Naar boven

Nederland

6 leuke activiteiten voor tijdens je vakantie in Nederland

blog

Geschreven op
vrijdag 24 juli
Geschreven door
Shannon van Duyl

Een (verre) reis zit er nu misschien even niet in. Maar ook in Nederland zijn er genoeg plekken te vinden waar je je even ver weg waant. Lekker de natuur in of bezoek bij minder weer een museum of dierenpark. We hebben onze favorieten voor je op een rijtje gezet.

1. Het Tropenmuseum in Amsterdam

Dit is een museum over wereldculturen waarbij verschillende objecten stuk voor stuk een menselijk verhaal vertellen. Universele menselijke thema’s zoals rouwen, vieren, versieren, bidden of vechten komen hierin terug. Ze maken nieuwsgierig naar de enorme culturele diversiteit die de wereld rijk is. In het Tropenmuseum ontdek je dat we op de verschillen na, allemaal hetzelfde zijn: mens.

Voor gezinnen
Als je Tropenmuseum Junior binnenstapt, stap je in een andere wereld.  Je kunt hier zien, aanraken, beleven en meedoen.  Kinderen worden gestimuleerd om met een open blik de wereld te bekijken. In het weekend zijn er speciale juniortours (6 tot 13 jaar) en familietours (alle leeftijden). Schrijf je in en start je reis!

2. Afrika museum in Berg en Dal

Je kunt al raden waar dit museum over gaat, Afrika! Er is een binnen- en buitenmuseum. Je ziet hier allerlei traditionele objecten die je laten zien hoe de rituelen vroeger in zijn werk gingen in verschillende Afrikaanse landen. Buiten kun je zien hoe mensen leven in bijvoorbeeld Lesotho.

Voor gezinnen
Dit museum spreekt zeker tot de verbeelding zowel bij volwassenen als kinderen. Bekijk deze video om een idee te krijgen wat je kunt verwachten.

3. Museumpark Orientalis in Heilig Landstichting

In dit openluchtmuseum kun je meer leren over de godsdiensten en cultuur uit het Midden-Oosten. Je maakt een rondreis door een bosrijke omgeving en ontdekt in drie themadorpen (Joodse dorp, Arabische dorp en Romeinse straat) wat religie en cultuur betekent voor het leven van vandaag. Je leert dat we in een multiculturele samenleving meer met elkaar delen dan je denkt.

Voor gezinnen
Een heerlijke dag buiten waar je ook nog iets opsteekt. Kinderen krijgen een rugzak met opdrachten die ze kunnen helpen bij de ontdekkingstocht door de tijd.

4. Zandvlaktes in Nationaal Park Loonse en Drunense Duinen

Oké, het zijn misschien niet de woestijnduinen van bijvoorbeeld Amerika of Namibië, maar ook deze vlaktes zijn heel bijzonder en te vinden in Nederland! De zandverstuivingen, de naaldbossen, je waant je even totaal ergens anders. Heerlijk om een wandeling te maken dwars de vlaktes over, met geen gebouwen in zicht, alleen maar natuur. Heerlijk!

5. Zoetwatergetijdengebied in de Biesbosch NP

Stap in een kano of boot vlakbij Dordrecht, Werkendam of Drimmelen en vaar de prachtige natuur in. Je vergeet bijna dat je in Nederland bent. Dit gebied is uniek in de wereld. Het is zoetwater, maar door de Nieuwe Waterweg staat het in verbinding met de zee en heeft het gebied ook te maken met eb en vloed. Vanuit de boot zie je misschien wel bevers en zeearenden. Met je kano vaar je door kleine waterweggetje.

6. Wildlands in Emmen en Burgers Zoo in Arnhem

Last, maar zeker not least. Reis de hele wereld over in onze favoriete dierenparken. Bezoek de jungle en vaar door de rivier om olifanten te spotten in Wildlands. Of wandel over de bamboo bruggetjes in Burgers Bush en spot tropische vogels en zelfs vliegende honden!

Meer een safari type? Rijd met een truck over de savanne en spot zebra’s en struisvogels in Wildlands’ Serenga. Of ga naar Burgers’s Desert en waan je in de Sonora- en Mojave woestijn. Tel de cactussen en zoek de ratelslangen. In één dag reizen jullie hele wereld over!

Na deze rondreis is het tijd om je echte volgende rondreis te plannen!

En… waar gaat die naar toe? Vraag nu je persoonlijke rondreis-op-maat aan. Reis je met je gezin, dan helpen onze specialisten voor family rondreizen je graag verder.

Nederland
background-pattern