Berggeiten in de groene canyon

bouwsteen

 • Reisschema:
  Dimitsana
 • Reisduur:
  3 dagen / 2 nachten
 • Reissom:
  € 122,- p.p. bij 2 personen
 • Inclusief:
  overnachtingen met ontbijt, wandelroute
✓ Stap met onze wandelroute door de Lousios-kloof
✓ Eeuwenoude orthodoxe kloosters en steile bergwanden
✓ Overnachtingen in knusse berglodge in middeleeuws dorp
✓ Optionele keuze voor boutique hotel

Dag 1 – aankomst Dimitsana

Het schilderachtige dorpje Dimitsana ligt midden in de bergen, op ongeveer 1,5 uur rijden van Olympia. Er is de afgelopen decennia weinig veranderd: je vindt er traditionele, natuurstenen huizen, pittoreske steegjes en vers brood haal je bij de dorpsbakker. De auto laat je achter op een van de parkeerplaatsen in het dorp; veel van de straatjes zijn namelijk zo smal dat je er met de auto niet door kunt. Je slaapt in een knusse berglodge. De kamers zijn ruim en worden opgefleurd met schilderijtjes en houtsnijwerk. Vanaf deze plek heb je een prachtig uitzicht en het dorpscentrum is op loopafstand. Na een lange dag wandelen plof je neer bij de openhaard. Tijd voor een glaasje tsipouro.

Dag 2 – wandelen door de groene canyon

Dimitsana is een van de leukste plekken om te wandelen tijdens je Griekenland vakantie. Je gaat door een groene kloof van klooster naar klooster. Dwars door stukken bos, over oude bruggen en langs een snelstromende beek. Bij de eeuwenoude kloosters op de route is meestal wel een monnik aanwezig die je verwelkomt met water en loukoumi (Turks fruit).
Je krijgt van ons een wandelroute (via een app) met handige tips voor start- en eindpunten. Zo kun je zelf bepalen hoe lang en zwaar je route wordt. Neem je eten en drinken mee voor onderweg, want je kunt hier verder niets kopen.

Dag 3 – vertrek Dimitsana

Met wat kilometers in de benen en een ervaring rijker in dit pittoreske dorp midden in de natuur, is het tijd om je Griekenland vakantie te vervolgen. Koop bij de bakker in het dorp nog wat verse broodjes voor onderweg en zak af richting het zuiden van de Peloponnesos. Met de bouwsteen Grieks siesta-moment kom je helemaal tot rust aan het strand van Gialova of ga Ouzo nippen in koningsstad Nafplion.

Onze slaapplekken

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

Variant
1

Dimitsana boutique hotel

 • Reissom:
  € 130,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  twee overnachtingen met ontbijt in boutique hotel

Een boutiquehotel op een toplocatie. Vanaf je eigen balkon kijk je uit over de kloof en de vallei. Een fijne plek om een middagje te turen, een boek te lezen en te mijmeren over het leven. De kamers zijn elegant, ruim en comfortabel. Taverna’s en winkels liggen op een paar minuten lopen.

Deze bouwsteen is goed te combineren met