Naar boven

Wereldwonderroute Jaipur – Agra

bouwsteen

 • Reisschema:
  Jaipur - Agra
 • Reisduur:
  2 dagen / 1 nacht
 • Reissom:
  Vanaf € 165,- p.p. bij 2 personen
 • de Taj Mahal is op vrijdag gesloten
Spot vogels en waterdieren in Bharatpur, bezoek de verlaten spookstad Fatehpur Sikri of beleef mystieke rituelen in de pelgrimsplaats Galta. Eindpunt en hoogtepunt van de route is de Taj Mahal in Agra. Dit magische bouwwerk voor de liefde is uitgeroepen tot één van de nieuwe zeven wereldwonderen en mag eigenlijk niet ontbreken op je Noord-India reis.
india taj mahal agra
Decorative torn edge

Dag 1 – Via mystieke tempels en spookstad naar Agra

Vandaag vertrek je in je eigen auto met chauffeur vanuit Jaipur in oostelijke richting. Onderweg liggen verschillende interessante plekken om een stop te maken. Spreek samen met je chauffeur af waar je wilt stoppen en hoe lang, zodat je je eigen dagprogramma kunt samenstellen.

Niet ver van Jaipur ligt het pelgrimsoord Galta, ook wel bekend als de Monkey Temple. Het water dat uit de rotsen stroomt gaat door voor heilig Gangeswater, en de mensen baden en zingen op de trappen die naar de poelen leiden. Na Galta rijd je in zo’n drie uur naar Bharatpur. Vroeger gebruikten de Maharadja’s dit als jachtgebied, maar tegenwoordig is het een national park vol bijzondere vogelsoorten. Het is heerlijk om na de drukke stad even in de natuur te zijn.

Decorative torn edge

Bij de ingang van het park kun je voor een paar euro een fiets huren. Of laat je door het park rijden in een fietsriksja. Er zijn in het park vele zeldzame vogels te spotten.

Enkele kilometers verderop vind je de bijzondere plek Fatehpur Sikri, ook wel de velaten stad genoemd. Het is een verzameling grote tempels en paleizen met ruïnes van oude huizen, tegenwoordig bewoond door papegaaien en apen.

Na Fatehpur Sikri rijden we door naar Agra, steeds dichterbij de Taj Mahal, waar je arriveert bij je knusse hotel. Geniet van een koude fruitlassi om alle indrukken van vandaag weg te spoelen, of ontspan je met een goed boek in de tuintje van het hotel.

Decorative torn edge

Dag 2 – En dan … het wereldwonder de Taj Mahal in Agra

Sta extra vroeg op zodat je als voor de grote toeristenstroom bij de Taj Mahal bent. Dit wereldwonder is gebouwd door Sjah Jahan uit liefde voor zijn overleden vrouw. Prachtig om het eens met eigen ogen te zien. Het Agra Fort is zeker ook een aanrader. Je kunt het bezoek aan de Taj Mahal en het fort zelf gemakkelijk regelen vanuit het hotel waar je verblijft.

Heb je liever een privétour met gids en vervoer met chauffeur die je naar beide bezienswaardigheden brengt, laat het ons dan even weten.

Decorative torn edge

De meeste reizigers verlaten Agra deze dag nog. Reis bijvoorbeeld per nachttrein naar de bouwsteen Heilige taferelen aan de Ganges, voor een bezoek aan Varanasi. Reis je liever niet per nachttrein, dan kun je ook per auto en dagtrein de naar Varanasi reizen met de bouwsteen Overland van Taj naar Varanasi. Je bezoekt dan onderweg de plaatsen Orchha en Khajuraho. We plannen dan wel een extra nacht in Agra in, omdat de trein naar Orchha ’s ochtends vroeg vertrekt.

Vanuit Agra kun je ook terugreizen naar Delhi. Van hieruit vlieg je terug naar huis, of naar het zuiden van India. Kijk hier voor onze bouwstenen in Zuid-India.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Wereldwonderroute Jaipur – Agra

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

Variant
1

Excursie Taj Mahal en Agra fort met gids

 • Reissom:
  Vanaf € 49,- p.p. (bij 2 personen)
 • Inbegrepen:
  privévervoer vanaf hotel, gids (exclusief entreegelden)

Wil je liever dat het vervoer naar de Taj Mahal en het fort van Agra vooraf is geregeld en vind je het leuk om meer over deze bouwwerken te weten te komen door een rondleiding met je eigen gids te volgen? Dan kunnen we deze excursie voor je inplannen. Laat het de reisspecialist even weten.

Decorative torn edge
India Agra - hotel
India Agra - hotel
India Agra - hotel
India Agra - hotel
India Agra - hotel
Variant
2

Alternatief hotel in Agra - middenklasse hotel met zwembad

 • Reissom:
  Vanaf € 360,- p.p. (bij 2 personen)
 • Inbegrepen:
  1 nacht in een comfortabel hotel met ontbijt, zwembad, een ruime tuin en privé-vervoer

Wil je in Agra liever wat in een hotel met zwembad slapen, dan kunnen wij ook een comfortabel hotel voor je boeken op korte afstand van de Taj Mahal. Verwacht geen vijfsterren hotel en verwacht ook geen kleinschalig knus hotel zoals ons standaard eerste keuze hotel, maar dit hotel beschikt over een zwembad, een tuin en comfortabele kamers. In het hotel vind je overal sfeervolle Rajasthani details en het beschikt over een prima restaurant. Laat het ons even weten als je voorkeur uitgaat naar dit alternatieve hotel in Agra.

Decorative torn edge

Deze bouwsteen is goed te combineren met

India Ganges rivier Varanasi
bouwsteen

Heilige taferelen aan de Ganges

 • Varanasi
 • 3 dagen / 2 nachten
 • Vanaf € 260,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
india orchha khajuraho overland
bouwsteen

Over land van Taj naar Varanasi

 • Agra – Orchha - Khajuraho
 • 3 dagen / 2 nachten
 • Vanaf € 425,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
bouwsteen

Delhi op de fiets

 • Delhi
 • 3 dagen / 2 nachten
 • Vanaf € 180,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern