Coronavirus

Algemene informatie

Tips Georgie

Coronavirus

Na maanden van gesloten grenzen gaan een aantal bestemmingen weer open. Het is een eerste stap en we hopen dat op niet al te lange termijn meer bestemmingen zullen volgen. Uiteraard staat voor ons de veiligheid van jou als reiziger voorop. Daarom staan we als reisorganisatie in nauw contact met het Ministerie van Buitenlandse Zaken, het RIVM, de ANVR en onze lokale partners wereldwijd en volgen we de situatie op de voet voor Georgië.

Op dit moment is het reisadvies voor Georgië nog oranje, wat betekent dat reizen wordt afgeraden. De Georgische overheid heeft laten weten vanaf 1 juli 2020 weer internationale reizigers te verwelkomen, maar Nederlandse reizigers moeten eerst verplicht in quarantaine bij aankomst in Georgië. Bij terugkomt in Nederland moet je tien dagen in thuisquarantaine, zoals aangeraden door de Nederlandse overheid.

Hier vind je het meest recente internationale reisadvies door het Georgische Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Huidige coronaregels in Georgië: je dient anderhalve meter afstand te houden en mondkapjes te dragen in het ov en alle publieke ruimtes, zoals supermarkten en winkels. Er mogen niet meer dan tien mensen tegelijkertijd in één ruimte zijn – óók niet in winkels. Je dient altijd een identiteitsbewijs op zak te hebben. Van eind november tot eind januari gelden extra stricte maatregelen: de meeste winkels zijn gesloten, het openbaar vervoer in steden rijdt niet en restaurants mogen alleen afhalen en bezorgen.

We hopen dat Georgië snel toegevoegd wordt aan de lijst van landen met code geel door de Nederlandse overheid. Wij kunnen niet wachten om weer te gaan reizen!

Tot die tijd kun je natuurlijk wél een vrijblijvend reisvoorstel bij ons aanvragen. We denken graag met je mee over mogelijke routes, bouwstenen die passen bij jouw wensen en jouw budget.

Mocht je meer informatie willen rondom het coronavirus dan kun je terecht op www.riksjatravel.nl/coronavirus.

We staan voor je klaar

Wil je graag op reis zodra het kan? Of alvast een mooie reis vooruitplannen? We staan voor je klaar om al je vragen te beantwoorden, de mogelijkheden én natuurlijk hoe je veilig in Georgië kunt reizen ten tijde van corona. We houden je graag op de hoogte, maar wil je alvast wegdromen bij jouw volgende bestemming? We geven je graag een seintje wanneer de bestemming weer te bereizen is. Klik hier om je aan te melden voor dit seintje

✔ Leuk extraatje: als je vóór 1 november 2021 een reis bij ons boekt krijg je van ons gratis het Super Flex-voorwaardenpakket ter waarde van €250 cadeau. Hiermee ben je gegarandeerd dat je gratis je reis kan annuleren of wijzigen tot 30 dagen voor vertrek.
Lees hier meer over onze flexibele voorwaarden.