Naar boven

Hoe reis je in Indonesië?

Fietsen in Kintamani Bali
Orang oetans in Sumatra Indonesie

Stel je eigen Indonesië reis samen

Indonesië, een land met meer dan 17.000 tropische eilanden. Een enorme diversiteit in natuur met regenwouden, meren, rokende vulkanen, rijstterrassen en palmenstranden. Best lastig om te kiezen wat de beste route is en daar helpen wij je graag mee. Wij hebben veel gereisd in Indonesië en kennen het land goed.

Tijdens je reis met Riksja Indonesië ga je op pad met een auto met privé chauffeur en vind je de bijzondere plekken van het land. Op onze site staan reizen van een aantal dagen die we bouwstenen noemen. Deze bouwstenen laten je kennis maken met de eilanden Sumatra, Java, Bali, Lombok, Gili’s, Flores en Komodo. Deze bouwstenen kun je met elkaar combineren, zodat je zelf je ideale Indonesië reis kunt samenstellen.

Liever een complete rondreis? Kijk dan bij ons overzicht van individuele Indonesië rondreizen. Deze rondreizen zijn gemaakt door ons team van Indonesië specialisten. Zij hebben veel reiservaring, kennen bijzondere plekken en letten op kleinschaligheid, authenticiteit en comfort.

Bali

Op Bali beginnen wij onze reis graag tussen de rijstvelden in Ubud. Zoek de schaduw op en wen aan dit bijzondere eiland voordat je uitgerust verder reist. Vervolg je reis naar de koele binnenlanden, omdat dit volgens ons het echte Bali is, in tegenstelling tot de drukke stranden aan de zuidkust. Langs helderblauwe vulkanische meren en een bergachtig gebied met watervallen en uitgestrekte rijstvelden ligt Munduk. Voor wat ontspanning verblijf je in het rustigere noorden van Bali. Zet je snorkel en duikbril op en ontdek de kleurrijke onderwaterwereld vol tropische vissen en bonte koralen voor de kust van Pemuteran. Reis verder langs de ruige oostkust, overnacht in een knusse homestay of breng een bezoek aan het mystieke waterpaleis bij Tirtagangga.

Fietsen door rijstvelden in Malino in Sulawesi
Borobudur Java Indonesie

Java

Reizigers die voor de eerste keer het tropische land Indonesië ontdekken zullen vaak beginnen met een reis naar Java (en Bali). Op Java start je niet in de drukke hoofdstad Jakarta maar in de hoger gelegen stad Bogor aan de voet van de vulkaan. Java is een van de grootste eilanden van Indonesië waardoor de reisafstanden groot zijn. Daarom maak je veel stops. Reis langs uitgestrekte theeplantages en leg een deel af met een lokale trein naar Yogya’s wonderlijke tempels. Via de rokende Bromo vulkaan bij zonsopkomst gaat je weg verder langs kruidnagelplantages naar het exotische Bali.

Sumatra

Ben je een echte natuurliefhebber? Start dan je reis in het groene regenwoud van Sumatra. Vanaf de hoofdstad Medan reis je naar Bukit Lawang waar nog orang oetans in het wild leven, erg bijzonder. Iets zuidelijker ligt het Toba meer, omringd door bergen waar je het schiereiland Samosir bezoekt. Hier woont nog het Batak volk in traditionele huizen met een heel eigen cultuur. West-Sumatra is weer het woongebied van de Minangkabauers bevolking.

Start je reis in het regenwoud van Sumatra, reis door naar Yogyakarta, ontdek oost-Java en kom bij van alle indrukken van de reis op het relaxte Bali.

Ben je al vaker in Indonesië geweest, dan valt er nog genoeg te ontdekken. Vanaf Bali kun je ook de witte zandstranden van de rustige paradijselijke eilanden Gili Air en Gili Meno opzoeken. Op Lombok breng je een avontuurlijk bezoek aan de Rinjani vulkaan en ongereptere stranden. Het meest authentieke eiland is wel het katholieke Flores. Je reist naar plantages en kleine bergdorpjes die op een bijzondere manier kleurrijke kleden en doeken (ikats) weven. Komodo is het heuvelige eiland tussen Flores en Sumbawa waar de enorme Komodo-varaan leeft.

Sulawesi is het eiland met de grilligste vorm in de Indonesische archipel. Er is veel te zien, te ontdekken en te beleven. Het zuiden staat bekend om de traditionele Toraja cultuur. Hoge bergen met adembenemende vergezichten, frisgroene rijstvelden en sneeuwwitte snorkelstranden vind je hier. Volgens ons is dit zeker een aanvulling op je Indonesië reis.

boot naar de Gili eilanden
uitzicht tijdens Java treinreis

Vervoer tijdens je Indonesië reis?

In Indonesië maak je bijna altijd gebruik van een auto met chauffeur. Wel zo prettig want zij weten precies hoe het drukke verkeer werkt en kennen het land en de stops voor het beste lokale eten. Ook al spreekt niet iedereen even goed Engels, met handen en voeten kom je al een heel eind.

Wij proberen alle wensen zoveel mogelijk te vervullen voor je Indonesië reis. Klik hier voor Mijn reisplan. Hierin kun je je rondreis- of bouwsteen-keuzes maken en online verzenden naar Riksja Indonesië. Deze aanvraag is geheel vrijblijvend. We zullen binnen enkele dagen contact opnemen en vervolgens aan de slag gaan met een passend persoonlijk reisvoorstel. Of neem contact op met onze reisspecialisten.

Op zoek naar je Indonesische roots?

Veel Nederlanders hebben Indonesisch bloed in zich. Regelmatig horen wij wensen van onze reizigers om eens dat dorp te bezoeken waar vader of oma heeft gewoond. Wij weten uit eigen ervaring dat familiewortels opzoeken een bijzonder tintje aan je Indonesië reis geeft. Onze bouwstenen en rondreizen zijn gebaseerd op privé vervoer. In samenwerking met onze lokale partner kunnen we je helpen een bezoek te brengen aan dat ene dorp op de route van onze bouwstenen. Lees meer over op zoek naar je roots.

dorp indonesie
Lokale agent Indonesië

Onze lokale vertegenwoordiger

In Indonesië werken wij nauw samen met een lokale partner. Onze partner is gevestigd op Bali en heeft ook een kantoor in Yogyakarta. Zij kennen het land en zijn gebruiken goed omdat ze er zelf wonen. Daarbij bezoekt onze partner de hotels regelmatig en kunnen ze je tijdens de reis de beste tips meegeven. Bij de reisbescheiden die je van ons krijgt voor vertrek, tref je het contactadres en de telefoonnummers van de lokale partner. Er is een noodnummer dat 24 uur per dag bereikbaar is, zodat je tijdens je Indonesië reis ter plaatse altijd op ze kan rekenen voor hulp of vragen.

background-pattern