Naar boven

9 duurzame gadgets voor op reis

blog

Geschreven op
vrijdag 20 september
Geschreven door
Shannon van Duyl

Om tijdens je reis de impact op het milieu zo klein mogelijk te houden, kun je rekening houden met je water- en energieverbruik en afval. En laten daar nou een aantal héle toffe gadgets voor zijn … Wij tippen onze negen favorieten!

 1. Een Dopper

Met jullie eigen hervulbare waterfles op zak heb je geen eindeloze plastic waterflesjes meer maar hervullen jullie je waterfles telkens weer opnieuw. Zo hoef je nooit meer plastic flessen te kopen; dat is niet alleen kostenbesparend, maar voorkomt ook een hoop afval. Doppers zijn er in allerlei leuke kleuren, dus iedereen kan zijn eigen favoriet kiezen. En die Dopper komt op veel meer plekken ter wereld van pas dan je misschien zou denken, want er zijn veel landen in de wereld waar je gewoon uit de kraan kunt drinken. Wil je weten waar? Kijk dan eens op waterinhetbuitenland.nl Water in het buitenland.

Bekijk de doppers op shop.dopper.com/nl

2. Een deken in je broekzak

De Matador Pocket Blanket is een deken die je zo klein op kunt vouwen dat-ie in je broekzak past. Ideaal voor die momenten wanneer je geen bankje of stoel in de buurt hebt, maar wel graag wilt zitten – bijvoorbeeld op een nat grasveld, tijdens een tussenstop onderweg of op het strand. De ‘deken’ weegt 108 gram, is waterafstotend en razendsnel opvouwbaar. Hij is gemaakt van Cordura-textiel, hetzelfde materiaal als wat er gebruikt wordt voor bijvoorbeeld motorkleding en kan dus tegen een stootje! Wil je niet alleen een duurzame deken maar ook bijdragen aan het milieu? Ga dan voor de kleur ‘Ocean’. Voor elke ‘Ocean’ Pocket Blanket die verkocht wordt, zorgt Matador ervoor dat er één pond afval wordt verwijderd uit de oceaan.

Je kunt de pocket blankets vinden op matadorup.com

3. Metalen rietjes

Soms maken kleine dingen een groot verschil! Denk maar eens in: hoe vaak drinken jullie op reis met een rietje? Leer voordat jullie op reis gaan “doe dit drankje maar zonder rietje” in de taal van het land van bestemming en jullie dragen (ook) op reis je steentje bij aan een schoner milieu. Smaakt dat drankje ook nog eens extra lekker door. Kunnen je kinderen echt niet zonder een rietje? dan bieden deze metalen rietjes die je krijgt als je een Costa Rica-reis bij ons boekt wellicht uitkomst.

4. Gadgets op zonne-energie

Gadgets die zichzelf opladen met zonne-energie: wij houden ervan. Kennen jullie WakaWaka al? Onze eigen sustainable travel-expert Astrid tipte ‘m al in haar tips om duurzamer te reizen. WakaWaka, wat ‘helder licht’ in het Swahili betekent, is een Nederlandse sociale onderneming die zich inzet voor duurzame oplossingen voor licht en stroom in armoedegebieden. 1.2 miljard mensen in de wereld hebben geen standaard toegang tot elektriciteit en in veel arme landen worden gevaarlijke kerosine lampen gebruikt. WakaWaka ontwikkelde, mede dankzij crowdfunding, de WakaWaka Light: een compacte en draagbare lamp die werkt op zonne-energie. Maar ook is er de WakaWaka Power+ Powerbank, waarmee je wel 200 uur lang helder licht hebt én je smartphone 1,5 keer op kunt laden.

Je duurzame gadget vind je op waka-waka.com/nl/

5. Een dimbaar solar-lampje

De WakaWaka Light en WakaWaka Power+ geven lekker veel licht en zijn top als zaklamp. Maar ’s nachts, als nachtlampje, zijn ze misschien iets te veel van het goede. Gelukkig is er de Little Sun lamp: een dimbare lamp in de vorm van een zonnebloem – handig én ideaal voor kinderen die niet graag in het donker slapen. Met vijf uur opladen kun je de lamp wel vijftig uur op de gedimde stand aan hebben staan. Het bedrijf achter Little Sun is een certified B Corporation en produceert onder eerlijke en sociale omstandigheden. Voor elke verkochte lamp investeert Little Sun in het beschikbaar maken van licht en stroom voor mensen in Afrika en andere gebieden in nood.

De Little Sun is onder andere te koop via de webshop ecomondo.nl, een webshop met nog veel meer duurzame en ‘groene’ gadgets!

6. Een opvouwbaar boodschappentasje

Voor die paar snelle boodschappen bij de lokale (super)markt neem je natuurlijk niet je koffer of backpack mee. Een opvouwbaar boodschappentasje is alles wat je nodig hebt! In principe zijn dit soort boodschappentasjes overal te krijgen, maar onze favoriet zijn die van Reisenthel. Verkrijgbaar in allerlei toffe dessins en sommige tasjes kun je zelfs matchen met een poncho in hetzelfde patroon. Handig, voor die ene tropische regenbui in de jungle van Costa Rica, én eenmaal thuis ook voor die druilerige Hollandse herfstdagen.

Je kunt hem vinden op bol.com

7. Biologische zeep

Handzeep, douchegel, haarshampoo, afwasmiddel en wasmiddel voor de kleding … niemand zit te wachten op een hele rugzak of koffer vol met zeepproducten. Maar met kinderen zit een ongelukje in een klein hoekje, dus wat als je onderweg toch even een shirt of broek moet wassen? Dan is Bio Soap precies wat je nodig hebt. Deze biologisch afbreekbare zeep is geschikt voor het wassen van je handen, huid, haar, licht vervuilde kleding en de afwas én is te gebruiken in combinatie met zoet, brak en zout water. Ideaal!

Je kan hem vinden op bol.com

8. Een uitrolbare kleurplaat

Je kinderen vermaken tijdens een lange vlucht, het kan soms best een uitdaging zijn. Een kleurplaat is altijd een goed idee, maar in de handbagage krijg je waarschijnlijk niet zo snel een kleurplaat ongeschonden mee. Dan is een uitrolbare kleurplaat precies wat je zoekt! De uitrolbare kleurplaat van Mudpuppy is maar liefst 76 cm lang en zit in een stevig doosje. De kleurplaat is gemaakt van gerecycled papier (80%), is voorzien van gifvrije inkt en met de bijgeleverde krijtjes zonder schadelijke stoffen kunnen de kinderen naar hartenlust kleuren.

De uitrolbare kleurplaat van Mudpuppy is onder andere te koop via de webshop dekleinevogelaar.nl, een webshop met nog veel meer duurzame en ‘groene’ cadeaus voor baby’s, peuters en kleuters!

9. Koraalvriendelijke zonnebrandcrème

Wist je dat heel veel zonnebrandcrèmes een stof bevatten die koraalriffen aantast? De grootste boosdoener is de stof oxybenzone. Dit is een UV-filter dat toe wordt gevoegd aan zonnebrandcrème, en dat tijdens jullie verkoelende duik in zee terechtkomt op het koraal. Al kleine hoeveelheden zonnebrandcrème hebben een verstorend effect op de ontwikkeling van koraallarven. De larven kunnen dan niet meer uitgroeien tot volwassen koraal. Oei, dat willen we niet!

Ga daarom voor koraalvriendelijke zonnebrandcrème, zoals die van Attitude. Deze zonnebrand op basis van zink is vrij van onder andere schadelijke nanodeeltjes, parabenen, siliconen en chemische UV-filters. En het fijne is: Attitude heeft een hele lijn voor baby’s en kids. Fijne producten met natuurlijke ingrediënten, voor het hele gezin!

Je kan de zonnebrandcrème vinden op bol.com

Inpakken maar

Al die nieuwe gadgets moeten natuurlijk wel in de koffer passen. Met deze inpaktips gaat dat zeker lukken!

 

 

background-pattern