vol indrukken en ervaringen huiswaarts keren.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

Deze rondreis aanpassen?

Dat Kan! Met deze flexibele individuele rondreis hebben we een gevarieerde route voor je uitgestippeld. Je kunt deze individuele rondreis gerust aanpassen. Hieronder hebben we een aantal suggesties toegelicht. Heb je zelf ideeën om de reis aan te passen? Nog beter, geef je wensen gerust aan ons door!

 

 • Tana’s luxe (1n)
 • Extra comfort in Ranomafana (2n)
 • Meer luxe in Ambalavao (1n)
 • Isalo’s extra’s (2n)
 • Upgrade – extra luxe en comfort in Ifaty (2 nachten)
 • Verlenging Andasibe National Park ♥ (2 extra dagen)
 • Magnifiek Mauritius ♥ (4 extra dagen)