Naar boven

Bali accommodatie

5x Hier wil je deze zomer verblijven met je gezin

blog

Ben jij nog opzoek naar bijzondere hotels met je gezin voor deze zomer? Say no more! Wij hebben uitgezocht welke van onze favoriete hotels nog plekjes beschikbaar hebben voor jouw gezin. Lees hier waar je verblijft in Italië, Griekenland, Zuid-Afrika, Vietnam en Amerika.
Decorative torn edge

Slapen bij de wijnboer in San Gimignano

Italië agriturismo

Een van onze favoriete kleinschalige adresjes in Italië is een agriturismo. Het is een wijn-guesthouse midden in de Toscaanse heuvels waar je het echte la dolce vita beleeft. De kamers zijn comfortabel, kindvriendelijk en heb je een eigen badkamer en zelfs airconditioning. Ga in de ochtend een stadje in de buurt verkennen en plof in de middag neer bij het zwembad met een heerlijk glas wijn (of fris) in de hand, van het bijhorende wijnveld. Bij San Gimignano is die nog beschikbaar voor deze zomer dus wees er op tijd bij!

Kampeer onder de sterren in Monument Valley

Monument Valley kamperen

Voor de avontuurlijke families onder ons is het kamperen in Monument Valley in het zuidwesten van Amerika een must! Zonder telefoon, wifi en andere elektronische apparaten beleef jij met je gezin een magisch avontuur. Met een ervaren gids ga je op pad naar je slaapplek tussen de rode rotsen van de Navajo. Je bouwt je tent hier zelf op en krijgt een matje en slaapzak uitgedeeld. Nadat de tenten zijn opgezet is het tijd voor het diner wat daar wordt klaargemaakt op een klein gaspitje. Als de zon eenmaal onder is verschijnen er duizenden sterren aan de zwarte lucht en wordt er kampvuurtje opgestoken waar je met de Navajo-gids en andere reizigers verhalen met elkaar uitwisselt. Plus het is echt leuk voor kinderen omdat het een grote zandbak is. Zo magisch als de sterrenhemel is, is het ook in de ochtend wanneer de zon de rotsen langzaam doet verkleuren.

Hijs de zeilen in Griekenland

Griekenland zeilen

Verken Griekenland vanaf het water! Een week lang vaar je over de knalblauwe Saronische Golf met een ervaren schipper, de ultieme kans om te leren zeilen en het uit te proberen. Onderweg vaar je onder andere de haven binnen van Poros, Aegina, Epidaurus en het vulkanische schiereiland Methanon. Ook doe je nog steeds gave activiteiten ook al ben je iedere dag zo’n vier á vijf uur op zee. In de boot liggen snorkelsets en weet de schipper de beste plekken om te ankeren en de onderwaterwereld te ontdekken. Tijdens je bezoek aan het vulkaneneiland Methanon moet je uiteraard een van de 27 vulkanen beklimmen. Dit is een kindvriendelijke wandeling van maar een uurtje in totaal. We raden aan om deze bouwsteen te doen met kinderen die in het bezit zijn van een zwemdiploma.

Luxe kamperen in Zuid-Afrika

Zuid-Afrika glamping

Bij Hermanus in Zuid-Afrika kun je in een hele leuke, kindvriendelijke, glamping verblijven. De glamping staat op een wijnboerderij tussen de heuvels. In deze luxe tent staat zelfs een persoonlijke keuken en badkamer! Elke ochtend word je verrast met een heerlijk ontbijt bij je tent. Naast het verse ontbijt krijg je ook nog eens een braaipakket bij je verblijf om je Zuid-Afrika-ervaring compleet te maken. Ook zit er een hot-tub en houtkachel bij je tent. Ben je het chillen in de hot-tub zat? Dan kun je ook zwemmen in het stuwmeer dichtbij. Natuurlijk mag je het wijnproeven van de wijnen die hier groeien, niet missen. Voor de kids wordt er natuurlijk een lekker glaasje frisdrank geregeld. Dit is het ideale verblijf voor jonge gezinnen. Je kunt namelijk zelf koken en het ritme van de dag bepalen met alle voorzieningen om je heen. Boek nu nog een onvergetelijke familie-reis door Zuid-Afrika voor deze zomer!

Traditioneel slapen in Halong Bay

Vietnam Halong Bay overnachting

Waarschijnlijk heb je wel eens gehoord van de magische rotsformaties van Halong Bay in Vietnam. Wat is nou gaver dan langs deze steile rotsen te varen en wakker te worden met uitzicht op deze formaties. Onze Vietnam-experts regelen deze overnachting graag voor je deze zomer. Wil je dezelfde ervaring maar dan met minder reizigers om je heen? Vind dan de rust in Bai Tu Long. Hier ga je kajakken tussen de rotsen door en slaap je ook op een traditionele jonk. Ben je op reis met jonge kinderen? Dan regelen we een tweepersoons kajak voor je zodat je samen dit avontuur kunt beleven.

Nog meer inspiratie opdoen? Lees meer reisblogs:

background-pattern