Naar boven

Rondreis Canada

Unieke individuele rondreizen op maat

Met onze flexibele Canada-rondreizen hebben we je werk uit handen genomen en de beste reisroutes alvast voor je uitgestippeld. Je kunt je individuele reis natuurlijk ook zelf samenstellen met onze bouwstenen. Slaapplekken zijn al geregeld: slaap jij in een drijvend huisje of in een bungalow op het strand? Bel of mail ons: wij, Canada-experts Lenneke, Marloes en Simone, helpen je graag op weg met het plannen van jouw rondreis door Canada.

We helpen je vanuit onze eigen ervaring
Je ziet de highlights, maar mijdt de massa
Je reist individueel met lokaal aanspreekpunt
Vervoer en bijzondere excursies zijn geregeld
Je slaapt kleinschalig en sfeervol
Je reis wordt 100% CO²-gecompenseerd

Rondreizen door West Canada

Rondreizen door Oost Canada

Waarom een rondreis door Canada?

Als je aan Canada denkt denk je aan beren, blauwe meren, orka’s, walvissen en de schitterende natuur met watervallen en besneeuwde bergtoppen. En dat is ook precies wat je krijgt. Verken je het westen van Canada, met de Rocky’s en Vancouver Island, dan vlieg je in de meeste gevallen naar Vancouver. Kies je voor een rondreis door het oosten, dan is Toronto je startpunt. Beide steden zijn een perfecte start van je reis met een relaxte sfeer en genoeg te ontdekken voor de eerste dagen.

Of je nou naar het oosten of westen reist, voor een rondreis door Canada moet je wat ons betreft zeker twee weken uittrekken. En dan nog moet je keuzes maken, want Canada is groot. Onze reisspecialisten zijn zelf in Canada geweest en vertellen je graag aan de hand van hun eigen ervaringen welke hoogtepunten echt niet mogen ontbreken tijdens jouw Canada-reis.

Reisroute Canada

Zelf rijden tijdens je rondreis Canada

Er zijn verschillende opties om door Canada te reizen. Wij zelf vinden rondreizen met een huurauto de ideale manier om Canada te ontdekken. Een huurauto zorgt voor veel vrijheid, je bent van niemand afhankelijk en het is een stuk gemakkelijker rijden (en parkeren) dan met een grote en vooral dure camper. Wij reserveren onderweg de leukste cabins en lodges midden in de natuur voor je en wil je toch een nachtje kamperen? Dan regelen we dat!

Als je in Nederland kunt rijden, dan is een huurauto in Canada ook geen probleem. Maar let op dat je je niet verkijkt op de reisafstanden in Canada. Onderweg wil je een mooie picknickstop kunnen maken of je ziet ineens een waterval aan de kant van de weg. Wegen zijn smaller en je slingert in het westen langzaam de bergen in of maakt een overtocht met de ferry naar Vancouver Island. Je bent dan al gauw 1,5 uur verder.

Roadtrip door schitterende natuur

De foto’s met knalblauwe meren waarop de kano’s lijken te zweven, je hebt ze vast al eens gezien. Die meren bestaan echt! Net als de beren die hun buiken komen vullen met de besjes die aan de struiken vlak langs de weg groeien. Wanneer je uit Vancouver wegrijdt en via Whistler de Rocky mountains tegemoet rijdt doemen de besneeuwde bergtoppen in de verte al op. Een roadtrip door Canada verveelt nooit!

Heb je voldoende tijd, combineer het vaste land dan met Vancouver Island. De kans is groot dat je hier, tussen mei en september, walvissen en zelfs orka’s spot. Wij kiezen als het even kan voor Telegraph Cove in het noorden van Vancouver Island. Je treft hier weinig toeristen, onbedorven natuur en bijzondere dieren in een serene setting. En heb jij wel eens gesnorkeld tussen de zalmen? Ook dat kan op Vancouver Island.

Meer hoogtepunten tijdens je rondreis

Waar de Rocky Mountains in het westen een letterlijk hoogtepunt van je reis zijn, daar heb je in het oosten de Niagara watervallen. Het leuke aan het oosten van Canada is dat hier de afwisseling tussen de bruisende steden zoals Quebéc, Ottawa en Montréal en de natuur met de vele bossen, meren en rivieren veel groter is. Heel bijzonder vonden wij het Gaspésie schiereiland; ongerept, (vissers)dorpjes, kliffen en stranden en een totaal andere cultuur met Franse inslag.

We adviseren uit eigen ervaring

Wij dromen ’s avonds nog net niet over Canada, maar we ademen het wel. Onze Canada reisspecialisten zijn zelf allemaal op de bestemming geweest en hebben dus ervaren hoe het is om te snorkelen met zalm, te fietsen door Vancouver en te raften over kolkende rivieren. We denken met je mee over route en hebben tips voor de leukste wandelroutes.

Slapen op bijzondere plekken

We hebben de beste slaapplekken al voor je gevonden: sfeervolle lodges midden in de natuur of juist een centraal gelegen stadshotel. Riksja is een eigenwijze reisorganisatie en dus wijken we ook graag van het gebaande pad af. We houden zo nu en dan van back to basic, ga mee kamperen in de Canadese wildernis. Wij zorgen voor het materiaal, maar je moet wel zelf je tent opzetten.

Veel gestelde vragen over Canada

  • Heb je een visum nodig voor Canada?
  • Hoe lang is het vliegen naar Canada?
  • Wat zijn populaire routes door Canada?
  • Wat is de beste reistijd voor Canada?
  • Hoe reis je in Canada?
background-pattern