Naar boven

Per 4WD op de Nature Trail

bouwsteen

 • Reisschema:
  Broome - Windjana Gorge - Gibb River Road - El Questro Station - Purnululu National Park (bungle Bungles) - Lake Argyle - Victoria River regio - Katherine Gorge - Darwin
 • Reisduur:
  9 dagen / 8 nachten
 • Activiteit:
  wandelen, zwemmen, klimmen, een boottocht over Lake Argyle en Aboriginal cultural tour
 • Reissom:
  € 2.635,- per persoon
 • Reisperiode:
  april t/m september (andere maanden niet ivm hitte en regenseizoen)
 • Opmerking:
  Deze bouwsteen is voor avontuurlijke mensen die een (redelijk) goede conditie hebben. Faciliteiten zijn nihil en er wordt veel gewandeld over oneven terrein. Minimum leeftijd is 16 jaar.
✓ Wildkamperen tijdens je groepsreis Noordwest Australië

✓ Overnacht in een Australische swag onder de prachtige sterrenhemel

✓ Ervaar de echte uitgestrekte Outback van Australië

✓ Per 4WD over de onverharde Gibb River Road

✓ Bezoek aan oa de afgelegen bijenkorfrotsen bij de Bungle Bungles
groepsreis noordwest australie Bell Gorge
Decorative torn edge

Dag 1 Broome naar Windjana Gorge

Inclusief lunch en diner

De eerste dag van je groepsreis door Noordwest Australië moet je meteen vroeg uit de veren, want we vertrekken rond 06:00 uur vanuit Broome voor het grote 4WD-avontuur. We rijden meteen de natuur in en bij Derby krijgen we geschiedenisles. We stoppen bij de beroemde Baob Prison Tree, een enorme uitgeholde boom die door de kolonisten als gevangenis voor Aboriginals werd gebruikt in de vroege pioniersperiode. Best indrukwekkend om te zien. De natuur tijdens de rit is dor, droog en rood met hier en daar een groene opleving van bomen en struiken door een nabij gelegen watertje.

Decorative torn edge

Dat brengt ons bij Windjana Gorge waar we aan het einde van de middag een mooi plekje in de wildernis zoeken om ons eerste bushcamp op te slaan. Dat is een van de unieke elementen aan deze trip: samen zoeken we naar een mooi plekje om te slapen en maken we gebruik van de elementen die de natuur ons biedt; niet geschikt voor de luxe reiziger dus!
Windjana Gorge is een verschijnsel op zich. De natuur heeft goed haar best gedaan en hierdoor onthult zich een prachtig landschap met een diep uitgesleten kloof, hoge verticale kliffen maar ook zandstrandjes en kronkelige beekjes. Tijdens onze wandeling van zo’n 4 kilometer zien we vaak vriendelijke “freshies” (zoetwaterkrokodillen) zwemmen in de heldere waterpoelen.

Decorative torn edge

Dag 2 Windjana Gorge naar Gibb River Road

Inclusief ontbijt, lunch en diner

Met het krieken van de dag worden we wakker. Na een stevig ontbijtje in de openlucht pakken we onze mobieltjes in samen met de kampeerspullen. De komende dagen kom je even los van de rest van de wereld; telefoons hebben hier geen bereik meer. Onze eerste stop is Tunnel Creek; een belangrijke plaats voor de lokale Aboriginals. De kreek is met elkaar verbonden door een ondergronds grottenstelsel met prachtige rotsschilderingen. En dan komen we eindelijk op de beroemde Gibb River Road: 700 kilometer onverharde, uitgestrekte wildernis met rivieren, kloven en watervallen die alleen voor de die-hard reiziger per 4WD te bedwingen is. Bij Bell Gorge nemen we een verkoelende duik. Met voldoende schaduw en uitzicht op de hoge kliffen is dit een ideale lunchplek.

We rijden een stukje verder en slaan ons tweede bushkamp op; weer een andere prachtige plek midden in de wildernis waar we met de sterrenhemel boven ons en een knapperend kampvuur in slaap vallen.

Decorative torn edge

Dag 3 Verblijf aan de Gibb River Road

Inclusief ontbijt, lunch en diner

De Gibb River Road is in 1964 aangelegd om vee van verre boerderijen naar de markt te brengen. De weg snijdt dwars door het hart van de Kimberley. Het grootste gedeelte van de weg is onverhard, dus je zult aardig heen en weer geschud worden in het busje. Tijdens het rijden over de Gibb River Road merk je meteen dat je in één van de meest ongerepte stukken van Australië bent. Je komt weinig andere reizigers tegen, er zijn weinig dorpen en de natuur is overweldigend.

Decorative torn edge

Ook vandaag brengen we onze tijd hier door en  verkennen we de bijzondere Manning Gorge. We wandelen langs witte zandstranden met Pandanus bomen (soort palmbomen met vruchten) en komen uit bij de rivier. Als een ware Indiana Jones zwemmen we de rivier over om het pad naar de top van de kloof te volgen. Je inspanningen worden beloond want daar wacht je een spectaculair toneel: de kloof mondt uit in een prachtige waterval omringd door granieten kliffen en rotspartijen met verborgen Aboriginal Rock Art.
Aan het einde van een lange dag rol je je swag weer uit en laat je de belevenissen van de dag nog eens rustig de revu passeren.

Decorative torn edge

Dag 4 Gibb River Road naar El Questro Station

Inclusief ontbijt, lunch en diner

Vandaag cruisen we verder via “The Gibb” in oostelijke richting. Onderweg zijn er talloze geweldige plekken om de benen te strekken. Waar dat is, is afhankelijk van de condities tijdens onze trip. Leun rustig achterover en geniet van al het moois wat je voorbij ziet komen. De ene gorge is nog indrukwekkender dan de ander. De groene beplanting steekt fel af tegen de dieprode kleur van het gesteente. Maar een ding is zeker: aangekomen bij de Pentecost River kijk je je ogen uit. Een ongelooflijk landschap met brede rivier omringd door de ruige Cockburn Ranges ontvouwd zich voor je. Hier laat de gids ons een sterk staaltje 4WD zien. Want een voertuig besturen over een 60 meter brede Outback-rivier waar alerte zoutwaterkrokodillen op de loer liggen, is niet iets dat je elke dag doet…..

Decorative torn edge

Dag 5 El Questro Station naar Purnululu National Park

Inclusief onbijt, lunch en diner

Deze ochtend zijn we in de omgeving van El Questro Station, de thuisbasis voor nog veel meer natuurschoon. Word goed wakker met een verfrissende plons onder de waterval in de met varens gevulde Emma Gorge.
We cruisen verder naar een van de hoogtepunten tijdens je groepsreis Noordwest Australië, namelijk het Purnululu National Park, wat beter bekend staat als de Bungle Bungles. En alhoewel de rit het park in “maar” 50 kilometer is, doen we er uren over. Want de lange, stoffige weg naar de Bungles is een van de spectaculairste ritten die je ooit zult maken. De weg vormt een ware slinger over bergketens en door valleien en rivieren voordat je aankomt bij de perfect geronde rotsen die erg veel weg hebben van bijenkorven. We zoeken ons kamp uit en de dag wordt afgesloten met een welverdiende zonsondergang achter de rotsen.

Decorative torn edge

Dag 6 verblijf in Purnululu National Park

Inclusief ontbijt, lunch en diner

Door onze vroege start hebben we vandaag veel tijd om het national park te verkennen. Je ziet vele bijzondere rotsformaties en een bijzondere variatie aan flora en fauna. Hier liggen de honingraatvormige rotskoepels met oranje en zwarte strepen waar het park zo bekend om staat. Hoewel de maten hier allemaal in de overtreffende trap zijn, is de natuur juist ook bijzonder kwetsbaar. We maken de adembenemende wandeling naar Cathedral Gorge. De akoestiek is hier onbeschrijflijk mooi. Tijdens ons bezoek zong iemand spontaan Amazing Grace wat bij iedereen, ondanks de warmte, kippenvel opleverde!

Decorative torn edge

Optioneel kun je bij Cathedral Gorge een helicoptervlucht maken boven de Bungel Bungles. Wij vonden dit, ondanks de kosten, wel dé manier om optimaal van dit bizarre natuurfenomeen te genieten. Vanuit een helicopter heb je een goed overzicht van de vreemd gevormde heuvels.
Onze volgende stop is Echida Chasm. Via een wandeling tussen Bungles volgen we een (veelal droge) rivierbedding. De enorme hoge, steeds nauwer wordende kliffen doen je mond openvallen. Na de lunch stappen we weer in onze 4WD en verlaten we het park. Een nieuwe zoektocht naar ons bushcamp begint; deze keer aan een mooie kreek met zandstrandje.

Decorative torn edge

Dag 7 Purnululu National Park naar Lake Argyle

Inclusief ontbijt, lunch en diner

Nadat we bij ons kamp alleen voetsporen hebben achter gelaten, bereiken we Kununurra, het eerste beetje beschaving dat we weer zien sinds een week. Je hebt vrije tijd in deze klassieke Outbackstad terwijl de gids boodschappen doet. Dan rijden we langs het Victoria Escarpment naar Lake Argyle, een thuis voor oa wallabies, zoetwaterkrokodillen en vele vogels. Met een local varen we over het meer. We gaan aan land bij een van de eilandjes om ons kamp op te slaan. Een echt wow gevoel krijg je bij de realisatie dat je een van de weinige bent die op een klein eiland in het midden van een van de meest afgelegen meren ter wereld mag slapen. Een knisperend kampvuur, een hemel vol met fonkelende sterren en het kabbelende water maken dit tot een van de mooiste slaapplekken van de tour.

Decorative torn edge

Dag 8 Lake Argyle naar Victoria River regio

Inclusief ontbijt, lunch en diner

Dat is nog eens prettig wakker worden deze ochtend: De eerste zonnestralen schijnen op je gezicht en bij het openen van je ogen zie je de zon langzaam achter de horizon in het glinsterende water tevoorschijn komen. Na het ontbijt brengt de boot ons weer terug naar het vaste land waar onze 4WD op ons wacht. We laten Lake Argyle achter ons en rijden verder oostwaarts waar we West Australië verlaten en de Northern Territory ons welkom heet. In de middag komen we aan bij een bijzondere plek. We mogen vanavond kamperen op het land van een Aboriginal gemeenschap vlakbij een billabong. Onze gastheer trakteert ons op goed bewaard gebleven rock art, zingt liedjes en vertelt levendige verhalen over zijn cultuur.

Decorative torn edge

Dag 9 Victoria River regio naar Darwin

Inclusief ontbijt en lunch

En dan is de laatste dag alweer aangebroken. We beginnen aan de reis naar Darwin maar niet voordat we tijd door hebben gebracht in het Nitmiluk National Park. Afhankelijk van onze aankomsttijd hier, bezoeken we Katherine Gorge en/of Edith Falls. Katherine Gorge bestaat uit verschillende kloven die naarmate je verder komt steeds nauwer worden. Een boot- of kanottocht (eigen kosten) geeft je een ongelooflijk mooi uitzicht vanaf het water omhoog naar de steile kliffen. Vanaf de parkeerplaats is het een korte maar mooie wandeling ons naar pareltje Edith Falls waar het water uitnodigt voor een heerlijke duik.

Decorative torn edge

Rond 18 uur rijden we de gezellige hoofdstraat van tropisch Darwin in en is het tijd om afscheid te nemen van je nieuwe vrienden. De gids brengt je naar je accommodatie en hiermee is er een einde gekomen aan je groepsreis door Noordwest Australië.

Vanuit Darwin kun je hierna weer richting huis vliegen. Maar heb je nog wat meer tijd, verleng dan je bezoek in de Northern Territory met een tour langs de nationale parken van Litchfield en Kakadu. Darwin valt ook goed te combineren met het Rode Hart van Australie waar je onder andere Ayers Rock en Kings Canyon vindt.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Per 4WD op de Nature Trail

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

de prachtige Bungle Bungles
wandelen door de Kimberleys
Echidna Chasm in de Kimberleys
Variant
1

Dezelfde bouwsteen maar in omgekeerde volgorde (van Darwin naar Broome)

 • Reissom:
  € 2.635,- pp
 • Inbegrepen:
  Overnachtingen zijn 8x bushcamping, wandelingen met gids, een boottocht over Lake Argyle, Aboriginal cultural tour, 8x ontbijt, 9x lunch & 8x diner, Engelssprekende gids & nationale parkfees

Past het beter in je reis om de route in omgekeerde richting te doen? Dat kan want hij gaat ook van Darwin naar Broome. Vraag ons naar de vertrekdata en wij puzzelen met je mee.  Deze tour gaat van mei t/m oktober. Vanuit Broome kun je meer van West Australië zien door de aansluitende bouwsteen Dolfijnen in het Wilde Westen op te nemen in je reis.

Decorative torn edge

Deze bouwsteen is goed te combineren met

Groepsreis West Australie uitzicht Natures Window
bouwsteen

Dolfijnen in het Wilde Westen

 • Perth - Pinnacles - Kalbarri National Park - Monkey Mia - Coral Bay - Exmouth - Karijini National Park - Broome
 • 9 dagen / 8 nachten
 • € 2.399,- per persoon
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
bouwsteen

Rode Rots

 • Alice Springs - Ayers Rock - de Olga's - Kings Canyon - Alice Springs
 • 4 dagen / 3 nachten
 • € 925,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Groepsreis zuidkust Australie
bouwsteen

Great Ocean Road & Grampians Safari

 • Surfstadjes oa Torquay, Bells Beach & Apollo Bay - Otway National Park - Great Ocean Road - Grampians National Park - Mount Arapiles
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 399,- pp in gedeelde accommodatie; 513p.p. voor 1 persoon eigen kamer; 435 p.p. in tweepersoonskamer
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern