Naar boven

Vuurland, waar de Zuidpool begint…

bouwsteen

 • Reisschema:
  Ushuaia
 • Reisduur:
  3 dagen / 2 nachten
 • Activiteit:
  Ontdek de omgeving op je eigen houtje
 • Reissom:
  vanaf € 210,- p.p. bij 2 personen
 • Reisperiode:
  oktober - mei
✓ Bezoek de zuidelijkste stad van de wereld

✓ Handig startpunt van een Patagonië reis

✓ Overnachtingen in een eenvoudige maar huiselijke hosteria buiten de drukte

✓ Optionele excursies naar NP Tierra del Fuego of het Beagle kanaal

✓ Laat je budget het toe, maak dan een meerdaagse boottocht langs Kaap Hoorn of een Antartica cruise.
Patagonie reis
Decorative torn edge

Dag 1 – Ushuaia, aankomst

Wanneer je aankomt op het vliegveld staat onze vertegenwoordiger je al op te wachten voor de start van je Patagonië reis. In ongeveer een kwartier word je naar de eenvoudige maar knusse hosteria aan de rand van de meest zuidelijk gelegen stad ter wereld gebracht. De weg er naartoe bevestigt dat je aan het einde van de wereld bent; de auto hobbelt door kuilen en over stenen.

Je kamer is ruim, eenvoudig ingericht en heeft natuurlijk verwarming. Afhankelijk van de kamer die je toegewezen krijgt, kijk je uit op het stadje of in de verte het kanaal of de bergen. Met een taxi ben je binnen enkele minuten in het centrum en bij de haven waar gigantische (cruise)schepen aanleggen.

Decorative torn edge

Dag 2 – Ushuaia, ter vrije besteding

Je hebt vandaag ter vrije besteding. Wil je de ruige natuur van het nationale park Tierra del Fuego op eigen houtje en te voet verkennen, dan kun je hier gemakkelijk met een lokale bus naar toe. Vraag de buschauffeur wel even hoe laat de bussen weer terug gaan.

Het is ook mogelijk om in een kleine internationale groep met gids de hoogtepunten van het nationale park te verkennen. De gids neemt je ook mee naar een uitzichtpunt waar je zelf ziet waar ‘de Zuidpool begint’. Onderaan deze bouwsteen kun je deze ervaring toevoegen aan je reis.

Je kunt het einde van de wereld ook vanaf het water zien tijdens een boottocht over het Beagle kanaal. Je vaart langs de vuurtoren, de militaire post Puerto Williams en het pinguïneiland. Ook deze boottocht kun je onderaan deze pagina toevoegen aan je reis.

Verblijf je een volle dag in Ushuiaia en wil je alles uit je verblijf halen, dan is het ook mogelijk om beide tours met elkaar te combineren.

Decorative torn edge

Dag 3 – Ushuaia, vertrek

Op eigen gelegenheid neem je een taxi naar het vliegveld, op naar de volgende bestemming. Je dient een vertrekbelasting te betalen van zo’n 30 Pesos.

Vanuit Ushuaia vliegen de meeste reizigers naar de immense gletsjers bij El Calafate. Wil je Argentinië combineren met het langgerekte buurland Chili, reis dan per bus in ongeveer 12 uur naar Punta Arenas, een handig knooppunt in je reis. Hiervandaan vlieg je door naar bijvoorbeeld het meren- en vulkanengebied of de droogste woestijn ter wereld in Noord-Chili.

Decorative torn edge

Of verleng met een Kaap Hoorn of Antartica cruise

Ushuaia is naast het ‘einde van de wereld’ ook het vertrekpunt van meerdaagse boottochten naar de Chileense havenplaats Punta Arenas. Je vaart langs Kaap Hoorn, het meest zuidelijke stukje land, en gaat aan land wanneer de weersomstandigheden dit toelaten. Je komt langs gletsjers, pinguïnkolonies en ziet veel vogels en met een beetje geluk zeekoeien. Je slaapt in een eenvoudige hut aan boord van het schip met eigen douche en toilet. Vraag je reisspecialist naar meer informatie en prijzen.

Heb je de tijd en het budget om je Argentinië reis tot een echte droomreis te maken? Maak dan een 10-daagse Antartica cruise. Het eerste stuk zie je niks anders dan water, wat verdwaalde ijsschotsen en zeevogels zoals albatrossen. De eerste, grote ijsschotsen en met ijs bedekte bergen vertellen je dat je er bijna bent; Antartica. Als het weer het toelaat mag je natuurlijk ook even voet aan wal zetten. Prijzen (vanaf €8.000 p.p.) en vertrekdagen zijn op aanvraag.

Voor beide ‘einde-van-de-wereld-uitbreidingen’ gelden afwijkende annuleringsvoorwaarden.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Vuurland, waar de Zuidpool begint…

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

wandelen-tierra-fuego
Variant
1

Ochtendexcursie naar natuurpark Tierra del Fuego

 • Reissom:
  vanaf € 65,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  vervoer in internationele groep met Engelssprekende gids

Na het ontbijt word je opgehaald door je gids en rijd je in een kleine groep het nationale park Tierra del Fuego in. De gids stopt op mooie uitzichtpunten en laat zien waar je de mooiste foto’s kunt maken van dit ruige natuurlandschap. Je gaat tijdens deze excursie niet veel wandelen, maar ziet op een efficiënte manier de hoogtepunten van het park. Na de tour wordt je weer teruggebracht naar je hotel.

Decorative torn edge
Variant
2

Boottocht door Beagle kanaal

 • Reissom:
  € 95,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  4 uur durende boottocht over het Beaglekanaal

Na de lunch vertrek je naar de haven waar je aan boort stapt van het schip voor de namiddag-boottocht over het Beagle kanaal, waarbij je in de vaarsporen van Darwin treedt. Tijdens de tocht kun je zeeleeuwen, pinguïns en verschillende soorten vogels zien en adem je zuivere zeelucht in die komt overwaaien van het -voor velen nog onbereikbare- Antartica. Terwijl de zon in de zee zakt, vaar je de haven weer binnen.

Decorative torn edge

Deze bouwsteen is goed te combineren met

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
bouwsteen

IJzers onder, gletsjer op

 • El Calafate
 • 4 dagen / 3 nachten
 • vanaf € 490,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Punta Arenas Patagonie
bouwsteen

Zeebonk op pinguïneiland

 • Punta Arenas
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 455,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern