Menu background

Naar boven

Biogradska Gora: hét regenwoud van Europa

bouwsteen

 • Reisschema:
  Mojkovac - Biogradska Gora National Park
 • Reisduur:
  3 dagen / 2 nachten
 • Excursie:
  wandeling door Biogradska Gora
 • Reissom:
  vanaf € 154,- p.p. bij 2 personen
✓ Ongerepte natuur van Biogradska Gora National Park

✓ Wandel door één van de drie overgebleven regenwouden van Europa

✓ Slaap in een eco camp midden in de natuur

✓ Tal van activiteiten mogelijk zoals caving, raften, mountainbiken en paragliding (zie optionele excursies onderaan de pagina)

Decorative torn edge

Dag 1 – Aankomst in Mojkovac, omgeving Biogradska Gora

Biogradska Gora National Park is één van de drie overgebleven regenwouden van Europa met een grote diversiteit aan flora en fauna. In het park ligt Biogradsko Jezero, oftewel het Biogradsko meer. Het is minder bekend dan bijvoorbeeld het meer van Skadar, maar o zo mooi! Kom je op tijd aan, dan kun je vanmiddag vast richting het park rijden en een korte wandeling maken. Entree is een paar euro per persoon en parkeren kan vlakbij het meer. Loop bijvoorbeeld rondom het meer (3,4 km.) over vlonders, stenen en boomstammen. Het is niet geschikt voor mensen slecht ter been. Na de wandeling plof je neer op het terras van het restaurant (er is er maar één, aan het meer) voor een koud Montenegrijns biertje.

In de omgeving van Mojkovac liggen verschillende kleinschalige slaapplekken met een paar huisjes. We hebben hiervoor gekozen vanwege de mooie ligging in de natuur. We zorgen voor eigen douche en toilet en een fijn bed. Verwacht hier verder niet teveel luxe, maar wel een heerlijke plek in de natuur. In één van deze huisjes verblijf je de komende nacht(en).

Decorative torn edge

Dag 2 – Wandelen door Biogradska Gora

Vandaag heb je de hele dag om het nationale park te verkennen. Start bij het informatiecentrum van Biogradska Gora en kies één van de gemarkeerde routes uit. Die varieren van 3,4 km tot zo’n 35 km voor de fanatieke hikers. Elke wandeling leidt tot verschillende uitkijkpunten en meren in de regio. Een aanrader vonden wij de Mojkovac-trail van ongeveer 1,5 tot 2 uur lopen of kies de Bendovac-trail met een uitzicht over Biogradska Jezero vanaf een hoger gelegen gebied. Blijf op de route, want verdwalen is gemakkelijk (en je wilt waarschijnlijk liever geen beer tegenkomen onderweg).

Er zijn volop schaduwrijke plekken en picknickplaatsen. Neem van tevoren je eigen picknick mee, want daar is weinig te krijgen. In het Biogradsko meer kun je zwemmen of roeiboten en kajaks huren. Vissen is verboden, behalve als je een licentie van tevoren hebt geregeld.

Decorative torn edge

Optionele activiteiten: caving, paragliden, raften of mountainbiken

Er zijn tal van andere activiteiten mogelijk in de regio naast wandelen. Denk aan mountainbiken (wij kunnen mountainbikes voor een dag voor je regelen), paragliden, caving en raften op de Tara rivier. Onderaan deze pagina vind je meer informatie per activiteit. Laat het ons gerust weten als je dit wilt toevoegen aan je reis.

Decorative torn edge

Dag 3 – Vertrek uit Mojkovac

Vandaag stap je weer in de auto en ga je op weg naar je volgende stop in Montenegro. Rijd je naar het Skhodra meer, ook wel meer van Skadar genoemd en het grootste meer van de Balkan, dan ben je ongeveer twee uur onderweg en stuur je via de hoofdstad Podgorica. Overigens is de hoofdstad zelf niet de moeite van het bezoeken waard, er is weinig te zien. Besteed deze tijd liever bij het meer of doe nog een activiteit in Mojkovac voordat je vertrekt richting het zuidwesten. Voor aankomst in Virpazar, je slaapplek bij het meer van Skadar, krijg je al een eerste indruk van het meer waar je in rechte lijn via een brug overheen rijdt. Het is een vogelparadijs vol met waterlelies en bootjes met ronde daken. Een plek waar je úren naar kunt kijken.

Decorative torn edge

Onze sfeervolle adresjes

torn-edge

Biogradska Gora: hét regenwoud van Europa

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

Variant
1

Verblijf in onze upgrade: een comfort hotel in Kolasin

 • Reissom:
  vanaf € 160,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  overnachtingen in een hotel op basis van ontbijt, wandeling door Biogradska Gora op eigen gelegenheid

Tussen de pijnboombossen en met uitzicht op de bergen ligt dit 4 sterren resort wat er door de houten afwerking knus en gezellig uitziet. Het plaatsje Kolasin waar je resort ligt, bevindt zich op bijna 1000 meter hoogte en heeft een aantal kleine barretjes en cafés. Waar dit gebied in de winter een ski-walhalla is, is het in de zomer een mooi startpunt om meer van Biogradska Gora National Park, de Tara- en Moraca Canyon te ontdekken. Bovendien is het vaak net even koeler op 1000 meter hoogte. Trek je terug in je comfortabele kamer.

Decorative torn edge
Variant
2

Optionele activiteit: paragliding

 • Reissom:
  vanaf € 125,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  3-6 uur paragliding onder begeleiding

Zweef door de lucht en overzie het hele gebied! Vanaf drie verschillende startpunten kun je gaan paragliden. Mount Bjelasica is het hoogste punt met 2015 meter, Mount Sinjajevina komt daarna met 1700 meter hoogte en tot slot kun je starten vanaf Mount Sinjajevina maar dan op 1400 meter hoogte. Hoe hoger je gaat, hoe langer de totale duur van de activiteit duurt. Deze activiteit is geschikt vanaf 8 jaar.

Decorative torn edge
Variant
3

Optionele activiteit: raften op de Tara rivier

 • Reissom:
  vanaf € 88,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  4 uur raften met instructeur, uitrusting en lunch

De meest avontuurlijke manier om de Tara river en canyon te ontdekken is toch wel vanaf het water met een raft. In de ochtend ga je door de tweede diepste canyon ter wereld varen. Deze trip van 14 kilometer door het Durmitor National Park zit vol adrenaline en uitzichten om nooit te vergeten. Bij de ‘finish’ wacht een traditionele maaltijd.

Deze excursie is mogelijk van begin april tot eind oktober. De groep is van twee tot maximaal vijftien mensen.

Decorative torn edge
Barac grotten Plitvice
Variant
4

Optionele activiteit: caving

 • Reissom:
  vanaf € 98,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  3-4 uur caving inclusief uitrusting

Altijd al eens speleologie willen doen? Waarom niet in Montenegro in de grotten van Novakovica, een van de belangrijkste speleologie plekken van Montenegro. Ontdek het hart van de grot met een eenvoudige wandeling en bezoek de nabij gelegen canyon Bezdanica. Een instructeur neemt je mee op de route.

Decorative torn edge
Mountainbiken in Plitvice
Variant
5

Optionele activiteit: huur mountainbike voor een dag

 • Reissom:
  vanaf € 38,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  Huur mountainbike voor één dag

Met een mountainbike ontdek je op eigen houtje de landschappen in de omgeving. Kies je eigen route, er zijn verschillende opties die je ter plaatse worden aangeboden.

Houd er rekening mee dat mountainbikes gehuurd kunnen worden vanaf 14 jaar.

Decorative torn edge

Deze bouwsteen is goed te combineren met

bouwsteen

Strandluieren in Petrovac

 • Petrovac
 • 4 dagen/3 nachten
 • Vanaf € 298,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern