Riksja Travel Georgië

Naar boven

Beste reistijd Georgië

Algemene informatie

Georgië uitzicht
Beste reistijd Georgië

Beste reistijd Georgië

De landschappen van Georgië zijn heel afwisselend, van hoge bergpieken tot subtropisch laagland. Dat betekent dat je in één reis verschillende klimaten mee kan maken. Het is dan ook zaak om je reis naar Georgië goed te plannen, zodat je het meest optimale weer hebt in al deze verschillende landschappen.

De beste reistijd in Georgië ligt tussen april en eind september, maar een rondreis Georgië is het hele jaar door te maken. In het zomerperiode liggen de temperaturen gemiddeld tussen de 25 en 30 graden en schijnt de zon meestal lekker. De maanden hier net voor en na, dus april en oktober, zijn ook nog fijn om te reizen maar houd dan wel rekening met wat wisselvalliger weer en af en toe een regenbui. Paraplu en regenpak mee dus, zeker in de bergen.

Reizen in de zomermaanden

Wil je in de zomermaanden naar Georgië? Houd dan rekening met relatief warme temperaturen in de steden. Aan de Zwarte Zee is het met de wind van zee goed vertoeven. Wil je het koeler opzoeken? Ga dan de bergen in, hier ligt de temperatuur snel 5 tot 10 graden lager dan in de lagere delen van Georgië.

Reizen in het voor- en najaar

Reizen in het voor- en najaar door Georgië is ideaal. De piekmaanden zijn voorbij en zeker in het vroege voor- of late najaar is het er rustig. De maanden april en oktober worden gezien als tussenseizoen. Houd er wel rekening mee dat er in deze periodes kouder is en wat buien kunnen vallen en pak je tas dus verstandig in (denk hierbij aan: waterdichte schoenen, regenjack en een warme trui).

Natuur Georgie - badplaats Batumi

Reizen in de winter

De winter is over het algemeen de meest rustige periode om door Georgië te reizen. Deze periode loopt van november t/m maart. De wintersportliefhebber kan in de berggebieden zijn hart ophalen. Een rondreis door Georgië is in deze maanden ook goed mogelijk, kijk alleen wel goed naar welk gebied je gaat. Niet alles is even toegankelijk en we adviseren je hierin graag.

background-pattern