Naar boven

Het beste van Galapagos: Santa Cruz, Isabela en San Cristobal

bouwsteen

 • Reisschema:
  Isabela, Santa Cruz en San Cristobal
 • Reisduur:
  8 dagen / 7 nachten
 • Activiteiten:
  Snorkelen bij Tintoreras, food tour en ceviche workshop
 • Reissom:
  Vanaf € 1.215,- p.p. bij 2 personen (exl. vluchten t.w.v. ongeveer €600 p.p.)
 • Alternatief:
  Vanaf € 1.685,- p.p. bij 2 personen met bezoek boerderij met reuzenschildpadden, wandeltocht met gids bij Sierra Negra, boottocht naar onbewoond eiland en snorkelen bij Kicker Rock
 • Optioneel:
  O.a. kajakken, mountainbiken, boottocht naar onbewoond eiland en wandelen bij Sierra Nega met gids
Hoogtepunten:
✓ Een week op de drie bewoond eilanden van de Galapagos
✓ Flexibel pakket: breid het basispakket uit met optionele excursies
✓ Of ervaar alle hoogtepunten van Galapagos met ons complete pakket
✓ Snorkel tussen pinguïns, zeeleeuwen en schildpadden bij Tintoreras
✓ Leer de keuken kennen tijdens een korte food tour en leer ceviche maken bij een strandtent
✓ Optioneel: o.a. snorkelen bij Kicker Rock, boottocht naar onbewoond eiland, mountainbiken op Isabela
✓ Upgrade: kies voor hotels met zwembad
Decorative torn edge

Eilandhoppen bij de Galapagos

Hét paradijs om wildlife te spotten, maar toch ook meer bewoond dan je misschien verwacht. Elk eiland heeft zijn eigen charme, waarvan er drie bewoond zijn: Isla Isabela, Isla Santa Cruz en Isla San Cristobal. Op elk eiland kun je jezelf gemakkelijk een week laten verwonderen, maar voor de meeste afwisseling bezoek je ze allemaal en dat doe je bij deze bouwsteen.

Het standaardpakket geeft je veel vrijheid, we hebben maar een aantal excursies ingepland: snorkelen bij Tintoreras, ceviche workshop en food tour. Wil je een compleet pakket met excursies, zoals snorkelen, hiken bij een vulkaan en een boottocht? Kies dan voor de variant onderaan de pagina.

Decorative torn edge

Dag 1 – Santa Cruz, aankomst

Na een vlucht van drie uur kom je aan op de Galapagos eilanden. Je wordt opgewacht door je gids die vandaag met je meereist. Eerst neem je samen de bus naar het Itabaca kanaal, waar je de oversteek maakt naar het nabijgelegen eiland Santa Cruz. Hier staat de auto van je gids klaar om je via de hooglanden naar de haven van Puerto Ayora te brengen. Onderweg bezoek je een lokale boerderij waar je reuzenschildpadden ontmoet die hier in het wild leven. De schildpadden wandelen in vrijheid rond, maar komen naar de boerderij om te eten. Zelf lunch je ook bij de boerderij.

Decorative torn edge

Dag 2 – Speedboot naar Isabela

Vandaag vertrek je met de speedboot naar je volgende eiland, hierna kom je weer terug bij Santa Cruz, dus geen zorgen dat je hier te weinig tijd hebt besteed. Hier ontmoet je onze lokale contactpersoon die je uitleg geeft over het programma van de komende dagen. Aan het eind van de middag heb je tijd om het stadje te verkennen. Wij hadden een onbewoond eiland verwacht waar we zouden struikelen over de meest unieke dierensoorten ter wereld.

Een verblijf op de Galapagos is prijzig omdat het beschermd gebied is, er een beperkt aantal verblijfplaatsen is en alles geïmporteerd wordt. Aangezien je deze dagen veel op pad bent, hebben we om deze reden gekozen voor eenvoudige hotels. Deze hotels zijn simpeler dan de hotels die je gewend bent tijdens de rest van je Ecuadorreis. De hotels zijn wel kleinschalig, hebben vriendelijke eigenaren en liggen op loopafstand van de haven.

Decorative torn edge

Dag 3 – Snorkelen bij Tintoreras

Na je ontbijt is het tijd om je klaar te maken voor een paar uur snorkelen en wandelen. Met de boot en een gids vaar je naar de nabijgelegen vulkanische rotsformaties van Tintoreras voor een grote kans om te snorkelen met pinguïns. Dit is één van de weinige eilanden waar je ze kunt zien van dichtbij, en met een beetje geluk willen ze met je spelen. Ook de tropische vissen, leguanen en rifhaaien kun je hier verwachten. Snorkelen combineren met een tocht in een kajak met transparante bodem? Onderaan de pagina vind je hierover meer informatie.

Optioneel: voor wie niet genoeg kan krijgen van snorkelen, regelen we graag een snorkeltour bij Los Tuneles. Dit zijn vulkanische bogen en tunnels waar je doorheen kunt snorkelen. De ideale schutplaats voor bijvoorbeeld rifhaaien, die je hier ook zeker veel gaat zien.

Decorative torn edge

Dag 4 – Optionele excursie en tocht naar Santa Cruz

Na je ontbijt heb je nog vrije tijd tot na de lunch. Genoeg tijd om te gaan mountainbiken op het eiland. Fiets op je mountainbike naar de trail ‘Complejo de Humedales y Muro de las Lágrimas’ en je bent in ongeveer 40 minuten bij het eindpunt van ‘Muro de las Lágrimas’, dit zijn overblijfselen die ons eraan herinneren dat er ooit mensen gevangen gehouden werden op Isabela. Of wandel met gids langs de Sierra Negra.

Je hebt nog tijd om te lunchen op Isabela en vertrekt daarna met de boot voor de terugreis naar Santa Cruz, waar je ook gaat overnachten. Je verblijft in een eenvoudig hotel in het levendige Puerto Ayora, de grootste stad van de Galapagos. Hier is het een jewelste van boutique winkels, gezellige restaurants en een haventje met zeeleeuwen, pelikanen, leguanen en een mysterieuze onderwaterwereld. Je gids van vandaag neemt je mee naar de leukste plekjes om te eten en laat je verschillende lokale lekkernijen proeven.

Decorative torn edge

Dag 5 – Vrije dag op Santa Cruz

Vandaag heb je nog veel tijd om het eiland zelf te gaan ontdekken. Wij vonden het leuk om deze ochtend te wandelen naar Tortuga Bay. Een korte wandeling naar een idyllisch strand, waar je ontzettend veel leguanen gaat zien. Hier kun je relaxen, zonnebaden en zwemmen. Neem je snorkel mee, wij zagen een aantal rifhaaien en zelfs een baby-hamerhaai! Na een lunch in één van de hippe restaurants van Puerto Ayora besloten we nog te snorkelen in het haventje, een heerlijke dagbesteding. Voor de duikers onder ons: je kunt geweldig duiken bij Gordon Rocks. Wij doken hier met een grote school hamerhaaien, schildpadden, mantaroggen en barracudas. De duik kun je gemakkelijk ter plekke regelen.

Optioneel: voor wie meer van de eilanden rondom Santa Cruz wil zien, regelen we graag een boottocht naar één van de onbewoonde eilanden. Vraag je reisspecialist naar de mogelijkheden.

Decorative torn edge

Dag 6 – Santa Cruz – San Cristobal, ca. 2 uur varen

De ochtend heb je ter vrije besteding op Santa Cruz. Om 13.30 uur word je verwacht op de pier waar de ferry naar San Cristobal vertrekt. De rit van zo’n 2 uur per speedboot kan hobbelig zijn en heb je geen zeebenen dan raden we je aan om een pilletje tegen zeeziekte te nemen. In de haven van San Cristobal staat onze lokale contactpersoon je op te wachten. Hij/zij brengt je naar je hotel en vertelt meer over het programma op dit eiland. De rest van de middag heb je de tijd om over de boulevard te wandelen waar je kunt kijken naar de vele zeeleeuwen die er slapen. Wil je liever zelf even bijkomen, ga dan naar een van de nabijgelegen stranden.

Vandaag ga je ook ceviche leren maken bij Playa Mann. Je lerares verkocht altijd deze lekkernij in de haven, maar heeft inmiddels een eigen restaurantje gestart. Dit visgerecht is beroemd in de gehele regio en niemand maakt hem lekkerder dan haar.

Decorative torn edge

Dag 7 – Een vrije dag op San Cristobal

Een vrije dag op de Galapagos die je geheel naar eigen wens in kunt vullen. Je kunt vandaag bijvoorbeeld op eigen gelegenheid snorkelen met zeeleeuwen bij Playa Lobita en wandelen naar de Cerro Tijeretas om fregatvogels te spotten. Deze vogels blazen zijn beroemd vanwege hun felrode nek die ze kunnen opblazen. Of wij regelen een snorkeltocht voor je naar een onbewoond eiland. Heb je genoeg gesnorkeld op de Galapagos, dan raden we zeker een halve dagtour naar de hooglanden van San Cristobal aan. Je bezoekt dan o.a. het meer van Junco, een broedcentrum van de reuzeschildpad en één van de mooiste stranden omringd door mangrove bij Puerto Chino. Onderaan de pagina vind je meer informatie over de optionele excursies.

De dag kun je afsluiten met een biertje in de lokale bierbrouwerij, als je wilt natuurlijk. De eerste ronde is van ons.

Optioneel: Voor de ultieme snorkelervaring ga je naar Kicker Rock, snorkelen tussen de Galapagos-haaien, zeeleeuwen en schildpadden.

Ben je een ervaren duiker? Je kunt ook duiken bij Kicker Rock. Omdat duikervaring en -brevettering zo persoonlijk is raden we aan om dit ter plekke te regelen, er zijn veel duikscholen op het eiland.

Decorative torn edge

Dag 8 – San Cristobal, vertrek

Vlieg je pas ’s middags terug dan heb je in de ochtend nog even tijd om naar het strand te gaan. Anderhalf uur voordat je vlucht vertrekt word je opgehaald en naar de luchthaven gebracht. Geniet onderweg nog voor het laatst van het unieke landschap en de dieren. Blijf onderweg goed opletten, want de dieren duiken op de gekste plekken op. Zo landde er ineens een pelikaan op het dak van ons busje. Voordat je incheckt voor de terugvlucht is het de moeite waard om bij de winkeltjes een Galapagos-stempel voor in je paspoort te vragen. Het bewijs dat je er echt geweest bent. Deze stempel samen met je foto’s en verhalen zullen herinneren aan deze reis door de schatkist van Charles Darwin.

Decorative torn edge

Beste reistijd Galapagos eilanden

Je kunt het hele jaar door de Galapagos eilanden bezoeken en elke periode heeft unieke gebeurtenissen. Op onze Ecuador website vind je de Galapagos natuurkalender met een uitgebreid overzicht per maand.

Let op!

Uitzondering op de ANVR annuleringsvoorwaarden: bij annulering van het Galapagos programma gelden afwijkende annuleringsvoorwaarden. Tot 62 dagen voor vertrek zijn de annuleringskosten 50% en vanaf 61 dagen voor vertrek is dit 100%.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Het beste van Galapagos: Santa Cruz, Isabela en San Cristobal

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

galapagos hotel zwembad
san cristobal zwembad ecuador
Variant
1

Het beste van Galapagos: Santa Cruz, Isabela en San Cristobal - met zwembad

 • Reissom:
  Vanaf € 1.405,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  7 nachten in een hotel met zwembad inclusief ontbijt en landprogramma zoals hierboven beschreven

Verblijf je liever in een hotel met zwembad tijdens je verblijf op de Galapagos eilanden? Kies dan voor onze standaard categorie hotels. De accommodaties in deze categorie iets comfortabeler dan onze budget hotels. Zo zijn de kamers en ontbijtruimte iets ruimer voor meer comfort.

De rest van de excursies zijn zoals omschreven in de bouwsteen.

Het programma is als volgt:
Dag 1 – Aankomst, transfers en bezoek aan reuzeschildpadden ranch met gids (met lunch)
Dag 2 – Speedboot naar Isabela
Dag 3 – Snorkel tour Tintoreras
Dag 4 – Optionele excursie, speedboot naar Santa Cruz, food tour in Puerto Ayora
Dag 5 – Vrije dag – optioneel boottocht naar een onbewoond eiland met wandeling
Dag 6 – Speedboot naar San Cristobal, ceviche workshop
Dag 7 – Vrije dag – optioneel snorkelen bij Kicker Rock, bezoek aan hooglanden met gids of snorkelen bij een onbewoond eiland
Dag 8 – Vertrek

Decorative torn edge
hotel Santa Cruz Galapagos
hotel Santa Cruz Galapagos 3
hotel Santa Cruz Galapagos 2
hotel Isabela Galapagos
hotel Isabela Galapagos
hotel Isabela Galapagos
hotel San Cristobal Galapagos 2
hotel San Cristobal Galapagos 2
hotel San Cristobal Galapagos 2
Isabela Los Tuneles Galapagos
Highland tour San Cristobal-10
Bartolome onbewoond eiland Galapagos
Stranden Galapagos
Sierra Negra Galapagos
Santa Cruz pelikaan
Variant
2

Het beste van Galapagos - met bezoek aan schildpaddenboerderij, hiken met gids bij Sierra Negra, boottocht naar onbewoond eiland en snorkelen bij Kicker Rock

 • Reissom:
  Vanaf € 1.685,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  2 overnachtingen op Isabela, 3 overnachtingen op Santa Cruz, 2 overnachtingen op San Cristobal met compleet pakket aan excursies

Wil je je korte verblijf op Galapagos liever niet invullen met culinaire, culturele activiteiten? Wij regelen dan een compleet pakket voor je waar je in dezelfde accommodaties overnacht, maar waar de food tour en kookworkshop worden omgewisseld naar een boottocht naar een onbewoond eiland en snorkelen tussen de haaien bij Kicker Rock. Daar zit natuurlijk ook het bezoek aan de reuzenschildpadden bij de ranch in de hooglanden op Santa Cruz bij.

Het programma is als volgt
Dag 1 – Aankomst, transfers en bezoek aan de schildpadden ranch (met lunch)
Dag 2 – Transfers en speedboot naar Isabela
Dag 3 – Hiken met gids bij Sierra Negra
Dag 4 – Snorkelen bij Tintoreras, transfers en speedboot naar Santa Cruz
Dag 5 – Boottocht naar onbewoond eiland (met lichte lunch)
Dag 6 – Transfers en speedboot naar San Cristobal, vrije dag
Dag 7 – Snorkelen bij Kicker Rock
Dag 8 – Vertrek, transfers naar vliegveld

Decorative torn edge

Deze bouwsteen is goed te combineren met

San Cristobal Kicker Rock-3
bouwsteen

San Cristobal Galapagos: Snorkelen met haaien & zeeleeuwen

 • Isla San Cristobal, Galapagos
 • 4 dagen / 3 nachten
 • Vanaf € 605,- p.p. bij 2 personen (excl. vluchten)
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
galapagos leguaan
bouwsteen

Galapagos eilandhoppen: proeven van Santa Cruz en San Cristobal

 • Santa Cruz, San Cristobal en een omliggende onbewoond eiland
 • 5 dagen / 4 nachten
 • Vanaf € 795,- p.p. bij 2 personen (exl. vluchten t.w.v. ongeveer €600 p.p.)
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Isabela Los Tuneles Galapagos
bouwsteen

Isabela Galapagos: Wildlife & vulkanen

 • Isla Isabela, Galapagos
 • 4 dagen / 3 nachten
 • Vanaf € 630,- p.p. bij 2 personen (excl. vluchten)
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Santa Cruz haven Galapagos
bouwsteen

Santa Cruz Galapagos: Eilandleven & reuzenschildpadden

 • Isla Santa Cruz, Galapagos
 • 4 dagen / 3 nachten
 • Vanaf € 715,- p.p. bij 2 personen (excl. vluchten)
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern