Menu background

Naar boven

Beschikbaarheid West Canada reis

blog

Wij maar denken dat doordat de parkenpas vorig jaar gratis was, iedereen toen naar Canada op reis wilde. Maar het lijkt dit jaar nog wel drukker te zijn en Canada is nog populairder geworden. Canada heeft een korte reisperiode door het klimaat waardoor de reisperiode van mei tot eind oktober duurt. Alleen kan het in mei en oktober best fris zijn en de meeste reizigers hebben toch vakantie in juli en augustus net als de Canadezen zelf. Daarom is dit ook al jaren de meest populaire reisperiode. Reizigers boeken ook steeds eerder hun reis en daarom lopen wij nu al tegen beschikbaarheidsproblemen aan.

Decorative torn edge
Geschreven op
woensdag 21 februari
Geschreven door
Lenneke van de Mast
Delen op social media

Bij Riksja Travel werken wij het liefst met kleinschalige accommodaties, zoals knusse lodges en houten huisjes, maar die hebben ook minder kamers dan de grote onpersoonlijke motels. Dus als je niet vast zit aan de zomervakantie dan kun je het beste de reis in juni of september maken, dan ook wel veel kans op het spotten van wilde dieren. Als je de reis met kinderen wilt maken in de zomervakantie dan is het wellicht beter om de reis uit te stellen naar volgend jaar.

Of je kiest voor een reis naar Oost Canada!?

Het is korter vliegen, goedkoper en rechtstreeks met KLM. Je vindt er meer afwisseling van natuur met bruisende steden en de rijafstanden met de huurauto zijn korter.

Elke stad is weer totaal anders door de Engelse en Franse invloeden. Bewonder de skyline vanaf het water in Toronto, laat je meevoeren door een typisch Engelse dubbeldekker door Brits Ottawa en geniet van een overheerlijke baguette in één van de bistro’s van Frans Québec. Ook Montréal vinden we een typisch Franse metropool die de moeite waard is voor een bezoek. En er is ook zeker natuur met de Niagara Watervallen  en op nog géén 3 uur rijden van Toronto ligt het Algonquin Provincial Park. Een rustig park met zwarte beren, elanden en bevers. Bij Tadoussac kun je nog een walvissentocht maken en de ongerepte kust en vissersdorpjes van Gaspésie ontdekken. Dus ook Oost Canada is een complete reis.

Wil je Amerika combineren met Canada? Dan leent Oost-Canada zich daar prima voor, zie hier een voorbeeld rondreis Amerika en Oost-Canada. Ook goed om te weten: over het algemeen komt een Oost-Canada reis voordeliger uit ten opzichte van een reis door West-Canada.

En de allerbeste reistijd: september en oktober voor de Indian Summer!

Bekijk hier onze reizen in Oost-Canada.

Nog meer inspiratie opdoen? Lees meer blogs

Bekijk onze rondreizen en bouwstenen

Rondreis Canada: orka's spotten
rondreis

Rondreis 3: Van orkabaai naar gletsjerkloof

 • Vancouver - Vancouver Island - ongerepte orkabaai - Whistler - Wells Gray - Rocky Mountains
 • 18 dagen / 17 nachten
 • Vanaf € 2495, - p.p. bij 2 personen
Bekijk deze rondreis
Decorative torn edge
rondreis

Rondreis 4: Watervallen, walvissen en Franse flair

 • Toronto - Niagara - Algonquin - Ottawa - Québec - Tadoussac - Saint Paulin - Montréal
 • 17 dagen / 16 nachten
 • Vanaf € 2395, - p.p. bij 2 personen
Bekijk deze rondreis
Decorative torn edge
Niagara Watervallen Hornblower
bouwsteen

Boot naar bulderend water – Niagara

 • Niagara Watervallen
 • 2 dagen / 1 nacht
 • vanaf € 115,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
bouwsteen

Thousand Islands in Lake Ontario

 • Rockport
 • 3 dagen/2nachten
 • vanaf € 249,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern