ANVR logo
SGR logo
Calamiteitenfonds logo

Naar boven

Paardrijden in Monument Valley Amerika-vakantie

Gastblog: indianen in het westen van Amerika

blog

Amerika is overweldigend en wij zijn gek op het land. Bij ons op kantoor wappert de USA-vlag en ons bureau staat vol met (deels foute) souvernirs van onze reizen. Zijn wij gek? Nou, wel Amerika-gek en die liefde delen we ook met reisblog Travelgirls: het reismagazine voor jonge stoere vrouwen die graag op reis gaan. Sandra van der Ende, eigenaar en redacteur van travelgirls.nl, deelt haar passie over het wilde westen. Vier plekken die je wat haar betreft niet mag overslaan als je reist door het westen van Amerika!
Decorative torn edge
Geschreven op
woensdag 2 augustus
Geschreven door
Lianne Boerma

Paardrijden in Monument Valley

Monument Valley is misschien wel het meest toonaangevende landschap van Amerika als het gaat om woestijnen. Rode zandvlakten worden afgewisseld met eenzame hoge rotsen die tijdens zonsondergang de meest bijzondere kleuren vertonen. Kies niet voor de standaard autoroute in het park, maar ga maar met een indiaan te paard het gebied verkennen. Naast het feit dat het heerlijk rustgevend is, leer je ook nog eens hartstikke veel over waar welke film is opgenomen, geschiedenis en cultuur. Wat ons betreft een van de mooiste plekken van het westen!

Paardrijden in Monument Valley
Horseshoe bend Amerika

Zonsopkomst bij Horseshoe Bend

Naast Monument Valley is de Horseshoe Bend ook zo’n mooi Indiaans pareltje. Een stuk kleiner dan Monument Valley, maar beslist niet minder indrukwekkend. Hier zie je past echt wat de kracht van de natuur kan doen als er geen menselijk ingrijpen aan te pas komt. Een enorme meander in de rivier maakt dat het uitzicht misschien nog wel indrukwekkender is dan de Grand Canyon.
Het is aan te raden om voor zonsopkomst bij de Horseshoe Bend te zijn. Enerzijds omdat je dan niet in de brandende hitte naar de canyon hoeft te lopen en anderzijds omdat je geen betere kans krijgt om mooie foto’s te maken!

Vijftig tinten oranje in de Antelope Canyon

Het kan je eigenlijk niet ontgaan zijn: een van de mooiste canyons ter wereld ligt aan je voeten! De Antelope Canyon ligt in het hart van indianenland. De Antelope Canyon bestaat uit twee canyons: de Upper Antelope Canyon en de Lower Antelope Canyon. De Upper Antelope Canyon is het meest toegankelijk, omdat je hier niet hoeft te klimmen. Samen met een Indiaanse gids loop je door de Antelope Canyon, terwijl de gids ondertussen vertelt over de geschiedenis van de canyon. De gids wijst je de mooie plekjes waar je de beste foto’s kunt maken. Zeker in de zomermaanden kan het hier druk zijn, maar het is absoluut de moeite waard.

Antelope Canyon lichtinval
Wilde westen van Amerika

Niet al het indianenland kenmerkt zich door de oranjerode gloed die het landschap met zich meedraagt. De Mojavewoestijn is een grote woestijn in het westen van Amerika, die vernoemd is naar de oorspronkelijke bewoners van het gebied: Navajo indianen. Je kunt hier duinen ‘laten zingen’ door een kleine zandlawine te veroorzaken in de Kelso Dunes. Natuurlijk mag een stop aan een van de vele spookstadjes niet gemist worden. Calico is het best onderhouden spookstadje van de woestijn. Je betaalt een klein bedrag om er rond te lopen. Andere opties zijn Kelso en Death Valley Junction.

Dit blog is geschreven door Sandra van der Ende, eigenaar en redacteur van travelgirls.nl. ‘Wat je reisplannen ook zijn, op travelgirls.nl vind je genoeg informatie over reizen voor en door vrouwen. Dit online reismagazine onderscheidt zich van andere online reismagazines doordat deze volledig op vrouwen gericht is’, aldus reisfanaat Sandra.

Nog meer inspiratie opdoen? Lees meer blogs

Bekijk onze rondreizen en bouwstenen

background-pattern