Naar boven

Gezin in Lapland

Adventskalender vol insidertips

blog

Deze decembermaand delen we iedere week een insidertip van onze reizende ouders om je alvast lekker weg te laten dromen bij jullie nieuwe reisavonturen. Houd deze blog dus goed in de gaten om al onze tips te verzamelen.
Decorative torn edge

Insidertip van 6 december

snorkelen met kinderen in Mexico

De favoriete snorkelplekken van Anne-Marie in Mexico

“Hoi, ik ben Anne-Marie en Family-expert bij Riksja. Met mijn twee zoons heb ik al heel wat reizen gemaakt en keer op keer maak ik ze weer blij met een gave snorkeltrip. Onze favoriete bestemming om te snorkelen is dan ook Mexico. Hieronder deel ik mijn favoriete plekken voor jonge en oudere kinderen.

🤿Reis je tussen juni en september naar Mexico, dan is mijn absolute aanrader de kust van Isla Holbox. Hier is dan namelijk de walvishaai te spotten. Een paar jaar geleden maakte ik deze tour met mijn twee tiener-zoon en we stonden versteld van deze enorme lieve vis. Ze kunnen tot wel 14 meter lang worden, maar bang hoef je niet te zijn.

🤿Zijn je kinderen nog jonger en klinkt zo’n walvishaai net even te spannend? Ga dan naar Akumal. Voor de kust zwemmen de zeeschildpadden en als je goed kijkt zie je af en toe een hoofdje boven het water uitkomen. Akumal heeft een grote baai en zwemmen en snorkelen, buiten het afgezette gebied voor de bescherming van de schildpadden, is geen probleem. Wij spotten tropische visjes en een flinke pijlstaartrog.

🤿Ook mag een plons in een van de vele cenotes niet ontbreken. De Santa Barbara cenotes bij Merida zijn mijn favoriet doordat het er nog lekker rustig is en je naast visjes ook tropische vogels spot. Wil je een cenote waar je met schildpadjes kunt snorkelen? Dan moet je naar Grand Cenote bij Tulum. Deze cenote is wel drukker en een stuk duurder, maar hier zwem je vlak langs de kleine schilpadden.

Wil je meer cenotes bezoeken, wij hebben onze top vijf voor je op een rij gezet.”

Insidertip van 13 december

Het is alweer tijd voor de tweede insidertip van de maand december. Nu het hier steeds kouder begint te worden, schijnt de zon volop in Zuid-Afrika. Staat het spotten van wilde dieren hoog op jullie bucketlist? Zuid-Afrika-expert Brian weet welk wildreservaat ideaal is voor jonge kinderen en ook nog eens malariavrij is!

“Vanuit Kaapstad is het vier uur rijden naar het wildreservaat aan de Tuinroute. Er is een overvloed aan dieren en vogels, waaronder 4 van de Big-5 (leeuw, olifant, buffel en neushoorn) en de bijzondere zwarte impala antiloop.

Waar je in het Noorden veelal alleen mee op game drive mag wanneer je ouder bent dan 6 jaar, kan je hier met kinderen van alle leeftijden dieren spotten vanuit de jeep in dit malariavrije wildpark. ”

Insidertip van 20 december

Bestemmingsexpert Marloes deelt haar favoriete slaapplekken voor gezinnen en waar je zelfs kunt wildkamperen. ⛺️

“Hoi, mijn naam is Marloes en ik zoek het liefst met mijn gezin het avontuur op in de natuur. Kanoën, wildkamperen, vissen en fietsen, wij zijn er gek op! In de Zweedse provincie Värmland kun je met Riksja gaan kanoën en wildkamperen. Je gaat zonder gids, maar met de juiste materialen en instructies het water op waar je langs de duizenden kleine eilandjes peddelt waar de omgeving bekend om staat. Kies samen een mooi plekje om de tent op te zetten en een kampvuur te maken voor de avond. Maak je geen zorgen over de kampeermaterialen, die regelen wij voor je.🛶

En andere aanrader is de regio Alentejo in Portugal. Je kampeert in een safaritent, midden in de natuur. Oude watermolens, wild stromende rivieren en watervallen domineren het landschap. Douchen doe je in de rivier, die voor je tent kabbelt. Maar er is nog meer: wat dacht je van river hiking, canyoning, of suppen? Je dompelt letterlijk onder in de natuur.

Wat mij voor altijd bij zal blijven is onze reis naar Amerika waar we midden in de nationale parken sliepen. Sequoia park en Zion zijn mijn favorieten!

Insidertip van 27 december

Bij nieuwe bestemmingen ontdekken hoort ook nieuwe gerechten ontdekken. Zo hebben ze echt niet overal de bekende Hollandse gerechten en vinden wij het juist een feestje om nieuwe smaken met elkaar te proeven. Maar hoe pak je dit het slimst aan. Onze bestemmingsexperts weten daar wel raad mee, net als reiziger Josien die afgelopen zomer Thailand ontdekte met haar gezin.

Zorg dat je voor je reis je kinderen al een beetje bekend maakt met de lokale keuken van jullie bestemming. Dit kan al een hele leuke voorpret zijn om al lekker in de vakantiestemming te komen. Wanneer je op je bestemming komt vinden wij het leuk om in de eerste dagen al een foodtour te doen. Speciaal voor gezinnen organiseren we deze foodtours met lokale partners. Je komt op plekjes waar je als gewone reiziger niet zo snel zult komen en proeft op een leuke manier de smaak van je bestemming.

Ga je naar een Aziatische bestemming zoals Vietnam, Thailand of Indonesië dan is het bezoeken van de lokale marketen een absolute tip. Hier proef je naast het heerlijke eten ook direct de sfeer, zoals in Hanoi en in Bangkok.

Oh en vergeet niet, bijna overal zijn er wel westerse winkeltjes waar je altijd nog een makkelijk hapje kunt scoren mocht eten echt een probleem zijn. Ons advies: maaak je hierover vooral niet te druk.

Lees hieronder onze aanraders voor de schoolvakanties

background-pattern