Menu background

Naar boven

jongetje vliegtuig tablet apps

Leukste tablet-apps voor kinderen op reis

blog

Geschreven op
donderdag 28 juni
Geschreven door
Shannon van Duyl
Delen op social media

De tablets zijn tegenwoordig niet meer weg te denken als je een lange reis gaat maken. Heeft jouw kind moeite met stilzitten? Het wachten begint natuurlijk al tijdens het inchecken op het vliegveld. Met deze zes apps hieronder vermaken jouw kinderen zich gegarandeerd. Downloaden maar.

1. NPO Zappelin

De Zappelin-app staat bekend om de app die alles in één heeft. Kinderen kunnen live televisie kijken, spelletjes spelen, tekeningen maken, dansjes doen, liedjes zingen en verhaaltjes lezen. De mooiste creaties van de kinderen gaan niet verloren, want ze kunnen worden opgeslagen op de telefoon. Let wel goed op dat je van tevoren het nodige downloadt, zodat de kinderen offline oude afleveringen kunnen terugkijken. Volgens de vakjury van de Media Ukkie Awards is deze app de meest complete en veilige app voor kinderen.

NPO Zappelin is gratis te downloaden voor Android en iOS.

2. Netflix

Bij ons is Netflix niet meer weg te denken. Onze kinderen kijken misschien wel vaker naar filmpjes en afleveringen via Netflix dan via de televisie. Maar er is dus ook een app van Netflix waar je deze filmpjes en afleveringen kan downloaden, dus offline kunt bekijken. Hierdoor kan jouw kind tijdens de vliegreis of op andere momenten zijn of haar favoriete filmpjes in het Nederlands kijken, ook als je de grens over bent. Voor deze app moet je wel een Netflix-account hebben. Bekijk ook de beste Netflix-series voor het hele gezin.

Netflix is gratis te downloaden voor Android en iOS.

3. Eenhoorn Flonkerglans

Creëer je eigen persoonlijke eenhoorn door allerlei kleuren, accessoires en stickers te combineren. Deze magische eenhoorn neemt jouw kind mee op avontuur in de drie betoverende werelden: de Wolkenhemel, het Toverwoud en de Snoepjeswereld. De reis door deze drie werelden zit vol verrassingen. Daarnaast leert je kind op een speelse wijze tellen van één tot twintig.

Eenhoorn Flonkerglans is te downloaden voor €3,59 voor Android en €4,49 voor iOS.

4. Bobo spelen

De app ‘Bobo spelen’ is zeker een aanrader voor kinderen vanaf vier jaar. Jouw kind gaat samen met Bobo op ontdekkingsreis in zijn huis, de speelboom. Achter alle deuren zitten vijftien leuke en educatieve spelletjes. Dat zijn er dus een heleboel. De spelletjes gaan over letters, cijfers, verhoudingen en kijk-en-vergelijkoefeningen. Daarnaast kan er ook gekeken worden naar de liedjes en afleveringen van Bobo. Let ook bij deze app op dat je alles van tevoren download, zodat de liedjes en filmpjes offline gekeken kunnen worden.

Bobo spelen is gratis te downloaden voor Android en iOS.

5. Jokie

De Efteling heeft de app ‘Jokie’ geïntroduceerd voor de allerkleinsten. Jokie gaat samen met zijn vogelvriendinnetje Jet als een echte ontdekkingsreiziger op pad. Met hun luchtballon vliegen ze naar de acht spelletjes om de wereld te verkennen. Deze app zorgt gegarandeerd voor eindeloos speelplezier voor kinderen vanaf twee jaar. Jouw kind kan, samen met Jokie en Jet, op safari gaan, muziek maken met het orkest, een pizza bakken en de onderwaterwereld ontdekken.

Jokie is gratis te downloaden voor iOS.

6. Disney Junior Play

Stap de magische wereld in van Disney Junior en jouw kind ontdekt alle favoriete Disney Junior-vriendjes en vriendinnetjes. Er moeten puzzels opgelost worden, er worden verkleedpartijtjes gehouden en de dokter moet geholpen worden met zijn kostuum. Ieder goed afgerond spelletje verdient een plaatje voor in het plaatjesboek. Jouw kind maakt, door deze spelletjes te doen, kennis met alle Disneyhelden.

Disney Junior Play is gratis te downloaden voor Android en iOS.

Meer apps voor op reis downloaden?

AppsAlle apps gedownload voor je kinderen en op zoek naar meer apps voor op reis? Bekijk dan deze apps, die je reis ontzettend gaan vermakkelijken en je echt niet mag missen!

 

jongetje vliegtuig tablet apps
background-pattern