Menu background

Naar boven

5 reisboeken die uitermate geschikt zijn voor je kinderen

blog

Geschreven op
woensdag 29 mei
Geschreven door
Shannon van Duyl
Delen op social media

Dat jij je als ouder goed voorbereidt op de volgende reis is niet meer dan logisch. Maar je kind vindt het ongetwijfeld ook heel spannend om misschien wel voor het eerst te gaan vliegen én in een totaal andere omgeving te belanden. Gelukkig zijn er tegenwoordig tal van reisboeken op de markt die niet alleen kunnen helpen bij de voorbereiding, maar ook nog eens ontzettend leuk zijn. We hebben ons favoriete leesvoer voor onderweg én thuis voor je verzameld. En als je je boeken koopt via YouBeDo; maak je de wereld gelijk een stukje mooier, want tot 12% van je aankoopbedrag gaat naar een goed doel. 

1. Life Hacks met kinderen onderweg

Een goede voorbereiding is het halve werk. Dit boek kun je zien als een goedgevulde toverdoos vol simpele, maar goed bruikbare handvaten waarmee reizen met kinderen een stuk relaxter wordt. Na het lezen van dit boek gaat jullie manier van reizen nooit meer hetzelfde zijn!

Life Hacks met kinderen onderweg kun je kopen via YouBeDo. Verkoopprijs: €12,95* 

*tot 12% van je aankoopbedrag gaat naar een goed doel

2. Heksje Mimi op vakantie

Als je kinderen nog nooit op vakantie zijn geweest en geen idee hebben wat ze te wachten staat, dan biedt het boekje ‘Heksje Mimi op vakantie’ uitkomst. Hierin wordt verteld over de eerste kampeervakantie van het heksje Mimi. Toegegeven, jullie zullen misschien geen tent hoeven opzetten en toverspreuken zullen ook weinig aan bod komen, maar een leuke voorbereiding is het wel.

Het boekje ‘Heksje Mimi op vakantie’ is onder andere te koop bij YouBeDo. Verkoopprijs: € 15,95*

*tot 12% van je aankoopbedrag gaat naar een goed doel

3. Ikke gaat vliegen

In het boekje ‘Ikke gaat vliegen’, geschikt voor kinderen vanaf zes jaar, wordt de eerste vliegreis van het meisje Ikke beschreven. Dit is de perfecte voorbereiding als je kinderen nog nooit hebben gevlogen, zodat je ze enigszins kunt voorbereiden op wat ze allemaal te wachten staat tijdens een vlucht. Leuk en leerzaam, dus. Ikke is trouwens een fervent wereldreiziger, want er zijn nog meer veel boekjes over Ikke die verschillende landen bezoekt.  Wie weet zit jullie bestemming er ook tussen!

De Ikke-serie is onder andere te koop bij YouBeDo. Verkoopprijs: vanaf € 11,45

*tot 12% van je aankoopbedrag gaat naar een goed doel

4. Reis om de wereld in 80 dagen


Het boek ‘Reis om de wereld in 80 dagen’ van Jules Verne is natuurlijk een van de meest legendarische reisboeken ooit geschreven. En het goede nieuws is dat er een uitgave is die geschikt is voor kinderen vanaf negen jaar! De eigenzinnige Fogg wedt met zijn vrienden dat hij in tachtig dagen tijd de wereld kan rondreizen en vertrekt samen met zijn butler op avontuur. Laten we hopen dat je kind niet dusdanig geïnspireerd raakt dat hij met jou een weddenschap wil afsluiten om de wereld rond te trekken!

Het kinderboek ‘Reis om de wereld in 80 dagen’ is onder andere te koop bij YouBeDo. Verkoopprijs: €10,-*

*tot 12% van je aankoopbedrag gaat naar een goed doel

5. Het Gouden Boek van Nijntjes Verre Reizen


Als je de allerkleinsten wilt voorbereiden op de reis die jullie gaan maken, dan biedt Nijntje natuurlijk altijd uitkomst. In het boek ‘Nijntjes verre reizen’ maakt ’s werelds beroemdste witte konijn kennis met de culturen en gebruiken van verschillende landen in Europa, Afrika, het Verre Oosten en zelfs de Noordpool. De kans dat jullie op die laatste plek belanden achten we klein, maar leuk is het wel!

‘Het Gouden Boek van Nijntjes Verre Reizen’ is onder andere te koop via YouBeDo. Verkoopprijs: €15,50*

*tot 12% van je aankoopbedrag gaat naar een goed doel

Nog meer entertainment

Wissel je (voor)lezen graag af met een leuke serie of film, een lekker muziekje of een fijne app? We hebben de beste kindvriendelijke Netflix-series, onze eigen Travel-playlist en de leukste tabletapps voor kinderen voor je op een rij gezet!

background-pattern