Naar boven

Dit zijn de populairste bestemmingen voor gezinsreizen in 2020

blog

Geschreven op
vrijdag 8 november
Geschreven door
Shannon van Duyl

Elk jaar rondom ons jaarlijkse Riksja Reisevent publiceren we de reistrends voor het komende jaar. Net als vorig jaar hebben we gekeken naar stijgers en dalers in aanvragen en boekingen en hebben we de interessegebieden van onze klanten geanalyseerd. Op basis van al die gegevens kunnen we nu de drie populairste bestemmingen voor gezinsreizen voor 2020 bekendmaken: Costa Rica, Vietnam en Namibië!

Samen de wereld ontdekken zorgt voor herinneringen van onschatbare waarde. Des te leuker is het dat we zien dat steeds meer gezinnen voor de niet-alledaagse landen gaan die relatief verder vliegen zijn en op veel uiteenlopende gebieden zo verschillen van onze westerse cultuur. We vertellen je graag meer over deze bijzondere bestemmingen.

Groen, groener groenst in Costa Rica

Costa Rica is een ultieme bestemming voor een familiereis met zowel jonge kinderen als tieners. Het is er veilig, de reisafstanden zijn er kort, de temperatuur is aangenaam en de omgeving is er in één woord schitterend te noemen. En welk kind houdt nou niet van dieren spotten, ravotten in de natuur en dobberen in een zwembad? Tijdens jullie Costa Rica-reis maak je het zo actief als jullie zelf willen: raften op de Sarapiqui-rivier, slapen in een eco lodge midden in de jungle of ananassen plukken op het platteland? Alles kan: de veelzijdigheid van Costa Rica zal je verbazen.

Meer over Costa Rica

Verrassend Vietnam


Vietnam is zo’n land dat al jarenlang een stabiele favoriet is bij veel reizigers, maar dat voor 2020 echt een enorme sprong heeft gemaakt. Hoe dat komt? Misschien omdat steeds meer gezinnen ontdekken hoe toegankelijk en leuk Vietnam is. Vietnam is wat wij noemen een echte reisbestemming: de mysterieuze karstbergen, uitgestrekte rijstterrassen en Vietnamese jungle bieden talloze avonturen voor het hele gezin. Je eigen loempia’s leren maken (moeilijker dan je denkt!), wandelen door de rijstvelden, tokkelen door de jungle en snorkelen bij een tropisch eiland … Vietnam heeft het allemaal.

De must-do’s tijdens een gezinsreis naar Vietnam

Zand en avontuur in Namibië

Toegegeven: ook ons verraste het toen Namibië als een van de populairste bestemmingen voor 2020 uit de bus kwam. Dit land is namelijk eigenlijk niet eens een “officiële” Riksja Family-bestemming, en toch komen er steeds meer aanvragen voor binnen. Gelukkig bieden we wel met Riksja Travel reizen aan naar Namibië, die we graag op maat maken voor gezinnen. Namibië is verrassend kindvriendelijk en biedt veel mogelijkheden voor een familie-rondreis: de zandduinen van de Sossusvlei beklimmen, kajakken tussen de zeehonden en natuurlijk op safari in Etosha National Park. De reisafstanden zijn groot, maar onderweg is er ontzettend veel te zien. “Mam, ik verveel me …” zul je dus in Namibië absoluut niet horen, eerder een heleboel ooh’s en aah’s vanaf de achterbank.

Meer over gezinsreizen naar Namibië

background-pattern