Naar boven

Auto huren

Autohuurvoorwaarden Rex

Autohuurvoorwaarden

Hieronder staan alle Cuba autohuur voorwaarden van onze autoverhuurmaatschappij REX overzichtelijk vermeld.

Waarom autohuur via Riksja Cuba?

– Een groot deel van onze reizigers naar Cuba haalt een huurauto op in Havana en levert hem in de buurt van Holguin in. Onze autoverhuurmaatschappij is de enige maatschappij op Cuba die géén drop-off kosten rekent wanneer je de auto bij een ander kantoor inlevert dan waar je de auto ophaalt. Wanneer je de huurauto bij een hotel moet achterlaten (omdat er geen kantoortje in de buurt is) dan komen er wel drop off kosten bij. Dit zal een uitzondering zijn.
– Bij onverhoopte problemen is de hulp die REX biedt, beoordeeld als best georganiseerd en klantvriendelijkst, essentieel in een land als Cuba.

Inbegrepen bij Cuba autohuur:

Ongelimiteerde kilometers, lokale belasting, een goede en gedetailleerde routekaart en info materiaal.

Niet inbegrepen kosten ter plaatse:

Dit zijn in ieder geval:
– De SCDW (casco) en LDW (diefstal) verzekering. Deze dient lokaal te worden voldaan, bij pick-up van de auto. De hoogte van de verzekering hangt af van het autotype. Voor de standaard middenklasse auto is deze verzekering CUC 20,- per dag.
– de brandstof (circa € 1,15 p/ltr)
– borgsom a 200 CUC in totaal – afhankelijk van autotype – wordt gereserveerd per creditcard, zie verder hieronder.
– tweede bestuurder
Alle kosten die ter plaatse moeten worden voldaan zijn onder voorbehoud van wijziging. De autoverhuurder heeft het recht deze indien nodig zonder voorafgaande aankondiging aan te passen.

SCDW (Super Collision Damage Waiver)

Een SCDW verzekering afsluiten doe je ter plaatse en is verplicht, hiermee heb je het eigen risico ingedekt. Bij schade is er dan geen eigen risico. Ruitenschade, bandenschade en schade door zand en water is niet gedekt. De complete voorwaarden vind je op het contract wat je bij het ophalen ondertekent. Voor de LDW is het eigen risico niet af te kopen. De auto’s van REX zijn met een speciaal systeem beveiligd waardoor ze zonder sleutel niet rijden. Autodiefstal kan dus alleen als de dief in bezit is van de sleutel en komt eigenlijk nooit voor.
Voor eigen rekening zijn altijd ter plaatse een evt. boete van 50.00 CUC als je de kopie van de huurovereenkomst verliest of de auto smerig inlevert; boetes die de verkeerspolitie op het contract heeft aangetekend (ook daarom dit contract goed bewaren…) en evt. schade aan banden en velgen. Bij ongeluk of diefstal is de huurder verplicht direct contact op te nemen met de politie, een schade rapport in te vullen en de verhuurder te verwittigen en het voertuig veilig te stellen om verdere schade te voorkomen.

Brandstof/afrekening:

Bij het ophalen van de auto is de tank altijd vol. De tank zo leeg mogelijk inleveren is het makkelijkst. Loodvrije benzine heet ‘Especial’ en kost CUC 1,50 per liter (1,15 euro) dus niet duur. Bij alle grotere steden is een benzinepomp in de buurt. Vanwege de grote afstanden tussen steden is het raadzaam je tank altijd half vol te houden. Heb je op de dag van vertrek bijvoorbeeld nog een halfvolle tank, tank dan eerst vol. Je kunt vaak met een creditcard de betaling voldoen, waarbij ook naar uw paspoort wordt gevraagd. Wij adviseren het te betalen bedrag altijd ook in CUC bij te hebben. Uitval van autorisatiesysteem komt regelmatig voor. In Cuba is een goedkoop soort benzine in omloop die verdund is. Tank àltijd Especial. Voor schade aan de auto veroorzaakt door het tanken van verkeerde benzine ben je zelf verantwoordelijk. Bij benzinepompen kan vaak wel met creditcard betaald worden, maar soms alleen in cash. Een officiële rekening is niet overal mogelijk. We raden aan om bij het inleveren van de auto voor de zekerheid te vragen om een uitgerekend en ondertekend contract en ingevulde creditcardslip; men kan dan later niet nog andere kosten in rekening brengen. Rex accepteert de volgende credit cards: Visa, Mastercard, Eurocard en JCB.

One way kosten:

In Cuba worden door autoverhuurder REX geen drop-off kosten berekend tussen:
Havana – Varadero
Havana – Santiago de Cuba
Havana – Holguin
Voor drop-off bij Playa Pesquero geldt dat je de auto moet inleveren bij het kantoortje in Guardalavaca. Je kunt dan per taxi terug naar Playa Pesquero, dit kost ca. 10 CUC en duurt 20min. Voor drop-off van de auto in Playa Santa Lucia geldt een drop-off toeslag van CUC 70 en Viñales geldt een drop-off toeslag van CUC 170,-.
Overige drop-off plaatsen op aanvraag. Helaas is het niet mogelijk de auto in te leveren bij het haventje naar Cayo Levisa. Drop-off tarieven betaal je altijd in ter plaatse; ze zijn exclusief btw (iva, 15%)

Luchthaventoeslag:

Haal je de auto op de luchthaven op, dan wordt door REX géén airport fee’ gerekend.

Contract fee, Frequent Flyers:

Voor het opmaken van het huurcontract geldt bij REX geen Vehicle License Fee. Onze tevoren geboekte, speciale tarieven geven helaas geen recht of Frequent Flyer voordelen.

Extra voorzieningen:

Kinderzitjes zijn lastig verkrijgbaar in Cuba, we kunnen ze voor je aanvragen maar wil je zekerheid dan kun je ze het beste zelf meenemen vanuit Nederland. Het dragen van gordels op de achterbank is, net als in Nederland, verplicht.

Borgsom:

De borgsom en overige kosten betaal je ter plaatse per creditcard op naam van de bestuurder. De hoogte hiervan is afhankelijk van auto type, verhoogd met de borgsom voor een volle tank en eventuele opties ter plaatse. Auto’s mogen met een lege tank worden ingeleverd. De borgsom ontvang je bij geen schade uiteraard retour. Bij het ophalen van de wagen een blanco creditcardslip als waarborg te tekenen. Deze wordt bij het inleveren van de wagen, indien je zonder schade heeft gereden, weer verscheurd.

Rijbewijs en leeftijd:

Je moet bij Cuba autohuur tenminste 1 jaar in het bezit van een rijbewijs zijn. Dat geldt ook voor eventuele medebestuurders. Een internationaal rijbewijs is niet verplicht. De minimumleeftijd van bestuurder en medebestuurders is 21 jaar. Voor bestuurders onder de 25 jaar berekent REX géén toeslag.

Extra bestuurder:

De kosten van een extra bestuurder zijn CUC 10 en zijn/haar naam moet op de overeenkomst van REX rent a car zijn vermeld. Van alle bestuurders moeten op het huurcontract de paspoortnummers zijn vermeld. Controleer dit, anders geldt de verzekering niet. Maximum 2 co-bestuurders per contract.

Huurperiode:

De minimum huurperiode bij Cuba autohuur is 2 dagen (een dag bestaat uit 24 uur). Breng je de auto te laat terug, dan ben je extra uren of dagen huur verschuldigd. Dit tegen het lokale tarief (niet tegen ons speciale contracttarief) en exclusief belastingen. Breng je de auto eerder terug, dan is restitutie niet mogelijk. Wanneer je de auto om 09:00 uur ophaalt en na 10 dagen om 17:00 uur inlevert, ben je 11 dagen autohuur verschuldigd.

Ophalen / Terugbrengen:

Je kunt de auto ophalen op de luchthaven of bij een stadskantoor als die geopend zijn. Doe dit wel binnen 1 uur na de tevoren afgesproken tijd, wil je de reservering gehandhaafd zien. Onverhoopt later terugbrengen van je auto kost je (een deel van) de hele dagprijs tegen lokale tarieven.

Auto categorie:

Zoals overal ter wereld zijn reserveringen op basis van categorie en niet van merk of type. Genoemde types zijn voorbeelden. Als de gehuurde categorie onverhoopt niet beschikbaar is, wordt een grotere aangeboden tegen dezelfde prijs. Wil je ter plaatse zelf een grotere auto dan betaal je een toeslag op basis van de lokaal geldende tarieven.

Bagage:

De ruimte in de achterbak is altijd beperkt. Vaak wordt, als met meer dan 2 personen wordt gereisd, meer bagage meegenomen dan mogelijk in de auto. Zachte reistassen zijn daarom altijd praktischer dan harde koffers.

Bij nood:

REX heeft een 24-uurs noodnummer wat je ter plaatse kunt bellen. Verdere ondersteuning krijg je bovendien van onze lokale agent.

Boetes:

Voor het verwerken van boetes wordt door REX een toeslag in rekening gebracht. Betaal nooit cash aan een verkeers/politieagent zonder eerst contact te hebben opgenomen met Rex.

Wijzigingen voorbehouden:

Alle informatie over lokale tarieven, achterlatingkosten, verzekeringspremies en voorwaarden kunnen zonder voorgaande kennisgeving worden gewijzigd of onder invloed van lokale wetgeving worden gewijzigd. Gedetailleerde voorwaarden staan altijd op de huurovereenkomst bij het ophalen van de auto.

Huurauto Cuba reisadvies:

Wij raden je aan om na aankomst in Cuba niet direct de huurauto in te stappen om nog een paar uur naar je overnachtingsplaats te rijden. Het is prettiger en veiliger om eerst even te acclimatiseren en uit te rusten van je vlucht. In Cuba hebben de weggebruikers ander verkeersgedrag dan in Nederland en gelden soms afwijkende verkeersregels. De meeste reizigers die voor een Cuba self drive kiezen, vliegen aan op Havana, brengen enkele dagen door in de stad en halen dan de auto op.

Wegennet:

Met de auto’s is in principe op alle verharde wegen te rijden. Bij het ophalen krijg je informatie over eventuele laatste wijzigingen voor wat betreft de wegconditie. Je gemiddelde snelheid is op de grote doorgaande wegen ca. 80 km /uur; op de kleinere wegen ca. 50 km/ uur.

background-pattern