Menu background

Naar boven

7 x de beste Netflix-tips voor alle reisfanaten in jouw gezin

blog

Geschreven op
woensdag 29 mei
Geschreven door
Shannon van Duyl
Delen op social media

Tijdens lange vluchten of transfers is het maar wat fijn als je kinderen zich goed zelf weten te vermaken. Een echte uitkomst is het dan ook dat je via Netflix tegenwoordig series kunt downloaden op je mobiel of tablet zodat ze offline te bekijken zijn en jij je databundel er niet doorheen jaagt – als je tenminste niet vergeet om je dataroaming uit te zetten. Om je alvast een eindje op weg te helpen, hebben we de leukste reisseries en documentaires op Netflix uitgezocht die niet alleen geschikt zijn voor jou, maar stiekem ook best wel heel leuk voor je kinderen van verschillende leeftijden!

Robinson Crusoe


Laten we wel wezen: zo ongeveer elke reiziger droomt er stiekem wel van om een Robinson Crusoe-ervaring mee te maken op een onbewoond eiland met een idyllisch wit strand en palmbomen met kokosnoten. Nu kun je dat tegenwoordig al in het echt beleven in Thailand of Indonesië, maar vind je dat toch nog wat spannend, kun je ook wegdromen met de animatiefilm ‘Robinson Crusoe‘. Het vertelt het beroemde verhaal van de gestrande Robinson die moet zien te overleven tussen de exotische dieren op een onbewoond eiland.

Tales by Light


In de documentaire ‘Tales by Light’ nemen twee fotografen jullie mee op avontuur naar de meest afgelegen plekken ter wereld. Met foto’s van oceanen, bergen, savannes, dieren en mensen willen ze laten zien dat we zuinig moeten zijn op onze wereld en zijn bewoners. En zoals de fotografen zelf zeggen: “Achter elke indrukwekkende foto schuilt een indrukwekkend verhaal.” Wie weet steek je ook nog wat op van de fotografietips!

Unbranded


Vier mannen, zestien wilde mustangpaarden en één droom: van Mexico naar Canada rijden langs de westkust van Amerika. Dat zie je in de inspirerende documentaire ‘Unbranded’ uit 2015, die alleen al door de beelden van Noord-Amerika een echte aanrader is voor natuurliefhebbers. Daarnaast geeft deze documentaire het echte ‘cowboy op de prairie-‘gevoel. Wedden dat jullie na het zien van deze docu ook naar Noord-Amerika willen?

You vs Wild


In You vs. Wild zie je hoe Bear Grylls overleeft in de meest uitdagende landschappen ter wereld. Naast het zien van de meest spectaculaire landschappen leren jullie misschien ook nog wat handige survivaltips voor jullie reis. Wat deze serie éxtra leuk maakt is dat deze show interactief is en daardoor heb jullie helemaal zelf in de hand wat voor keuzes Bear moet maken tijdens zijn avonturen.

Jack Whitehall: Travels with my Father


In de serie ‘Jake Whitehall: Travels with my Father‘ gaat de Britse comedian Jack Whitehall op rondreis door Zuidoost-Azië met zijn starre vader Micheal Whitehall. Dat Jack een echte guystrip verwacht met feesten en overnachtingen in goedkope hostels valt niet echt in goede aarde bij zijn vader, die een culturele rondreis met enige luxe meer ziet zitten. Naast dat deze serie ontzettend komisch is, zul je ook belangrijke bezienswaardigheden van Thailand, Cambodja en Vietnam voorbij zien komen. Door de prachtige beelden van deze landen worden jullie ongetwijfeld geïnspireerd om ook eens een bezoekje aan deze Zuidoost-Aziatische parels te brengen.

Perú Tesoro Escondido


Gaat jullie volgende reis naar Peru of ben je benieuwd wat het land vol geschiedenis jullie te bieden heeft? De documentaire ‘Peru Tesoro Escondido‘ laat jullie alle hoogtepunten van Peru zien. Wedden dat jullie na het kijken ook staan te popelen om dit land zelf te ervaren?

Our Planet


De indrukwekkende documentairereeks ‘Our Planet‘, die werd ingesproken door niemand minder dan Sir David Attenborough, laat per landschap zien welke dieren er leven, maar ook wat de impact van klimaatverandering is. Datklinkt misschien als een zwaar onderwerp, maar jullie zullen zeker geïnspireerd raken door alle prachtige shots van de natuur in al haar glorie. Dat doet het hart van iedere reisfanaat sneller kloppen en grote kans dat jullie bucketlist dan ook enorm toeneemt na het kijken van deze serie.

Heb je nog meer tips voor andere families voor leuke reisgerelateerde Netflix-series, -documentaires of -films die je graag met je kinderen kijkt? Tip ons op info@riksjakids.nl!

Nog meer entertainment
AppsOok handig: de leukste reisboeken en beste tablet-apps voor je kinderen en lekkerste muziek voor tijdens een roadtrip!

background-pattern