Menu background

Naar boven

Inca jungle trail

Hiken en biken naar Machu Picchu

bouwsteen

 • Reisschema:
  Cusco – Inca jungle trail – Machu Picchu - Cusco
 • Reisduur:
  4 dagen/ 3 nachten
 • Activiteit:
  mountainbiken, wandelen en bezoek aan Machu Picchu
 • Reissom:
  € 563,- p.p. bij 2 personen
 • Beste reistijd:
  april t/m oktober
✓ Sportieve mix met wandelen en mountainbiken
✓ Van hoge Andestoppen naar Incapaden in de tropen
✓ Optioneel raften en ziplinen
inca-jungle-trail-wandelen
Decorative torn edge

Dag 1 Cusco- Santa Maria
55 kilometer

Vanaf een van tevoren afgesproken meetingpoint vertrek je vandaag richting de heilige vallei. Nadat je daar ontbijt, is het nog drie uur rijden voordat je aankomt bij de op 4300 meter hoogte gelegen Malaga pass. Na een korte briefing en met de juiste bescherming (een stevige helm, handschoenen en kniebescherming) stap je op de mountainbike. In ongeveer drie uur daal je zo’n 2000 meter af en passeer je dorpjes, fruitplantages en rivieren. Vanuit het plaatsje Huamanmarca, waar je de tocht eindigt, is het dan nog 30 minuten rijden naar het eindpunt van vandaag, Santa Maria. Waar ’s ochtends de frisse Andes wind nog door je haren waait, eindig je hier in de vochtige warmte van de jungle. De liefhebber kan ’s middags (voor ongeveer USD 35 p.p.) een twee uur durende rafttocht maken op de Urumbamba rivier. Je overnacht in een eenvoudig maar goed hotel met privé voorzieningen, gerund door een lokale familie.

Decorative torn edge

Dag 2 Santa Maria-Santa Teresa
23 kilometer

Na het ontbijt begin je aan de wandeling van vandaag. Onderweg zie je koffie, cacao en coca plantages, boomgaarden, vele soorten bloemen en planten zoals orchideeën, maar ook vogels. Je gids laat ze je zien en vertelt je erover. Je bezoekt een lokale familie om je waterfles bij te vullen en kunt hier ook wat fruit proeven. Je vervolgt de wandeling over een origineel Inca pad richting Machu Picchu. Je gids vertelt je hier meer over de geschiedenis van de Inca’s. Na een mooi uitzichtpunt op een canyon, wandel je naar het dorpje Quellomayo, waar je stopt voor de lunch en even kunt bijkomen in een van de hangmatten. Het is dan nog ongeveer twee uur wandelen naar de warmwaterbronnen van Cocalmayo. Ontspan je spieren in het water van natuurlijke bronnen, voordat je verder wandelt naar Santa Teresa, eindpunt van vandaag. Je overnacht hier weer in een eenvoudig familie hotel.

Decorative torn edge

Dag 3 Santa Teresa- Aguas Calientes
16 km

Heb je door het fietsen en raften de smaak te pakken gekregen en ben je wel weer toe aan een nieuwe adrenaline kick, dan kun je vanmorgen gaan ziplinen. Zoef tussen twee bergwanden en geniet (als je je ogen open durft te houden natuurlijk) van het weidse uitzicht.  Voor ongeveer 35 USD p.p. kun je dit ter plaatse regelen. Sla je het ziplinen over, dan wandel je in drie uur door een vallei naar Hydroelectrica, het einde van de spoorlijn die reizigers van Cusco naar Aguas Calientes brengt. Hier komt de groep weer samen en wordt gestopt voor de lunch. De laatste drie uur wandel je langs de rails richting Aguas Calientes. Je wandelt in een tropische omgeving en komt onderweg een rivier tegen. De immense bergwanden om je heen zijn van de Machu Picchu en Huayna Picchu bergen. Met een beetje mazzel kun je in de verte een astronomische zonnewijzer zien die gebruikt werd door de Inca’s en een citadel van Machu Picchu.

’s Avonds is er een luxe diner en heb je de tijd om het dorpje te verkennen. Dan vroeg je bed in, want morgenvroeg vertrek je naar het hoogtepunt van je reis, wereldwonder Machu Picchu.

Decorative torn edge

Dag 4 Bezoek aan /Machu Picchu

Al vroeg in de ochtend kun je op pad om de 1500 treden te beklimmen richting de ingang van Machu Picchu. Je doet hier ongeveer een uur over. Doe je het liever wat rustiger aan, dan kun je in het dorp een kaartje kopen voor de bus die je in 25 minuten naar de entreepoorten brengt. Wij proberen een vroege entreeticket te regelen zodat je de zon langzaam ziet opkomen achter de bergtoppen waardoor de mist optrekt en de stad verschijnt. Je gids vertelt je in twee uur alles over de geschiedenis en de verschillende bouwwerken die er zijn. Het is bijzonder om te horen dat er zoveel mysteries zijn want daardoor kun je eigenlijk zelf bepalen welke het meest aannemelijk klinkt. Vast staat dat de Spanjaarden tijdens hun veroveringen in Latijns Amerika, Machu Picchu nooit hebben gevonden. Pas in 1911 kwam de wetenschapper Hiram Bingham bij toeval bij de vesting uit, hij was eigenlijk op zoek naar een andere stad. Inca-jungle-trek-Machu-PicchuHoeveel plaatjes je al van Machu Picchu gezien hebt, het blijft bijzonder om tussen de tempels, gangen, terrassen en kamers door te lopen.

Het is mogelijk om één van de twee bergtoppen bij Machu Picchu te beklimmen: de Huayna Picchu. De extra tijd die je nodig hebt is ongeveer 2,5 uur. Je dient hiervoor een extra entree te betalen, die wij niet standaard voor je regelen. Heb je interesse in deze pittige klim, geef het dan ruim van te voren aan ons door. De entreetickets zijn namelijk beperkt beschikbaar.

Je bezoek aan de Machu Picchu duurt tot het einde van de ochtend. Als je uitgekeken bent, staan er bussen klaar die je terug naar Aguas Calientes brengen. Je luncht op eigen gelegenheid. In de middag vertrekt de trein en tegen de avond stapt je uit in Poroy, het eindpunt van de trein. Vanaf daar regel je gemakkelijk een taxi naar Cusco.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

Deze bouwsteen is goed te combineren met

Cusco Plaza de Armas
bouwsteen

Alle wegen leiden naar…Cusco

 • Cusco
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 104,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Peru Rainbow Mountain
bouwsteen

Een berg kleuren

 • Cusco-Rainbow Mountain-Cusco
 • 2 dagen - 1 nacht
 • € 172,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge