Naar boven

Chiloé eiland: Toeren langs fjorden, pinguïns en houten kerken

bouwsteen

 • Reisschema:
  Puerto Montt – Ancud – Castro – Puerto Montt
 • Reisduur:
  4 dagen/ 3 nachten
 • Activiteit:
  selfdrive over eiland Chiloé
 • Reissom:
  vanaf € 285,- p.p. bij 2 personen
 • Huurauto:
  vanaf € 300,- per 4x4 auto
 • :
  4 dagen 4x4 auto inclusief ongelimiteerd aantal kilometers en WA verzekering
 • Reisperiode:
  gehele jaar (beste periode voor pinguins spotten is maart t/m september)
✓ Ontdek een andere, bijna Scandinavische, kant van Chili

✓ Overnacht in een kusthotel en huis op palen

✓ Bepaal zelf het ritme van de dagen in de natuur

Chiloé
Decorative torn edge

Dag 1 – van Puerto Montt naar Ancud

Je selfdrive naar de Chileense archipel Chiloé, begint in Puerto Montt. Je gaat op verkenning door een authentiek stukje Chili. Tevens een goed bewaard geheim en een must-see voor de cultuur- en natuurliefhebber. De aankomende dagen word je hier namelijk ondergedompeld in de traditionele cultuur met een decor van natuurschoon zoals je dat ook in Scandinavië vindt. Een combinatie die je niet mag missen als je het echte Chili wilt leren kennen.

Met een veerboot maak je de oversteek naar het hoofdeiland van Chiloé. Je eerste kennismaking op Chiloé is in de pittoreske havenplaats Ancud.

Als je bent ingecheckt bij je knusse slaapplaats heb je de rest van de middag om Ancud te ontdekken. Na een korte wandeling tref je jezelf aan op de lokale markt vlakbij de haven vol traditionele visserbootjes. Je kijkt je ogen uit naar de vissers en boeren die je kennis laten maken met de verse en lokale ambachten van Chiloé.

Wil je nog meer te weten komen over de Mapuche cultuur en het leven op Chiloé?  Dan is het leuk om Museo Azul de las Islas de Chiloé te bezoeken.

Decorative torn edge

Dag 2 – van Anchud naar Castro

Na je ontdekkingstocht in Anchud reis je in ongeveer drie uur naar Castro, de hoofdstad van het eiland. Als je tussen maart en september reist, maak dan een in Monumento Natural Islotes de Puñihuil. Hier kun je de Humboldt en Magelhaense pinguïns spotten in hun natuurlijke leefomgeving. Ter plaatse kun je een boottocht maken van ongeveer een half uur waarbij je deze stuntelige dieren vanaf het water spot. Hierna vervolg je je weg door het groene binnenland van het eiland naar Castro.

Je verblijft hier twee nachten in één van de authentieke Palafitos: de vrolijk gekleurde paalhuizen die het bekende boegbeeld vormen van Chiloé. Je kamer heeft een eigen badkamer en een balkon. Vanaf het dak van je lodge heb je uitzicht over de stad en over de fjorden.

Decorative torn edge

Dag 3 – Nationaal Park Chiloé

Vandaag heb je de dag ter vrije besteding. Zonder een bezoek aan het gelijknamige nationale park, is je rondreis over Chiloé niet compleet wat ons betreft. Vraag je hotel naar een lunchpakket wat je kan meenemen om te eten op een mooie plek in het park.

Het is een rustige, zelfs mystieke plek. Je baant je een weg door de duinen, over stranden, door de bergen, het bos en langs kraakheldere meren en rivieren. Je kunt het park wandelend ontdekken via één van de vele wandelroutes. Als je de omgeving vanuit een ander perspectief wilt ervaren,  dan kun je paardrijden of kajakken. Dit kun je gemakkelijk ter plaatse regelen.

Decorative torn edge

Dag 4 – vertrek van Castro naar Puerto Montt

Het is weer tijd om je spullen te pakken en met de huurauto terug te rijden naar Puerto Montt. Je gaat opnieuw aan boord van de veerboot die je in ongeveer een half uur naar de overkant brengt. Bij aankomst in Puerto Montt, lever je de huurauto in. Wij raden aan om een extra nacht in Puerto Montt te verblijven, voordat je verder reist.

Nog geen genoeg van je selfdrive? Vanuit Puerto Montt kun je verder reizen richting het merengebied en vulkanenlandschap van Chili. De omgeving van Pucón ga je dan met de huurauto ontdekken.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Chiloé eiland: Toeren langs fjorden, pinguïns en houten kerken

Deze bouwsteen is goed te combineren met

Pucon: Merengebied Chili
bouwsteen

Slingerend door Vulkanenland

 • Temuco – Pucon – Puyehue – Puerto Varas of v.v.
 • 6 dagen / 5 nachten
 • vanaf € 795,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern