Naar boven

Dolfijnen in het Wilde Westen

bouwsteen

 • Reisschema:
  Perth - Pinnacles - Kalbarri National Park - Monkey Mia - Coral Bay - Exmouth - Karijini National Park - Broome
 • Reisduur:
  9 dagen / 8 nachten
 • Activiteit:
  Wandelingen met gids, bezoek schapenfarm & dolphin watching bij Monkey Mia
 • Reissom:
  € 2.352,- per persoon
 • Reisperiode:
  april t/m september
 • Opmerking:
  Vertrekt op dinsdag (de maand juli heeft afwijkende data); minimum leeftijd is 16 jaar. Omdat onderweg bushcamps worden gebruikt, met beperkte faciliteiten, is deze reis vooral geschikt voor wie fit is en avontuurlijke en sportief is ingesteld.
✓ Wildkamperen tijdens je groepsreis in West Australië

✓ Overnacht in een Australische swag onder de prachtige sterrenhemel

✓ Bezoek een van de mooiste en ruige parken van Australië: Karijini National Park

✓ Snorkelen in het Ningaloo Reef

Groepsreis West Australie uitzicht Natures Window
Decorative torn edge

Dag 1 Perth naar Nambung National Park

Inclusief lunch en diner

Rond 6 uur word je opgehaald in Perth voor je groepsreis West Australië. Via de heuvels en graanvelden verlaten we Perth. Het landschap wordt al snel droger en droger en langzamerhand komt de uitgestrekte Outback in zicht. Wie weet zie je onderweg nog enkele kangoeroes of emoes die hier in alle vrijheid rondlopen. Na zo’n 250 kilometer komen we bij de ‘Pinnacles’, gelegen in het Nambung National Park. De vlakke zandwoestijn hier wordt onderbroken door bijzondere kalkstenen pilaren, ‘Pinnacles’, van zo’n 10 centimeter tot wel enkele meters hoog. Daarna gaan we sandboarden bij Jurien Bay. Met het zand nog overal spring je in de 4WD die ons naar onze bushcampsite aan het strand brengt. De eerste dag sluiten we af met een prachtige zonsondergang terwijl je op de achtergrond de golven zachtjes aan land hoort komen.

Tip: In de maanden augustus t/m oktober tref je de woestijn hier op zijn mooist. De woestijn is dan bedekt met een tapijt van wilde bloemen.

Decorative torn edge

Dag 2 Nambung National Park naar Shark Bay

Inclusief ontbijt, lunch en diner

Om zoveel mogelijk uit de dag te halen, sta je vandaag vroeg op. In Kalbarri National Park gaan we naar de rivierdalen van de bekende Murchison River. De kust hier ligt bezaaid met Nederlandse scheepswrakken uit de tijd van de Oostindische Compagnie. Je bezoekt ‘Natures Window’ waar je leuke en bijzondere foto’s kunt maken. Wanneer het een warme dag is, koel dan even lekker af in één van de vele wateren in het nationale park. We reizen verder en bezoeken een typische Australische schapenboerderij waar je een kijkje in de keuken krijgt. Tegen het einde van de middag komen we aan in Shark Bay, gelegen in het Francois Peron National Park. Hier hebben we weer een prachtige plek uitgezocht om ons kampvuur te bouwen en onze swag uit te rollen. Dag twee komt hiermee ten einde….

Decorative torn edge

Dag 3 Shark Bay naar Coral Bay

Inclusief ontbijt, lunch en diner

Vroeg in de ochtend rijden we naar het nabij gelegen Monkey Mia gelegen in het Shark Bay World Heritage gebied. In Monkey Mia ontmoet je wilde dolfijnen, die hier al sinds de zestiger jaren rondzwemmen. De bottlenose dolfijnen komen tot in het kniediepe water direct aan het strand. Soms zijn het er maar een paar, soms vijf of meer. ’s Winters zie je ze bijna dagelijks, in de zomer wat minder. Zie je vandaag geen dolfijnen? Gelukkig zijn er veel pelikanen, een diersoort die je ook niet dagelijks van dichtbij ziet.
Vervolgens cruisen we verder naar Coral Bay. Onderweg komen we langs de tropische plantages van Carnarvon. Coral Bay staat vooral bekend als de uitvalsbasis van een duik- of snorkeltrip op het Ningaloo Reef. Morgen heb je de hele dag de tijd om dit rif te verkennen.

Decorative torn edge

Dag 4 Coral Bay naar Yardie Creek

Inclusief ontbijt, lunch en diner

Vandaag is ter vrije besteding in Coral Bay. Rol zelf je handdoek uit op het strand dat voor de deur ligt. Met je snorkel loop je zo de zee in en zwem je het koraal tegemoet. Wil je wat verder de zee op; ga dan mee met een snorkelexcursie in het Ningaloo Reef (exclusief). Ningaloo is een wat kleinere versie van het Great Barrier Reef. Het is een groot voordeel dat het rif al enkele honderden meters uit de kust begint. Je kunt ook met een speciale excursie mee om Humpback Whales, Whale Sharks of Manta roggen te zien. Met de laatste twee kun je snorkelen maar het is seizoensafhankelijk. Echter een schat aan tropische vissen huist hier het hele jaar door dus een super ervaring heb je sowieso.

Decorative torn edge

We stappen in onze “off road” bus en via verlaten stranden en kleine baaitjes rijden we verder door het Cape Range National Park. Deze coastal track is alleen toegankelijk per 4WD en daarmee uniek!
Aan het einde van de middag komen we komen we aan bij ons bushcamp bij Yardie Creek. Deze oude gorge heeft diepblauw water, rode kalksteen kliffen en waar je ook kijkt, je ziet overal vogels en ander wildlife. Voor je het weet sta je oog in oog met een zwart-voet walibi of een rode kangoeroe.

Decorative torn edge

Dag 5 Yardie Creek naar Exmouth

Inclusief ontbijt, lunch en diner

Vanuit Yardie Creek is het niet zo ver meer naar Exmouth waar we vrijwel de gehele dag in en rondom doorbrengen. Wat zeker niet mag ontbreken op dit avontuur is Turquoise Bay. De naam van dit strand zegt het eigenlijk al: het water is hier prachtig groenblauw. We werken aan ons kleurtje en koelen af in het water. De onderwaterwereld is prachtig en als je geluk hebt zwemt er een nieuwsgierige schildpad of dolfijn met je mee. Aan het begin van de avond bereiken we Exmouth waar we ons kamp opslaan.

Decorative torn edge

Dag 6 Exmouth naar Karijini National Park

Inclusief ontbijt, lunch en diner

Vandaag rijden we via de fascinerende kuststreek het binnenland in, op naar de cattle stations van de Pilbara regio en maken een korte stop in het mijnstadje Tom Price. Het draait vandaag echter niet zo zeer om de route, maar om de eindbestemming: Karijini National Park. Wellicht heb je aan het einde van de dag al wat tijd om het park te ontdekken, maar de komende 1,5 dagen breng je hier sowieso voldoende tijd door. In de namiddag komen we aan bij onze campsite in het nationale park. ’s Avonds kamperen we onder de duizenden sterren in onze swag en fantaseren vast over onze avonturen van morgen.

Decorative torn edge

Dag 7 Verblijf in Karijini National Park

Inclusief ontbijt, lunch en diner

Je hebt de hele dag om het Karijini National Park met zijn mooie natuur te verkennen. Volgens velen is dit het mooiste park van Australië. Het park biedt je volop mogelijkheden sportief bezig te zijn. Wandel door de kloven en klim over rotsformaties. De kloven zijn hier zo bijzonder vanwege de vele kleurschakeringen en spectaculaire vormen. Wij vonden de Spider Walk (zie foto hiernaast) echt heel erg leuk en spannend om te doen. Bepaalde gedeeltes van de kloof zijn zo nauw dat je er als een spin doorheen klautert! Plons na een lange wandeling in één van de vele ‘waterholes’ om af te koelen. De enthousiaste Aboriginals die al een tijdje het bezoekerscentrum runnen, kunnen je van alles vertellen over dit nationale park.

Decorative torn edge

Dag 8 Karijini National Park naar Marble Bar

Inclusief ontbijt, lunch en diner

We staan op als de vogeltjes beginnen te fluiten. De ochtend brengen we door aan de oostkant van Karijini. Hier is nog veel meer te beleven. Zo wandelen we naar Fortescue Falls en Fern Pool voor een verkwikkende dip (heerlijk na een inspannende tocht) en bekijken we Dales Gorge. Er is een tijd van komen en gaan en dus verlaten we het park en cruisen verder. Via het droge binnenland en onverharde wegen zien we het kleine mijnstadje Marble Bar aan de horizon verschijnen. Beroemd in Australië omdat het claimt de heetste stad te zijn! Hier hebben we een verlate lunch en daarna is het nog een klein stukje rijden naar onze privé campsite valkbij Grey River. Nog een keer bouwen we ons kampvuur en delen we verhalen met elkaar onder het genot van een drankje. Daarna vallen we vermoeid maar voldaan in onze swag in slaap…..

Decorative torn edge

Dag 9 Marble Bar naar Broome

Inclusief ontbijt en lunch

’s Morgens verlaten we het kamp en hebben een lange rit voor de boeg naar Broome. Onderweg zou het heel goed kunnen dat je plotseling van de weg af moet, omdat er een gigantische ‘road train’ aankomt. Deze reuzen bestaan vaak uit een trekker met meerdere aanhangers. Ze kunnen niet snel voor je uitwijken, dus ga je met je busje even opzij tot het gevaarte voorbij geraasd is. We stoppen bij het spectaculaire Eighty Mile Beach wat een welkome zwemstop is voordat we verder gaan naar de eindbestemming van de tour.

Decorative torn edge

We rijden noordwaarts over de Great Northern Highway. Het is een relatief saai traject van zo’n 600 kilometer, waarbij je beseft dat Australië toch groter is dan je denkt. Deze noodzakelijk lange reisdag door de zogenoemde “Great Sandy Desert” komt uiteindelijk tot een einde in het gezellige Broome, waarbij je groepsreis door West-Australië ten einde is.

Heb je nog geen genoeg van avontuurlijk reizen en ruige Nationale Parken, vervolg dan je reis door de spectaculatire Kimberly regio waar je onder andere cruist over de beroemde Gibb River Road met als eindpunt tropisch Darwin.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Dolfijnen in het Wilde Westen

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

Variant
1

Dezelfde bouwsteen maar in omgekeerde volgorde (van Broome naar Perth)

 • Reissom:
  € 2.352,- pp
 • Inbegrepen:
  Overnachtingen zijn 8x bushcamping, wandelingen met gids, bezoek schapenfarm & dolphin watching bij Monkey Mia, (4WD) bus, 8x ontbijt, 9x lunch & 8x diner, Engelssprekende gids & nationale parkfees

Past het beter in je reis om de route in omgekeerde richting te doen? Dat kan want hij gaat ook van Broome naar Perth. De vaste vertrekdag is over het algemeen op zaterdag maar een enkele keer is het een dinsdag. Vraag ons naar de mogelijkheden en wij puzzelen met je mee.  Deze tour gaat van mei t/m oktober.

Decorative torn edge
background-pattern