Naar boven

De Incatrail vol, wat nu?

blog

Geschreven op
woensdag 26 april
Geschreven door
Corina van Dijk

peru inca trail trappenWil je Machu Picchu zien én dat actief en avontuurlijk aanpakken? Dan kan dit door een één- of meerdaagse trekking te maken. De bekendste trekking naar Machu Picchu is de Incatrail. Echter, de overheid wil de ruïnes en Incapaden beschermen, waardoor er maar vijfhonderd mensen per dag op de Incatrail worden toegelaten. Het is daarom belangrijk om ruim op tijd (zeg: vier tot zes maanden voor vertrek) de Incatrail te boeken. Is dat te kort dag? Geen zorg, we hebben leuke en aantrekkelijke alternatieven!

peru salkantay trailMeerdaagse Salkantay-trail:

De Salkantay-trail is een trekking die net iets pittiger is dan de Incatrail. Hier ligt de focus op natuur en de uitzichten, die gelden als prettige beloning na de pittige hike naar boven. Je slaapt eerst twee nachten in een tent en de laatste nacht in Aguas Calientes. Op de laatste dag mag je na een fijne douche dan eindelijk Machu Picchu bezoeken! De hike is weliswaar een uitdaging, maar garandeert wel de beste uitzichten. Een kaartje voor de beklimming van de Huayna Picchu is indien nog beschikbaar inbegrepen op de dag dat je Machu Picchu gaat bezoeken. Deze trail duurt met ons vier dagen en drie nachten. De originele route is één dag langer, maar wij hebben voor de vierdaagse optie gekozen omdat de tocht best pittig is en reizigers niet altijd de tijd of energie hebben om een extra dag te wandelen. Mocht je wel de hele route willen wandelen, dan is dit natuurlijk mogelijk en kunnen we dit inplannen.

Meerdaagse Lares trail: Met deze trekking ligt de focus meer op de dorpjes en je ziet daardoor wat meer van de bevolking. Omdat het minder druk is op deze route, voelt deze trail ook een stukje authentieker aan. Met deze trail slaap je twee nachten in een tent, daarna een nachtje in een hotel in Ollantaytambo in de heilige vallei en de laatste nacht in Aguas Calientes. De volgende dag kun je in de ochtend fris en fruitig Machu Picchu bezoeken.Meerdaagse Lares-trail:

Bij de Lares-trekking ligt de focus op dorpjes, waardoor je meer in contact komt met de Peruanen. Deze route is minder druk, waardoor je echt het gevoel hebt onderdeel te zijn van de lokale cultuur. Je slaapt twee nachten in een tent, daarna een nachtje in een hotel in Ollantaytambo in de Heilige Vallei en de laatste nacht in Aguas Calientes. De volgende dag kun je in de ochtend fris en fruitig Machu Picchu bezoeken.

Meerdaagse Inca-Jungletrail:

De jungletrail is een afwisselend en avontuurlijk alternatief voor de vierdaagse Incatrail. Het behelst een sportieve mix van wandelen en fietsen, die je nóg avontuurlijker kunt maken door er een rafttocht of zipline-tour aan toe te voegen. Kijk ter plaatse waar je zin in hebt. De omgeving is al net zo afwisselend als de activiteiten onderweg zijn. Het ene moment bevind je je tussen besneeuwde Andestoppen, het volgende moment wandel je tussen tropische planten en koffieplantages. Ook fijn: deze trail is een stuk voordeliger. Je overnacht in eenvoudige hostels en eindigt met een bezoek aan Machu Picchu.

Eén dag wandelen meer dan genoeg?

Korte Incatrail:

Is het voor jou een absolute must om wandelend bij de Zonnepoort aan te komen? Er zijn nog plekken beschikbaar op de korte Incatrail. Je slaapt twee nachten in de Heilige Vallei, van waar je per trein naar kilometerpaaltje 104 reist. Vanaf daar leg je de laatste kilometers af van de klassieke Incatrail. Na circa zeven uur wandelen kom je rond vier uur in de middag aan bij het wereldwonder, als de meeste dagjesmensen al vertrokken zijn. Zo heb je Machu Picchu een beetje voor jezelf. Je loopt vanaf de Zonnepoort langs de site naar beneden, waar je alvast de eerste foto’s kunt maken. Een voorproefje voor de volgende dag! Je slaapt een nachtje in Aguas Calientes, waarvandaan je de volgende ochtend vroeg op de bus stapt naar Machu Picchu. Het wereldwonder rijst op uit de mist en je ziet er de zon opkomen. Voor ons het meest magische moment tijdens de reis!

Mount Machu Picchu:

Wil je meer weten over de Incacultuur, deins je niet terug voor een pittige wandeling langs steile kliffen en ga je graag van het gebaande pad? Dan is onze bouwsteen Op en Top Machu Picch een aanrader!

Al vroeg start de beklimming van 1.500 treden naar de ingang van Machu Picchu. Samen met de gids bezoek je de ruïnes. Daarna ga je van het gebaande pad af. Je beklimt de ruim 3.000 meter hoge Machu Picchu Mountain. Na een pittige klim ontvouwt zich het weides uitzicht over Machu Picchu en de omliggende bergen. De hike is niet weggelegd voor hikers met hoogtevrees, want het Incapad wordt steeds smaller. Eenmaal aan de top vertelt de gids je alles over de rituelen die Incapriesten uitvoerden. Rond de lunch kom je weer terug bij het wereldwonder en heb je nog even de tijd om op eigen gelegenheid rond te kijken.

background-pattern